Bilferie på Island

Bilferie på Island 2024

Dine valg: Bilferie x <% slider.settings.value[0] %> to <% slider.settings.value[1] %> nights x <% monthsNames[item] %> x <% filterRanger.regions[item] %> x <% filterRanger.types[item] %> x <% filterRanger.interests[item] %> x
Fjern filtre

<% tempItems %> reiser funnet reise funnet

Sortering:
Loading

Ringveien på Øst-Island.

Utforsk Island med leiebil

En av de mest spennende måtene å utforske Island på er å dra ut på veiene med en leiebil. Det gir deg den ultimate friheten og fleksibiliteten til å planlegge reisen til Island akkurat som du vil.

Kjør rundt øya og oppdag mer av de fantastisk landskapene og naturlige underverkene. La deg fortrylle av de magiske isbreene, utforsk de mystiske lavafeltene, opplev kraften fra de mektige vulkanene, nyt avslappende stunder i de varme kilder, og la deg imponere av de glitrende islagunene og de majestetiske fossefallene. Denne bilferien på Island vil gi deg minner for livet - en opplevelse du sent vil glemme!

Island roadtrip.

Våre leiebilpakker

Vil du oppleve Island på dine egne premisser og ha full kontroll over ferien din? Da er vår pakkereise bilferie på Island det beste alternativet for deg. En bil gir deg den ultimate friheten til å kjøre rundt i landet, samtidig som vi tar oss av alle bestillingsdetaljer. Du får fly, overnatting og den perfekte leiebilen skreddersydd etter dine behov, slik at du kan bruke tiden på å utforske og nyte flere av de fantastiske stedene på Island.

Skreddersydd reiseplan

I våre leiebilpakker gir vi deg en detaljert reiseplan med alle de fantastiske severdighetene, alternative ruter, kjøretips og sikkerhetsråd. På denne måten får du en problemfri og minneverdig reise, selv uten en guide.

Landmannalaugar på Island.

Lag din egen pakkereise

Med lang erfaring av pakkereiser til Island har vi på vulkanreiser utformet våre leiebilreiser for å sikre at alt er planlagt på forhånd, slik at du enkelt kan utforske rundt på øya uten problemer. Med det sagt har du selvfølgelig alltid muligheten til å skreddersy din reise etter spesifikke ønsker.

På din bilferie til Island har har du for eksempel fleksibiliteten til å blant annet:

 • Forlenge oppholdet i Reykjavik med ekstra netter.
 • Velg mellom overnatting med delt eller privat bad.
 • Du kan leie et kjøretøy som passer dine behov.
 • Reservere aktiviteter som Den blå lagunen, isklatring, ridning og mange andre eventyr.

Vei på Vestfjordene, Island.

OPPLEV FRIHETEN MED LEIEBIL

Få steder i verden tilbyr så mange spennende naturskjønnheter på et så kompakt område som Island. Med leiebil kan du enkelt besøke ett sted etter et annet og dermed oppdage vulkaner, isbreer, lavafelt, fossefall og geysirer langs turen- alt på én og samme reise.

På Island opplever du ikke bare naturens skjønnhet; du fordyper deg i den. Vår filosofi er å virkelig utforske og oppleve alt øya har å tilby. Ikke begrens deg til å bare observere, men omfavne alle de spennende eventyrene som Island har å tilby og bli en sann oppdager. Med leiebil blir det mulig å utforske steder og skape minner som varer livet ut.

Selvkjørende tur i vinterlig eventyrland, Island.

BESTE TIDEN FOR EN ROADTRIP PÅ ISLAND

Sommereventyr (Juni - August)

Er du på jakt etter det beste været for din roadtrip på Island? Da bør du besøke øya i løpet av sommermånedene fra juni til august. Denne perioden gir deg milde temperaturer og opp til 24 timer med dagslys, ideelle forhold for å utforske Islands varierte landskap. Pass på å bestille overnatting, bil og aktiviteter i god tid da dette er høysesongen for turister.

Jakt på nordlys(September - Mars)

Drømmer du om å oppleve nordlyset, er høst og vintermånedene, fra september til mars den beste tiden for deg. I løpet av vintermånedene gir de lange nettene deg den beste sjansen for å se det magiske nordlyset.

Vårreise(April-Mai)

Leter du etter mer rimelige alternativer, er en vårtur det mest optimale valget. Vårmånedene april-mai byr på lavere priser og behagelig vær for å utforske øya.

Solnedgangs-roadtrip på Island.

KJØR DIN EGEN VEI

Å velge den perfekte pakkereisen for deg kan virke utfordrende, spesielt hvis du aldri har besøkt Island tidligere. Valget av pakkereise avhenger i stor grad på om du vil:

 • Utforske Islands vakre regioner individuelt og ta deg tid til å nyte hver unike destinasjon.
 • Ta turen langs den store ringveien som strekker seg over hele øya.

For å hjelpe deg har vi tatt fram noen av de vakre og populære severdighetene:


Gylne sirkel (300 km)

 

En populær utflukt er den gylne sirkel, denne inkluderer blant annet det berømte geotermiske området Geysir, fossen Gullfoss, og Thingvellir nasjonalpark.

En dags reise
Denne 300 km lange ruten som starter i Reykjavik er perfekt for deg som har begrenset tid, men som ønsker å oppleve berømte severdigheter på Island.

Jakt midnattssolen
Velger du å besøke Island under sommeren har du mulighet til å oppleve en mer magisk og uforglemmelig opplevelse. Du kan nemlig ta rundturen under midnattssolen og samtidig unngå folkmengdene.


 

Islands Ringvei: En episk utflukt på 1332 km

 

Velger du å bli på Island i lengre tid, har du luksusen av å kunne kjøre rundt hele øya og oppleve landets mest kjente severdigheter, blant annet:

 • Se de mektige fossene Seljalandsfoss og Skogafoss på nært hold.
 • Dra gjennom de flytende isfjellene Jökulsárlon Glacial Lagoon.
 • Gå en tur på den svarte vulkanske stranden Reynisfjarar.
 • Beundre de mektige og populære geysirer.
 • Nyt det fantastiske landskapet langs veiene i østfjordene.
 • Reis til Nord-Island og utforsk de geotermiske underverkene ved Myvatn-innsjøen.
 • Selv om det er mulig å gjennomføre rundturen på en uke, anbefaler vi at du bruker minst 10 til 14 dager. På den måten har du mer tid til å virkelig utforske severdighetene og delta i de aktiviteter du vil.

 

Utforsk sørkysten

 

Etter den gylne sirkel ligger sørkysten på Island som det nest mest besøkte stedet. Sørkysten er lett tilgjengelig fra Reykjavik og tilbyr samtidig noen av Islands mest fantastiske landskap, noe som gjør det til et ideelt reisemål.

Ruten
Den 401 kilometer lange ruten langs Islands sørkyst er en del av den kjente ringveien som strekker seg rundt hele øya. Du kan kjøre strekningen på 5-6 timer, men vi anbefaler at du tar det i ditt eget tempo for å virkelig nyte hele turen

Spektakulære severdigheter
På reisen langs sørkysten kan vi garantere at du vil bli bortskjemt med kjente severdigheter. Noe du virkelig bør få med deg er de svarte sandstrendene ved Reynisfjara og de imponerende fossene ved Skogafoss og Seljalandsfoss.

Naturutflykter
En annen spennende attraksjon du bør legge til på reisen langs sørkysten er Vatnajökull nasjonalpark og et isbre-eventyr. Du bør også utforske noen av Islands skjulte skatter som Gljúfrabúi-fossen nær Seljalandsfoss og utendørsbassenget Seljavallalaug. 

Avkobling og fornyelse
Når du har leiebil og kjører rundt Islands sørkyst anbefaler vi at du legger til et besøk til Den blå lagune. En fantastisk varm kilde du ikke bør gå glipp av når du besøker Island.
 


Eventyr utenfor den klassiske ringveien

Vil du oppleve en ekte eventyrlig reise anbefaler vi deg å utforske veiene utenfor Islands klassiske ringvei. På denne måten får du oppleve en mer fredelig og uberørt side av Island.

Snæfellsnes-halvøya er et svært spesielt sted med noen av de mest varierte landskapene på hele Island. Noen ganger kalles denne 90 km lange halvøya for "lille Island" fordi du her kan oppleve det beste av Island.

Kirkjufell in west Iceland.

Utforsk Islands høyland

Det islandske høylandet er en avsidesliggende og fengslende region. Denne delen av øya er kun tilgjengelig i sommermånedene når F-veien er åpen. Videre kreves det en solid 4x4 bil for å utforske dette området

Highlands in Iceland.

Ta turen til Nord-Island

Nord Island er mindre populært og derfor mindre overfylt sammenlignet med den sørlige delen av øya. Dette betyr ikke at den nordlige delen har færre herlige severdigheter. Du kan blant annet utforske Akureyri, som er Islands nest største by, kjøre rundt den vakre Tröllaski-halvøya, og besøke Husavik som er kjent for hvalsafari og dermed få muligheten til å se verdens største dyr, blåhvalen.

Akureyri, north Iceland.

Utforsk vestfjordene

Vestfjordene gir deg uten tvil en unik opplevelse. Dette området er kjent for sine imponerende fjorder og uberørte villmarker.

Westfjords in Iceland.

6 fordeler med å leie bil på Island

Freedom Icon

Friheten  

Du kan utforske Island i ditt eget tempo. Velg veien du vil kjøre og hvor lenge du vil bli på hvert sted.

Freedom Icon

Fleksibilitet 

Med en leiebil har du friheten til å være fleksibel og kjøre til det området du føler for. 

Freedom Icon

Tilpasning 

Tilpass reisen din helt etter dine egne preferanser og ønsker.

Northern lights Icon

Komfort

Etter en lang dag på veien kan du glede deg over å slappe av på et forhåndbestilt hotellrom.

Northern lights Icon

Prisgunstig

Å leie egen bil er mer økonomisk sammenlignet med å delta på guidede turer, da du slipper å betale for guiden.

Northern lights Icon

Direkte support

Med våre leiebilpakker får du tilgang til direkte support før, under og etter reisen. 

Vi hjelper deg med din bilferie
 

Staff

Sara Kristinsson

[email protected]