Reiseinformasjon Island

Reiseinformasjon Island 2024

Jordskjelv på Island 2024

Oppdatert: 18 mars, 2024

Informasjon i forbindelse med vulkanutbruddet som fant sted den 16 mars på Reykjanes-halvøya:

Vulkanreiser ønsker å forsikre deg om at Island fremdeles er åpent, at det er helt trygt å reise til øya og at flygninger fortsatt går som planlagt. Det er kun byen Grindavík og nærliggende område som er berørt og avstengt. Det er altså ingen påvirkning på severdigheter eller infrastrukturen i resten av Reykjanes-halvøya eller andre deler av Island.

  • Flytrafikken går som vanlig.
  • Dette er en lokal hendelse som kun påvirker en liten del av Island.

Siden 24. oktober i år har forskere ved Islands meteorologiske institutt overvåket økningen i seismisk aktivitet på Reykjaneshalvøya, noe som var et tegn på vulkanutbruddet som fant sted på kvelden den 18. desember, morgenen den 14 januar morgenen den 8 februar og kvelden den 16 mars.

Forskere mener at det er usannsynlig at utbruddet vil påvirke flytrafikken. Island er veldig vant til vulkansk aktivitet og opplever i gjennomsnitt en vulkansk hendelse hvert femte år. De siste tre årene har det vært tre utbrudd på Reykjaneshalvøya, ingen av dem har forårsaket skade på mennesker eller forstyrret flytrafikken.

Vi følger UD sine anbefalinger om det er trygt å reise til Island. Hvis din reise eller flyreise avlyses på grunn av vulkanutbrudd, kan vi enten ombooke reisen til en senere dato eller refundere hele beløpet for reisen

Hvis du for øyeblikket befinner deg på Island, anbefaler vi at du laster ned appen Safe Travel for å enkelt holde deg oppdatert om situasjonen.

Informasjonen er hentet fra savetravel.is & visiticeland.com

For eventuelle spørsmål, ta gjerne kontakt med våre Island-spesialister på [email protected] eller 22416910.

OM VÅRE REISER I 2023

  • Alle våre reiser gjennomføres som vanlig, med flyavganger fra Oslo. 
  • Alle restauranter, badehus, hotell, campingplasser og museer er åpen. 
  • Island er en eksklusiv destinasjon og med fantastiske landskap, åpne områder og et unikt utvalg av attraksjoner og aktiviteter, er Island den perfekte destinasjonen for 2023.

 

Erbjudande

 

INFORMASJON OM VULKANUTBRUDDET PÅ ISLAND

Oppdatert: 26. august 2022

Etter at det ble registrert en rekke jordskjelv av varierende grad i Reykjavik & Reykjanes-området på Island, kom 3. august klokken 2 meldingen om at det igjen hadde åpnet seg en liten sprekk i Meradalir. Utbruddet anses foreløpig å være ufarlig for mennesker og bygninger. Utbruddet er relativt lite, produserer kun lava, og er en stor turistattraksjon for turister og islendinger.

Vi vil også oppfordre til forsiktighet, det tar flere timers vandring gjennom vanskelig terreng for å nå utbruddet, giftige gasser fra bakken og nye sprekker er alltid en risiko så det er viktig å lytte til lokale myndigheter og ansatte, lese alle skilt og være godt utstyrt i tilfelle du velger å besøke utbruddet.

Vi tilbyr nå guidede utflukter for de som ønsker å se og oppleve et vulkanutbrudd live!

Oppdatering 31. august 2022:
Akkurat nå har vulkanen ingen aktiv lavastrøm, ekskursjonen til vulkanen vil derfor om kort tid gå tilbake til en fottur til utbruddsstedet hvor man kan se den størknede lavaen og ettervirkningene av utbruddet til den eventuelt starter igjen og så holder vi du oppdaterte!

Geldingadalur

Informasjon om SAS-streikken

Oppdatert: 4. juli 2022

Våre selgere jobber fulltid med ombookinger for kunder hvis reiser har vært berørt av SAS-streiken. Vi tar bestillingene etter tur og kontakter berørte reisende så snart vi kan.

For hastespørsmål, send oss ​​en e-post på [email protected]

Alle restriksjoner oppheves på Island

Oppdatert: 25. februar 2022

Alle restriksjoner oppheves fra og med 25. februar, både de som gjelder ved innreise og innenriks. 

 

Iceland

OFTE SPØRSMÅL & SVAR

Her er svarene våre på noen av de hyppigste spørsmålene vi får som kan være nyttige å vite når du planlegger ferien til Island 2023.

Hvis UD fraråder reiser til Island og du har bestilt en pakkereise, gjelder fri ombooking til annen dato, eventuelt kan du bruke det innbetalte beløpet på en fremtidig reise eller få reisen refundert. 

Dette forutsetter at du bestilte før UDs fraråding kom, og at avreisedatoen er eller var planlagt i den perioden UD fraråder å reise.

VÅRE REISER I 2023

Sjekk ut våre fantastiske reiser og bestill din drømmeferie til Island i dag!