Den svarte sandstranden på Islands sørkyst
reykjavik, island
whale watching, iceland
harpa, reykjavik, island
hallgrimskirkja, reykjavik, island
harpa, reykjavik, island
blå lagunen, island
gejser, island
gullfoss, island
thingvellir, island
reykjavik, sommar, island
reynisdrangar, sydkusten, island
seljalandsfoss, sydkusten, island
vik, sydkusten, island
reykjavik, island

Island på en uke

7 Netter fra 16 600,-

Mai - Oktober
7 Netter
fra 16 600,-

mai - jun   fra 16 600,-

jul - aug   fra  18 800,-

sep - okt   fra 16 800,-

Søk reise

Bestselger

En komplett ukesreise som tar dere med til noen av Islands mest kjente klassiske severdigheter. Opplev fascinerende natur, spennende historie og avslappende geotermisk bad i Den blå lagune. Dere bor komfortabelt i Reykjavik og gjør dagsutflukter som guides av dyktige islandske guider. I løpet av reisen er det god tid til å oppdage Reykjavik og ta del i alt den vakre byen har å by på. Dette er en av våre mest populære reiser om sommeren.

Avganger 2024: mai - oktober; hver onsdag.

Direktefly fra Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager og perioder. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.

 

Inkludert og tilvalg

Inkludert i pakken:

Fly t/r Island inkl. skatter och bagasje.
7 netter på hotell i Reykjavík.
Frokost er inkludert hvoer det er specifisert.
Guidede turer på skandinavisk med en kunnskapsrik islandsk guide.
Transfer fra flyplassen til hotellet (1 time).
Byrundtur, FlyOver Iceland & Den blå lagune (7 timer).
Inngang (Blå lagune), lån av håndkle og valgfri drikke.
FlyOver Iceland (40 min).
Utflukt til Gylne Sirkelen (8 timer).
Utflukt til Sørkysten (10 timer).
Hvalsafari fra Reykjavik (3 timer, engelsk).
Inngang til Skogar museum.
Transfer fra hotellet til flyplassen (1 time).
Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.

Tilvalg:

Ekstra utflukter i løpet av søndag og tisdag.
Avbestillingsforsikring.
Klimakompensasjon for flyreise tur/retur Island.

Om våre priser:

Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), hotell og aktiviteter.
Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer.

høydepunkter:

Bad i Den blå lagune Geysirer, gylne fossefall og Thingvellir Hvalsafari fra Reykjavik! Srkystens magi med vulkaner og lavastrender! Reykjavíks severdigheter, kultur og restauranter FlyOver Iceland Turen blir guidet på skandinavisk

DEL EVENTYRET DITT MED OSS!

Del dine opplevelser av reisen til Island med oss!
@vulkantravelgroup | #vulkantravelgroup

 

Beskrivelse dag for dag

Day Onsdag

VELKOMIN TIL ÍSLANDS!

reykjavik, island

Siden flyturen til Island ikke tar mer enn tre timer, kommer du og reisefølget ditt til å lande i dette månelandskapet med nok av energi til å begynne å utforske landet. Fra den lille, håndterlige flyplassen tar dere enkelt flybussen inn til Reykjavík, en tur som tar ca. 50 minutter og byr på en forsmak av Island i form av omgivelsene utenfor bussvinduet. Vel fremme i hovedstaden sjekker dere inn på hotellet og har god tid til å oppdage dette forvokste fiskeværet av en by, som ligger som en fargeklatt ved Atlanteren, med et storslagent tilbud av både kultur og restauranter. Vårt tips for denne første kvelden er å bli kjent med Reykjavík og spise middag på en av byens mange gode restauranter.

Velkomin til Íslands!

Day Torsdag

Hvalsafari og egen utforskning av Reykjavik

valskådning, island

Det er få steder hvor den ville naturen er mer tilgjengelig enn på Island. Om morgenen utforsker vi det åpne havet. Langs hele sørvestkysten av Island lever mange forskjellige arter av delfiner og hvaler, og man kan betrakte deres grasiøse hopp og spektakulære dykk. Denne turen blir guidet på engelsk av en kunnskapsrik Islandsk guide.

Ettermiddagen er fri til egne aktiviteter. Pass på å få tid til litt shopping eller besøk noen av byens mange badehus. Hvorfor ikke prøve badehuset i Laugardalur som også har en fin Spaavdeling, Laugar SPA. 

Day Fredag

Byrundtur i Reykjavik, FlyOver Iceland og Den Blå Lagune

blå lagunen, island

Frokost på hotellet. Dere hentes på hotellet for en rundtur i Reykjavik, hvor dere sammen med en dyktig guide blir kjent med byen og får innblikk i byens historie og de største severdighetene.

Vi utforsker Reykjaviks historiske og moderne steder, og noen av utfluktens høydepunkter er Perlan, Hallgrímskirken, Reykjavik havn og sentrum, og det nye konferanse- og konserthuset Harpa.

Vi avslutter turen med et besøk på FlyOver Iceland. FlyOver Iceland benytter toppmoderne teknologi som gir deg følelsen av å fly. Med bena dinglende i luften sitter du foran en 20 meter stor sfærisk skjerm mens filmen tar deg med på en spennende reise gjennom Island. Med spesialeffekter som vind, tåke og lukt kombinert med flyturens bevegelse får du en uforglemmelig opplevelse.

Etter FlyOver Iceland besøker vi den verdensberømte Blå lagune, som ligger midt i et lavafelt rett utenfor Reykjavik. Den blå lagune er et spa- og badeanlegg med veltemperert geotermisk vann året rundt. Vannet har en unik blanding av mineraler, silica/kvarts og alger, noe som gir vannet den turkise fargen. Vannet har en velgjørende effekt på huden, men et besøk til Den blå lagune er minst like velgjørende for sjelen. Dere returnerer til Reykjavik ca. 19.00. Kvelden er fri til egen disposisjon.

Day Lørdag

Geysirer, gylne fossefall og Thingvellir!

gejser, island

Frokost på hotellet. Henting på hotellet for en tur til Den gylne sirkel, som rommer noen av de største severdighetene på Island. Reisen går fra Reykjavik over høylandet Hellisheiði mot landsbyen Hveragerði for dagens første stopp. Landsbyen er kjent for sine mange veksthus som blir varmet opp av jordvarme.

Neste stopp er det geotermiske Geysir-området med sine varme kilder og Islands mest aktive geysir, Strokkur. Med sine regelmessige utbrudd hvert femte minutt får dere flere muligheter til å oppleve kildens majestetiske vannkaskade som slenges opp mot himmelen. Dere får kjenne jordens indre krefter rett under føttene når dere vandrer rundt blant boblende leirpytter og dampende underjordiske kilder.

I nærheten av Geysir finner dere storslåtte Gullfoss, ”det gylne fossefallet” som ofte regnes for Islands aller vakreste. Fossen faller i to etapper og det er mulig å komme tett innpå de enorme vannmassene som kaster seg over stupet og ned i ravinen.

Neste stopp på turen er den vakre nasjonalparken Thingvellir. Her ble det islandske Alltinget, verdens eldste parlament, samlet allerede på 900-tallet. Island ligger midt på sprekken mellom den europeiske og amerikanske kontinentalplaten, og i Thingvellir blir forkastningen som dannes når de to kontinentene sakte glir fra hverandre, svært tydelig. Etter dette fortsetter dere tilbake til Reykjavik. Tilbake i Reykjavik cirka 17.00. Kvelden er fri til egen disposisjon.

Day Søndag

Naturskjønne sørkysten

seljalandsfoss, sydkusten, island

 Vår guide henter dere ved overnattingsstedet deres i Reykjavik. Turen tar dere først til Seljalandsfoss, et høyt og smalt fossefall som kaster seg ut fra Vest-Eyjafjölls klipper. Ved foten av klippene ligger en sti som dere kan følge inn gjennom tåken av vanndråper, til en grotte bak fossefallet. Deretter går turen mot et av Islands mest imponerende fossefall: 60 meter høye Skógafoss. I nærheten av Skógafoss ligger landsbyen Skógar hvor dere blant annet besøker museet. I seks i historiske bygninger og tre museumsbygninger vises 15 000 gjenstander frem, hvor alle er laget av lokale håndverkere.

 

Fra Skógar fortsetter reisen til Vík, Islands sørligste samfunn. Landsbyen ligger mellom fjellet Reynisfjall og den islandske sørkysten, og landskapet er velkjent for sin skjønnhet. Det finnes et rikt fugleliv ved Víks spektakulære svarte lavastrand og her hekker blant annet terner og lundefugl. Utenfor kysten reiser tre basaltklipper seg 66 meter opp fra havet: Skessudrangar, Landdrangar og Langhamrar. Ifølge islandsk folketro er klippene troll som skulle dra båtene sine ut til havet, men ble gjort til stein da de ble truffet av solens første stråler ved daggry.

 

Vest for Vík ligger den 120 meter høye odden Dyrhólaey som tidligere var en vulkansk øy. Odden hviler på en uvanlig bueform som har gitt den sitt navn. Dyrhólaey kommer fra den karakteristiske dørformasjonen (dør-hullet) i fjellet. Herfra kan dere se den store isbreen Mýrdalsjökull, og under sommermånedene hekker lundefugl på klippene. Turen går deretter tilbake til Reykjavik. Kveld til egen disposisjon.

Day Mandag

Reykjavik på egen hånd

reykjavik, sommar, island

Frokost på hotellet. Søndagen er fri til å oppdage Reykjavík på egen hånd eller velge noen av våre aktiviteter eller utflukter; rideturer, havfiske m.m. Disse utfluktene er også åpne for andre turister og har engelsktalende guider.

Du kan også bruke dagen til å oppdage mer av Reykjavík. Hovedstaden kryr av interessante museer, designbutikker og restauranter. Benytt også anledningen til å spise god mat – i Reykjavík er det et stort utvalg restauranter der du kan nyte islandske spesialiteter eller noe fra de internasjonale kjøkkenene som finnes her. Det islandske kjøkkenet har svært høy kvalitet og er inspirert av den islandske naturen.

Day Tirsdag

Reykjavik på egen hånd

reykjavik, island

Frokost på hotellet. I dag er du fri til å gjøre det som passer deg best. Bruk en hel dag i Reykjavík for å utforske byen på egen hånd eller ta en utflukt i nærområdet. Et tips er å leie en bil for å komme seg til noen av Islands mange høydepunkter som ligger i dagsturavstand. Under tilvalg lenger nede på denne siden vil du finne flere av aktivitetene vi anbefaler for denne turen.

Du kan også slappe av i noen av de mange varme utendørsbadene rundt om i Reykjavík, noe som er populært blant islendingene selv. I hjertet av Reykjavík ligger Laugar Spa, Nordens største spa-anlegg. En annen populær destinasjon når man tilbringer en dag i byen, er Hallgrimskirken, som ligger på en høyde i sentrale Reykjavík. Med sine 70 meter er den Islands høyeste bygning. 

Day Onsdag

Hjemreise

Frokost på hotellet. Hjemreise på morgenen. Dere blir hentet av transferbussen på hotellet i forbindelse med flyets avgang.

Tilvalg

Her finner du tilvalgene du kan gjøre for denne reisen. Vi har håndplukket dem for deg, så du kan være sikker på at reisen passer perfekt for deg og reisefølget ditt. Du finner alt fra fartsfylte eventyr til roligere utflukter. Se nærmere på det du er interessert i, og legg det til som tilvalg når du bestiller reisen.

<% totalFilter %> filter applicerade

Vi hjelper deg med reisen din