gullfoss, island

Island er åpent!

Island har åpnet grensene. Alle reisende som har blitt vaksinert eller de som har hatt covid-19 og har antistoffer, kan nå reise til Island.

INNGANGSREGLER TIL ISLAND 2021

Oppdatert: 3. mai 2021

Jeg har blitt vaksinert mot Covid-19
Alle reisende som har blitt vaksinert, kan nå reise til Island. Alle personer som ankommer til Island må avlegge en covid-test ved grensen. Hvis denne testen er negativ, kan du komme inn på Island uten å gjennomgå ytterligere tester eller karantene.

Jeg har hatt Covid-19
Hvis du har et gyldig sertifikat som viser at du har hatt Covid-19 og har antistoffer, kan du komme inn på Island. Alle personer som ankommer til Island må avlegge en covid-test ved grensen. Hvis denne testen er negativ, kan du komme inn på Island uten å gjennomgå ytterligere tester eller karantene. Sertifikatet må bevise at personen allerede har fått Covid-19 og gjenopprettet, og utstedes innenfor EØS / EFTA-området.
 
Jeg har ikke blitt vaksinert eller hatt Covid-19
Land er klassifisert i forskjellige risikosoner. Hvis du kommer fra et land med lav infeksjonsfare (grønn eller oransje eller rød sone) og kan vise en negativ PCR-test tatt innen 72 timer etter avreise, må du gjennomgå doble tester med en fem dagers karantene imellom.

 

Hva er UDs reiseråd til nordmenn?

Oppdatert: 3. mai 2021
Reiserådet gjelder til 15. mai 2021.

Utenriksdepartementet fraråder reiser som ikke er strengt nødvendige til alle land. Det er gjort unntak for følgende land og områder: 

 • Færøyene og Grønland.
 • I Finland: Sykehusdistriktene Mellersta Österbotten, Lappland, Norra Karelen og Norra Savolax.

Disse områdene har etter Folkehelseinstituttets vurdering tilstrekkelig lav smittespredning.
Landlisten vil bli oppdatert minst hver 14. dag.
 

Geysir, Iceland.

ISLAND HAR LAV INFEKSJONSSPREDE

Island har lav smittespredningen, men er nå markert som en såkalt røde sone av Folkehelseinstituttets nettsider. Den siste tiden er det få nye tilfeller som er registrert, og vaksinasjonen har startet. Restriksjoner blir lettere og livet begynner nå å gå tilbake til en mer normal tilstand.

Island er et land som har blitt nevnt som et forbilde i den internasjonale pressen for sin håndtering av å redusere spredningen av coronavirus.

Aerial view of Geysir, Iceland.

OM VÅRE ISLANDSFERIER FOR 2021

 • Ettersom vi for øyeblikket har gratis avbestilling og ombooking på alle turer, er det også helt trygt å bestille turen din i dag.
 • Fly til Island 2020 med Icelandair. Oslo: Daglig.
 • De fleste aktiviteter går som vanlig, og alle våre leverandører har tatt tiltak for å minimere smittespredning og kan noen ganger ha spesielle begrensninger på grunn av koronavirus.
 • Island er fremdeles et eksklusivt reisemål, men gledelig for dette året, vi ser prisnivå for overnatting og aktiviteter som er betydelig lavere enn det har vært de siste årene. Med fantastisk landskap, åpne områder og et unikt utvalg av attraksjoner og aktiviteter, er Island det perfekte reisemålet for din neste tur i 2021.
   

OFTE SPØRSMÅL & SVAR

Her er svarene våre på noen av de hyppigste spørsmålene vi får som kan være nyttige å vite når du planlegger ferien til Island 2021.

For våre reiser til Island tilbyr vi fri ombooking eller avbestilling frem til 30 dager før avreise. Det betyr at ved avbestilling, uansett grunn, refunderer vi det du har innbetalt. Du kan også velge å booke om reisen kostnadsfritt. Disse vilkårene gjelder inntil videre og for samtlige av våre reiser til Island. Vi følger alltid UDs reiseråd, og våre reiser omfattes av pakkereiseloven. Med mindre reiser til Island frarådes, gjennomfører vi alle reiser som normalt, der våre fleksible avbestillings- og ombookingsregler gjelder. Disse vilkårene gjelder nybestillinger f.o.m. 5. oktober 2020 og fremover. For bestillinger som er gjennomført tidligere enn dette, eller ombooking, gjelder de vilkårene som er angitt i den opprinnelige bestillingen.

Fleksible vilkår for Vulkanreisers pakkereiser:

 • senest 30 dager før avreise: fri ombooking eller gratis avbestilling
 • 29–8 dager: fri ombooking eller 20 % avbestillingsgebyr på reisens pris*
 • 7–3 dager: 75 % avbestillingsgebyr på reisens pris*
 • 3–0 dager: ingen refusjon

* Dersom reisen inneholder flybilletter, blir det også lagt til en kostnad for disse (29 dager eller mindre til avreise).
 

Hvis Island har karanteneregler ved innreise når du skal reise, regnes det som en vesentlig endring av reisen, og du får derfor gratis ombooking til annen dato, eller du kan bruke det innbetalte beløpet på en fremtidig reise, eventuelt få beløpet refundert.

Hvis UD fraråder reiser til Island og du har bestilt en pakkereise, gjelder fri ombooking til annen dato, eventuelt kan du bruke det innbetalte beløpet på en fremtidig reise eller få reisen refundert. 

Dette forutsetter at du bestilte før UDs fraråding kom, og at avreisedatoen er eller var planlagt i den perioden UD fraråder å reise.

Avbestillingsforsikringen som Vulkanreiser selger, gjelder kun hvis du har legeattest som bekrefter at du ikke kan reise på grunn av sykdom.

Ja, alle våre reiser omfattes av reisegarantien. Reisegarantiloven beskytter reisende som kjøper en pakkereise av en arrangør som har stilt garanti hos Kammarkollegiet. Garantien skal sikre reisende refusjon for alle reisetjenester som ikke kan benyttes på grunn av insolvens, herunder hjemreise.

Vær oppmerksom på at du som reisende ikke beskyttes av reisegarantiloven hvis du kun kjøper en flyreise eller bestiller separat hotell, utflukt eller leiebil. Under finner du en lenke til Kammarkollegiets hjemmeside som viser at Vulkanresor AB har stilt reisegaranti. Klikk deg videre til siden «Kolla din researrangör» (sjekk din reisearrangør). Søk deretter på vårt firmanavn eller organisasjonsnummer (556538-2685).

https://www.kammarkollegiet.se/resegarantier/du-som-ska-resa

Vulkanreiser AS
Org.nr: 983 041 337
Postboks 57 Sentrum 
0101 Oslo

VÅRE REISER TIL ISLAND I 2021

Sjekk ut våre fantastiske reiser og bestill din drømmeferie til Island i dag!