austurvollur, reykjavik, island, sommar

Sommeren på Island

Midnattssolens tid

I juni, juli og august er det endelig sommer på Island, noe som betyr midnattssol, landets beste vær og massevis av muligheter for utflukter og overnattinger. Islendingene lever lange perioder i mørket og feirer derfor lyset i form av mange festivaler, utstillinger og arrangementer.

Sommeren er den perfekte årstiden for den som vil gå tur, ligge i telt og ta seg rundt mellom Islands naturlig oppvarmede kilder. Sommeren er også den eneste årstiden du kan komme opp til Islands mektige høyland, som kan beskrives som et stykke Hobsyssel omgitt av et stykke Mordor, for alle som kan sin Ringenes herre. Tenk karrige vidder, vulkangrus, fjelltopper, innsjøer og innslag av grønt, med få spor av sivilisasjon.

Benytt anledningen til å leie en bil og kjøre til bortgjemte deler av landet, dels fordi fjellveiene nå er åpne, og dels fordi om sommeren er det som om alle de små tettstedene våkner til liv. Av alle verdens fantastiske steder å dra til for en roadtrip ligger Island helt i toppen. For hvor ellers kan du få en sommer med svarte lavastrender, vulkaner, isbreer, varme kilder og fosser?

Den som tror at sommeren på Island bare består av grønne gressletter, må tro om igjen. Hvis du drar opp til isbreene, møter du et vinterlandskap der du kan gå tur, isklatre og kjøre snøscooter.

Opplev sommeren på Island

Nedenfor har vi samlet noen av de pakketurene du kan bestille hos oss hvis du vil oppleve Island om sommeren. Ikke glem at også sommeren kan by på snø og is hvis du ønsker det – så pakk deretter. Om sommeren finnes et enormt utvalg steder å besøke og ting å gjøre. Velg godt og nyt det!