Weekendtur til Island

Weekendturer til Island 2024

Dine valg: Weekendturer x <% slider.settings.value[0] %> to <% slider.settings.value[1] %> nights x <% monthsNames[item] %> x <% filterRanger.regions[item] %> x <% filterRanger.types[item] %> x <% filterRanger.interests[item] %> x
Fjern filtre

<% tempItems %> reiser funnet reise funnet

Sortering:
Loading

Om våre weekendreiser

Planlegger du en weekendtur? Besøk verdens nordligste hovedstad, Reykjavik, og utforsk den populære blandingen av natur og bymiljø. Med våre skreddersydde pakker sørger vi for at du får mest mulig ut av ditt korte opphold!

Når det kommer til uforglemmelige naturopplevelser, er det få reisemål som kan sammenlignes med Island. Takket være Reykjaviks nærhet til naturen og mangfold av populære severdigheter, kan selv en kort ferie være noe helt unikt. Uansett hvilken tid på året det er, og om du planlegger en kort weekendtur eller en lengre reise rundt på Island, er Reykjavik et naturlig valg for de som ønsker å utforske sammen. Opplev Reykjavik, opplev en populær reise, og opplev naturen og bylivet sammen!

Utforsk naturens underverk

Fra Reykjavik har du muligheten til å besøke noen av Islands mest kjente og populære severdigheter.

Geysir gylne sirkelen på Island.

Den gylne sirkel

Bare en times kjøretur fra Reykjavik finner du den berømte gylne sirkel. Her kan du oppleve tre av de mest fantastiske underverkene rundt. Den majestetiske fossen, Gullfoss, det geotermiske området Geysir og nasjonalparken Thingvellir, hvor du kan vandre mellom tektoniske plater. Utforsk hele skjønnheten i disse populære destinasjonene på din neste reise til Island.

Jökulsárlón på Island.

Jökulsárlón

Besøk Islands mest kjente isbrelagune Jökulsárlón, der du vil oppleve et surrealistisk landskap med isfjell som flyter rolig rundt i krystallklart vann. Ta en båttur eller se kanskje se etter selene som bor i området?

Sørkysten og den svarte stranden på Island.

Islands sørkyst

Kun en kort biltur fra Reykjavik finner du Islands sørkyst. Langs sørkysten kan du nyte fantastiske severdigheter som fossefall, svarte lavastrender, isbreer og sjarmerende små landsbyer.

Hallgrímskirkja i Reykjavik, Island.

Hva du kan forvente på en weekendtur

Når du bestiller en weekendtur til Island, vil fokuset være på å utforske Reykjavik, severdigheter rundt og den nærliggende sørlige regionen. Noen eksempler på nærliggende turer og severdigheter er den gylne sirkel, nordlysturer, rideturer, spa og 4x4 jeep-opplevelser. Som regel inkluderer pakkene flyreise, transport, overnatting og planlagte dagsturer.

Skreddersy din opplevelse

Det beste med din weekendtur til Reykjavik er at du kan skreddersy den helt etter dine egne ønsker og behov. Ønsker du en rolig ferie, kan du utforske Reykjaviks mange spaopplevelser eller for de som er ute etter mer eventyr, er det også mulig å leie en bil og utforske de mest populære severdighetene. Noen andre valg du kan ta før reisen til Reykjavik er:

  • Velg overnatting, på Island finner du alt fra rimelige hoteller til luksuriøse spa-anlegg.
  • Velg dine aktiviteter, i og rundt Reykjavik kan du velge blant flere spennende aktiviteter som ridning på islandshest, grottevandring, kajakkpadling og mye annet.
  • Du har også muligheten til å forlenge reisen med ekstra netter.

Gullfoss-fossen på Island.

Hva kan du gjøre på en weekendtur?

Du kan enkelt fylle dagene under en weekendtur på Island. Hvorfor ikke utforske noen av øyas fantastisk vakre landskap og severdigheter langs den gylne sirkel om dagen, slappe av i den Blå Lagune om ettermiddagen og nyte islandske delikatesser på en av Reykjaviks flere kjente restauranter om kvelden? For de som liker nattelivet, finnes det både danseklubber og spennende nattklubber som holder åpent. Besøker du Island om høsten eller vinteren kan du også jakte på nordlyset?

Trenger du inspirasjon til din reise? Sjekk ut våre forslag nedenfor:

Reykjavik sentrum.

Utforsk Reykjavik, Islands hovedstad

Som en del av din ferie til Reykjavik, kan du fordype deg i den livlige kulturen i bykjernen. Her finner du et bredt utvalg av hotell, restauranter, kafeer, butikker og museer slik at du garantert vil finne noe som passer deg. Takket være den mindre bykjernen kan du enkelt komme deg rundt og utforske alt du ønsker.

En annen herlig opplevelse i Reykjavik er å vandre langs de fargerike gatene i bykjernen og slappe av i en av de mange Islands mange varme kilder. Et besøk til den ikoniske Hallgrímskirkja-kirken bør også være på listen over ting du bør gjøre i Reykjavik. For de som ønsker å utforske Islands fascinerende historie og kultur, anbefaler vi et besøk til Settlement Exhibition.

Blå Lagune på Island.

Nyt en dag i Den blå lagune

Den blå lagune er for mange et obligatorisk stopp under en weekendtur til Island. Den er kjent for sitt blå vann og de positive effektene det har på huden. Plassert mellom svarte lavafelt og dampende geysirer gir den en følelse av å være på en annen planet. Siden Den blå lagunen er et populært spa med varme kilder, kan det være smart å følge noen tips. Bestill billetter på forhånd og vurder å besøke tidlig på morgenen eller sent på ettermiddagen når det er mindre folk der. En reise til Den Blå lagunen gir ikke bare en unik spa-opplevelse, men også muligheten til å oppleve den fantastiske naturen.

Hvalsafari på Island.

Delta på hvalsafari

For deg som elsker naturen, er det mulighet til å reise på en spennende hvalsafari fra hovedstaden Reykjavik. Her kan du observere hvaler på nært hold i deres naturlige miljø, en opplevelse for livet. Tenk på adrenalinkicket ved å være nær en av verdens største skapninger!

Fossen Gljúfrabúi på sørkysten, Island.

Opplev de naturlige fenomenene

Islands fantastiske vakre landskap gir deg muligheter til å oppleve de bemerkelsesverdige naturlige fenomenene midnattssol og nordlys. I sommermånedene, spesielt i juni når dagslyset ser ut til å vare evig, kan du la deg fortrylle av midnattssolen. Det er ikke bare en imponerende opplevelse, men gir deg også flere timer til å utforske øya.

Du kan oppleve nordlyset i løpet av høst- og vintermånedene når nettene er på sitt mørkeste. La deg fortrylle av de fascinerende fargene på nattehimmelen.

Reykjavik sentrum om natten.

Nyt Reykjaviks sentrum om kvelden

Reykjaviks livlige musikkscene, kunstgallerier, restauranter og natteliv har noe for enhver smak. Utforsk byens barer, klubber og puber for en minneverdig kveld ute.

Sommer på Island

Når er den beste tiden å besøke Reykjavik?

Planlegger du å en weekendtur til Island og Reykjavik? Her er en kort oppsummering som hjelper deg å velge den årstiden som passer deg best:

Vinterlandskap og nordlys (september til april)
Drømmer du om å se det fortryllende nordlyset danse over nattehimmelen? Da er en vinterferie til Island noe for deg. I tillegg til nordlyset kan du også glede deg over et magisk vinterlandskap.

Vår & fornyelse (sen april til tidlig juni)
Våren er tiden da Island begynner å våkne til liv igjen. Landskapet blir frodig og grønt, og trekkfuglene vender tilbake til kysten. Hvis du liker naturen og levende utsikter, er dette tiden å besøke Island.

Sommer og midnattssol (juni til august)
Med de lengre timene av dagslys er sommermånedene perfekte for utendørs eventyr og aktiviteter under midnattssolen. Sommeren er perfekt for deg som ønsker å se de søte lundefuglende.

Høstens stillhet (sen september til november)
Ønsker du en mer avslappet og fredfull opplevelse av Island? Da er høsten tiden for deg. Bortsett fra færre turister og bedre priser, byr høsten på praktfulle høstfarger i landskapet. Det er også en utmerket tid på året for å oppleve nordlyset uten de kalde temperaturene vinteren bringer med seg.

Grotta Island fyr utenfor Reykjavik, Island.

Unngå turistfellene

Selv om Island er en populær feriedestinasjon, har Reykjavik fremdeles noen skjulte steder du ikke må gå glipp av:

Nauthólsvík geotermiske strand 
Lokale innbyggere velger ofte å besøke denne skjulte skatten som består av en kunstig strand, dampbad og et oppvarmet svømmebasseng i havet.

Ellidaárdalur 
Ønsker du ro og fred? Da bør du ta turen til Ellidaárdalur, en fredelig dal bare noen minutter fra Reykjavik. Her kan du vandre gjennom frodige landskap og naturskjønne stier.

Öskjuhlíd 
I hjertet av hovedstaden kan du utforske Reykjaviks skjulte skog. Her kan du spasere blant høye trær og klatre til toppen for panoramautsikt over byen.

Heidmörk 
Dra ut i det store villmarksområdet Heidmörk, der du finner store lavafelt, turstier og rolige innsjøer.

Grótta Island fyr. 
Utforsk Grótta Island fyr nær Reykjavik, med steinete strender, vakre solnedganger og fantastisk utsikt over havet. Det er også det perfekte stedet å se nordlys om vinteren.

Sky Lagoon Spa close to Reyjavik.

6 gode grunner til å bestille en weekendtur til Island
 

Happy face

Fornyelse

En reise til Island gir deg en pause fra arbeid og hverdagsliv, noe som resulterer i at du føler deg uthvilt selv etter en kort weekendtur.

Ikon timesaving

Tidseffektivt

En kort weekend er perfekt for deg som ønsker å oppleve mest mulig av Island på bare noen dager. 

Ikon stars

Den perfekte kombinasjonen

På en weekendtur trenger du ikke velge mellom komfort og utendørsopplevelser - du kan få begge deler.

Ikon tools

Skreddersydd

Skreddersy din weekentur etter dine ønsker ved å velge hotell og aktiviteter som passer dine behov.

Ikon calendar

Fleksibel

Weekendreiser er korte og fleksible, noe som gjør dem enkle å tilpasse til din timeplan.

Ikon photoalbum

Minneverdig

Kort varighet gir rom for intensive opplevelser som skaper en enda mer minneverdig ferie.


Vi hjelper deg med din weekendreise
 

Staff

Sara Kristinsson

[email protected]