gullfoss, island

Island er åpent & Inngangsregler

Island er åpent. Alle reisende som har blitt vaksinert eller de som har hatt Covid-19 og har antistoffer, kan nå reise til Island.

Inngangsregler til Island

Oppdatert: 14. Januar 2022

Island er åpent. Alle reisende som har blitt vaksinert eller de som har hatt Covid-19 og har antistoffer, kan nå reise til Island.

 

JEG HAR BLITT FULLT VAKSINERT MOT COVID-19

 • Voksne og barn, født i 2004 eller tidligere, må være fullvaksinert og ha et gyldig vaksinasjonssertifikat. Tidligst mulig avgang er 14 dager etter den andre dosen. 
 • Du må fremvise negativ PCR-test eller Covid-19 hurtigtest (rapid antigen test) før du går ombord i flyet til Island. Testen må være mindre en 72 timer gammel. 
 • Du må også registrerer deg tidligst 72 timer før ankomst, gjelder før alle reisende.
 • Hvis du reiser med barn (født i 2005 eller senere) trenger de ikke å bli vaksinert, og i tillegg trenger ikke barn å ta en PCR-test ved ankomst hvis de reiser med en forelder som har blitt vaksinert.
   

JEG HAR HATT COVID-19

 • Du må ha et gyldig sertifikat for at du har hatt Covid-19 og har antistoffer for å kunne reise til Island. Sertifikatet må vise at du har hatt Covid-19 og har kommet deg, og har blitt utstedt fra et land innenfor EØS. 
 • I tillegg må du fremvise negativ PCR-test eller Covid-19 hurtigtest (rapid antigen test) før du går ombord i flyet til Island og ved ankomst til Island. Testen må være mindre en 72 timer gammel. 
 • Exemptions from presenting a negative COVID-19 test and testing upon arrival: Travellers who present a positive PCR-test that is more than 14 days old but less than 180.
 • Hvis du reiser med barn (født i 2005 eller senere) trenger de ikke å bli vaksinert, og barn trenger ikke å ta en PCR-test ved ankomst hvis de reiser med en forelder som har blitt vaksinert eller har gyldig sertifikat at de har hatt Covid-19.

 

JEG HAR IKKE BLITT VAKSINERT ELLER HATT COVID-19

 • Reisende som ikke er ferdig vaksinert blir testet to ganger, først ved ankomst til Island, for deretter å gå i 5 dagers karantene frem til resultat fra test nr. 2 foreligger. 
 • I tillegg må du fremvise negativ PCR-test eller Covid-19 hurtigtest ( rapid antigen test)  før du går ombord i flyet til Island og ved ankomst til Island. Testen må være mindre en 72 timer gammel. 
 • Hvis du reiser med barn (født i 2005 eller senere) trenger de ikke å bli vaksinert, og barn trenger ikke å ta en PCR-test ved ankomst. De følger foreldre i karantene.

 

Innreise til Norge 

Oppdatert: 14. Januar 2022,  (tekst fra regjeringen).

Alle som reiser inn til Norge må registrere seg før ankomst til Norge, dette gjelder også norske borgere. Alle som kommer til Norge må teste seg etter ankomst, uavhengig av vaksinasjonsstatus.

Fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19, har verifiserbart koronasertifikat
Dette gjelder for deg som er fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19 i løpet av de siste 6 månedene og kan dokumentere dette med verifiserbart koronasertifikat:

 1. Krav om innreiseregistrering.
 2. Krav om testing etter ankomst. Du skal teste deg for SARS-CoV-2 ved grenseovergangsstedet i Norge. I tilfeller hvor det ikke er teststasjon på grensen,  teststasjonen ikke er åpen eller myndighetene har anvist at test ikke skal gjennomføres på grenseovergangsstedet, har du plikt til å teste deg på en annen teststasjon eller å ta selvtest innen 24 timer etter ankomst. Ved positiv antigen hurtigtest eller selvtest skal du ta PCR-test snarest mulig og senest innen et døgn. Personer over 12 år skal benytte munnbind i tilfeller hvor det ikke er mulig å unngå nærkontakt med andre personer frem til det foreligger negativt testresultat.

 

Geysir, Iceland.

ISLAND ER ÅPENT & RESTRIKTIONER

Oppdatert: 14. Januar 2022

Det er smittespredning på Island som i resten av verden. De aller fleste som er smittet, har milde symptomer, og det er bare et fåtall personer innlagt på sykehus. Vaksinasjonsgraden på Island er god, og så langt er over 90% av befolkningen fullvaksinert (12 år og eldre). 

Restriksjonene på Island endres løpende etter den gjeldende smittesituasjonen. Du finner oppdatert informasjon på nettadressen covid.is, som er Islands offisielle informasjonsside for innreiseregler, vaksinasjon og restriksjoner.

Island har god kriseberedskap og er blitt trukket frem som et forbilde i internasjonal presse på grunn av sin innsats for å redusere spredningen av koronaviruset.

Aerial view of Geysir, Iceland.

OM VÅRE ISLANDREISER FOR 2022

 • Ettersom vi for øyeblikket har gratis ombooking på alle turer, er det også helt trygt å bestille turen din i dag.
 • Fly til Island med Icelandair og SAS. Oslo: Daglig.
 • De fleste aktiviteter går som vanlig, og alle våre leverandører har tatt tiltak for å minimere smittespredning og kan noen ganger ha spesielle begrensninger på grunn av koronavirus.
 • Island er fremdeles et eksklusivt reisemål, men gledelig for dette året, med fantastisk landskap, åpne områder og et unikt utvalg av attraksjoner og aktiviteter, er Island det perfekte reisemålet for din neste tur i 2022.
   

OFTE SPØRSMÅL & SVAR

Her er svarene våre på noen av de hyppigste spørsmålene vi får som kan være nyttige å vite når du planlegger ferien til Island 2021.

I påvente av standardisering av et internasjonalt digitalt vaksinesertifikat godtar Island den attesten du får når du vaksinerer deg på legekontoret eller vaksinesenteret. Du må også være fullvaksinert, og 2 uker etter andre dosen. Under finner du kriterier for attesten.

Vaccination certificates must fulfill the following criteria

Must be submitted in Icelandic, Danish, Norwegian, Swedish, English, or French. 

 • First name and last name (comparable to travel documentation).
 • Date of birth.
 • Name of the vaccinated disease (Covid-19).
 • Where and when the vaccinations took place (date(s))
 • Vaccination must be complete; the number of doses required to complete the vaccination for each vaccine must be according to manufacturer recommendations.
 • Information on the issuer of the certificate (Healthcare Professional/Institution), along with a signature in the case of an international vaccination certificate.
 • Name of the vaccine.
 • Manufacturer of vaccine and batch number.

Hvis UD fraråder reiser til Island og du har bestilt en pakkereise, gjelder fri ombooking til annen dato, eventuelt kan du bruke det innbetalte beløpet på en fremtidig reise eller få reisen refundert. 

Dette forutsetter at du bestilte før UDs fraråding kom, og at avreisedatoen er eller var planlagt i den perioden UD fraråder å reise.

VÅRE REISER TIL ISLAND I 2022

Sjekk ut våre fantastiske reiser og bestill din drømmeferie til Island i dag!