gullfoss, island

Island er åpent & Inngangsregler

Island har åpnet grensene. Alle reisende som har blitt vaksinert eller de som har hatt covid-19 og har antistoffer, kan nå reise til Island. Utenriksdepartementet har gjort unntak for reiser til Island før nordmenn.

Inngangsregler til Island

Oppdatert: 17. aug 2021

Jeg har blitt fullt vaksinert mot Covid-19 (+14 dager siden vaksinasjon)
Du må være fullvaksinert og ha et gyldig vaksinasjonssertifikat. På Island godtas vaksinasjonssertifikatet du mottar når du har blitt vaksinert på helsesenteret ditt. Tidligst mulig avgang er 14 dager etter den andre dosen. Hvis du reiser med barn (født i 2005 eller senere) trenger de ikke å bli vaksinert, og i tillegg trenger ikke barn å ta en PCR-test ved ankomst hvis de reiser med en forelder som har blitt vaksinert. Alle vaksinerte personer ha en negativ PCR-test eller en antigen (hurtig test) som ikke er mer en 72 timer gammel før avreise til Island.
 

Jeg har hatt Covid-19
Du må ha et gyldig sertifikat for at du har hatt Covid-19 og har antistoffer for å kunne reise til Island. Sertifikatet må vise at du har hatt Covid-19 og har kommet deg, og har blitt utstedt fra et land innenfor EØS. Hvis du reiser med barn (født i 2005 eller senere) trenger de ikke å bli vaksinert, og barn trenger ikke å ta en PCR-test ved ankomst hvis de reiser med en forelder som har blitt vaksinert eller har gyldig sertifikat at de har hatt Covid-19. Du må også ta med deg en negativ PCR-test eller en antigen (hurtig test) som ikke er mer en 72 timer gammel før avreise til Island.
 

Jeg har ikke blitt vaksinert eller hatt Covid-19
Land er klassifisert i forskjellige risikosoner. Hvis du kommer fra et land med lav infeksjonsfare (grønn eller oransje eller rød sone) og kan vise en negativ PCR-test tatt innen 72 timer etter avreise, må du gjennomgå doble tester med en fem dagers karantene imellom.

 

Hva er UDs reiseråd til nordmenn?

Oppdatert: 17. aug 2021

Utenriksdepartementet har opphevet reiserådet for EU/EØS-landene, Sveits og Storbritannia. Personer som er fullvaksinerte  eller har gjennomgått koronasykdom i løpet av de siste seks månedene, og som kan dokumentere dette gjennom et verifiserbart koronasertifikat som er koblet til EUs løsning, vil kunne reise fritt inn i Norge uavhengig av hvilket EU/EØS-land de kommer reisende fra. Island er et trygt land med god standard på helse og mathygiene, generelt lite kriminalitet og med lav risiko for terroranslag. Generelt er sikkerheten på samme nivå som i Norge.

Fullvaksinerte unntak fra innreisekarantene til Norge
Er du fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19 de siste seks månedene, og kan dokumentere det med et gyldig norsk eller europeisk koronasertifikat med QR-kode. Da kan du reise inn til Norge, du er unntatt innreisekarantene og trenger ikke å ha med attest på negativ test, fylle ut innreiseregistreringsskjema eller ta test på grensen. Dette gjelder uavhengig av hvilket land du kommer fra (grønne, oransje, røde land). Barn under 18 år må i innreisekarantene, men kan avslutte karantenen dersom de tester negativt tidligst tre døgn etter ankomst. 

Les mer om innreisekarantene ved ankomst til Norge på Folkehelseinstituttets nettsider 

 

Geysir, Iceland.

ISLAND HAR LAV INFEKSJONSSPREDE

Island har lav smittespredningen, og er nå markert som en såkalt oransje sone av Folkehelseinstituttets nettsider. Den siste tiden er det få nye tilfeller som er registrert, og vaksinasjonen har startet. Restriksjoner blir lettere og livet begynner nå å gå tilbake til en mer normal tilstand.

Island er et land som har blitt nevnt som et forbilde i den internasjonale pressen for sin håndtering av å redusere spredningen av coronavirus.

Aerial view of Geysir, Iceland.

OM VÅRE ISLANDSFERIER FOR 2021 - 2022

 • Ettersom vi for øyeblikket har gratis ombooking på alle turer, er det også helt trygt å bestille turen din i dag.
 • Fly til Island med Icelandair og SAS. Oslo: Daglig.
 • De fleste aktiviteter går som vanlig, og alle våre leverandører har tatt tiltak for å minimere smittespredning og kan noen ganger ha spesielle begrensninger på grunn av koronavirus.
 • Island er fremdeles et eksklusivt reisemål, men gledelig for dette året, med fantastisk landskap, åpne områder og et unikt utvalg av attraksjoner og aktiviteter, er Island det perfekte reisemålet for din neste tur i 2021 - 2022.
   

OFTE SPØRSMÅL & SVAR

Her er svarene våre på noen av de hyppigste spørsmålene vi får som kan være nyttige å vite når du planlegger ferien til Island 2021.

Jeg har blitt fullt vaksinert mot Covid-19
Alle reisende som har blitt fullt vaksinert, kan nå reise til Island. Fra 1. Juli blir du ikke testet ved ankomst hvis du fremviser dokumentasjon på at du er fult vaksinert eller har hatt sykdommen. Barn født 2005 eller senere følger de regler som gjelder for den voksne de er i følge med.

Jeg har hatt Covid-19
Hvis du har et gyldig sertifikat som viser at du har hatt Covid-19 og har antistoffer, kan du komme inn på Island.  Sertifikatet må bevise at personen allerede har fått Covid-19 og gjenopprettet, og utstedes innenfor EØS / EFTA-området. Fra 1. Juli blir du ikke testet ved ankomst hvis du fremviser dokumentasjon på at du er fult vaksinert eller har hatt sykdommen. Barn født 2005 eller senere følger de regler som gjelder for den voksne de er i følge med.
 
Jeg har ikke blitt vaksinert eller hatt Covid-19
Land er klassifisert i forskjellige risikosoner. Hvis du kommer fra et land med lav infeksjonsfare (grønn eller oransje eller rød sone) og kan vise en negativ PCR-test tatt innen 72 timer etter avreise, må du gjennomgå doble tester med en fem dagers karantene imellom.

Mer informasjon finner du her.

I påvente av standardisering av et internasjonalt digitalt vaksinesertifikat godtar Island den attesten du får når du vaksinerer deg på legekontoret eller vaksinesenteret. Du må også være fullvaksinert, og 2 uker etter andre dosen. Under finner du kriterier for attesten.

Vaccination certificates must fulfill the following criteria

Must be submitted in Icelandic, Danish, Norwegian, Swedish, English, or French. 

 • First name and last name (comparable to travel documentation).
 • Date of birth.
 • Name of the vaccinated disease (Covid-19).
 • Where and when the vaccinations took place (date(s))
 • Vaccination must be complete; the number of doses required to complete the vaccination for each vaccine must be according to manufacturer recommendations.
 • Information on the issuer of the certificate (Healthcare Professional/Institution), along with a signature in the case of an international vaccination certificate.
 • Name of the vaccine.
 • Manufacturer of vaccine and batch number.

Hvis UD fraråder reiser til Island og du har bestilt en pakkereise, gjelder fri ombooking til annen dato, eventuelt kan du bruke det innbetalte beløpet på en fremtidig reise eller få reisen refundert. 

Dette forutsetter at du bestilte før UDs fraråding kom, og at avreisedatoen er eller var planlagt i den perioden UD fraråder å reise.

VÅRE REISER TIL ISLAND I 2021 - 2022

Sjekk ut våre fantastiske reiser og bestill din drømmeferie til Island i dag!