Före resan

Før reisen

Oppdatert: 14. Januar 2022

Island er åpent. Alle reisende som har blitt vaksinert eller de som har hatt Covid-19 og har antistoffer, kan nå reise til Island.

 

JEG HAR BLITT FULLT VAKSINERT MOT COVID-19

 • Voksne og barn, født i 2004 eller tidligere, må være fullvaksinert og ha et gyldig vaksinasjonssertifikat. Tidligst mulig avgang er 14 dager etter den andre dosen. 
 • Du må fremvise negativ PCR-test eller Covid-19 hurtigtest (rapid antigen test) før du går ombord i flyet til Island. Testen må være mindre en 72 timer gammel. 
 • Du må også registrerer deg tidligst 72 timer før ankomst, gjelder før alle reisende.
 • Hvis du reiser med barn (født i 2005 eller senere) trenger de ikke å bli vaksinert, og i tillegg trenger ikke barn å ta en PCR-test ved ankomst hvis de reiser med en forelder som har blitt vaksinert.
   

JEG HAR HATT COVID-19

 • Du må ha et gyldig sertifikat for at du har hatt Covid-19 og har antistoffer for å kunne reise til Island. Sertifikatet må vise at du har hatt Covid-19 og har kommet deg, og har blitt utstedt fra et land innenfor EØS. 
 • I tillegg må du fremvise negativ PCR-test eller Covid-19 hurtigtest (rapid antigen test) før du går ombord i flyet til Island og ved ankomst til Island. Testen må være mindre en 72 timer gammel. 
 • Exemptions from presenting a negative COVID-19 test and testing upon arrival: Travellers who present a positive PCR-test that is more than 14 days old but less than 180.
 • Hvis du reiser med barn (født i 2005 eller senere) trenger de ikke å bli vaksinert, og barn trenger ikke å ta en PCR-test ved ankomst hvis de reiser med en forelder som har blitt vaksinert eller har gyldig sertifikat at de har hatt Covid-19.

 

JEG HAR IKKE BLITT VAKSINERT ELLER HATT COVID-19

 • Reisende som ikke er ferdig vaksinert blir testet to ganger, først ved ankomst til Island, for deretter å gå i 5 dagers karantene frem til resultat fra test nr. 2 foreligger. 
 • I tillegg må du fremvise negativ PCR-test eller Covid-19 hurtigtest ( rapid antigen test)  før du går ombord i flyet til Island og ved ankomst til Island. Testen må være mindre en 72 timer gammel. 
 • Hvis du reiser med barn (født i 2005 eller senere) trenger de ikke å bli vaksinert, og barn trenger ikke å ta en PCR-test ved ankomst. De følger foreldre i karantene.

 

INNREISE TIL NORGE 

Oppdatert: 14. Januar 2022,  (tekst fra regjeringen).

Alle som reiser inn til Norge må registrere seg før ankomst til Norge, dette gjelder også norske borgere. Alle som kommer til Norge må teste seg etter ankomst, uavhengig av vaksinasjonsstatus.

Fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19, har verifiserbart koronasertifikat
Dette gjelder for deg som er fullvaksinert eller har gjennomgått covid-19 i løpet av de siste 6 månedene og kan dokumentere dette med verifiserbart koronasertifikat:

 1. Krav om innreiseregistrering.
 2. Krav om testing etter ankomst. Du skal teste deg for SARS-CoV-2 ved grenseovergangsstedet i Norge. I tilfeller hvor det ikke er teststasjon på grensen,  teststasjonen ikke er åpen eller myndighetene har anvist at test ikke skal gjennomføres på grenseovergangsstedet, har du plikt til å teste deg på en annen teststasjon eller å ta selvtest innen 24 timer etter ankomst. Ved positiv antigen hurtigtest eller selvtest skal du ta PCR-test snarest mulig og senest innen et døgn. Personer over 12 år skal benytte munnbind i tilfeller hvor det ikke er mulig å unngå nærkontakt med andre personer frem til det foreligger negativt testresultat.

I påvente av standardisering av et internasjonalt digitalt vaksinesertifikat godtar Island den attesten du får når du vaksinerer deg på legekontoret eller vaksinesenteret. Du må også være fullvaksinert, og 2 uker etter andre dosen. Under finner du kriterier for attesten.

Vaccination certificates must fulfill the following criteria

Must be submitted in Icelandic, Danish, Norwegian, Swedish, English, or French. 

 • First name and last name (comparable to travel documentation).
 • Date of birth.
 • Name of the vaccinated disease (Covid-19).
 • Where and when the vaccinations took place (date(s))
 • Vaccination must be complete; the number of doses required to complete the vaccination for each vaccine must be according to manufacturer recommendations.
 • Information on the issuer of the certificate (Healthcare Professional/Institution), along with a signature in the case of an international vaccination certificate.
 • Name of the vaccine.
 • Manufacturer of vaccine and batch number.

Selv om Island er med i Schengen-avtalen, anbefaler vi at du alltid reiser med pass. Hver passasjer er ansvarlig for å skaffe nødvendige identifikasjonspapirer. Har du spørsmål? Kontakt ambassaden.

Vi tilbyr en avbestillingsforsikring som gjelder ved sykdom og som krever legeerklæring. Kostnaden er 395 kroner per person. Avbestillingsforsikringen kan kun tegnes ved bestilling av reisen, og skal betales sammen med første betaling.

Avbestillingsforsikringen er personlig og refunderes ikke ved avbestilling av reisen. Avbestilling skal skje snarest mulig dersom det oppstår hinder for gjennomføringen av reisen.

Avbestillingsforsikringen innebærer at du får tilbake hele reisebeløpet med unntak av en egenandel på 500 NOK. Det betyr at du som reisende er beskyttet mot andre kostnader enn hva som oppgis ovenfor. Dette gjelder i forbindelse med sykdom, ulykke eller dødsfall hos deg eller nære pårørende, i henhold til hva som er oppgitt i punkt 3.2.1-3.2.3, i de alminnelige reisevilkårene.

Av legeerklæringen skal det fremgå undersøkelsesdato, resultat og diagnose, at sykdommen er akutt og at sykdommen eller ulykkeshendelsen utgjør et alvorlig hinder for at den reisende kan foreta reisen. Avbestillingen må skje før reisens begynnelse. Avbestilling som må gjennomføres etter kontorstid (hverdager 08.00-17.00) eller lørdag, søndag/helligdager skal meddeles per fax (22 41 69 11) eller e-mail ([email protected]). 

Avbestilling som mottas av Vulkan Reiser AS etter reisens begynnelse blir ikke akseptert. Reisende har ikke rett til å avbestille reisen med legeerklæring dersom det ikke klart fremgår at sykdommen er akutt. Legeerklæring som mottas senere enn 7 dager etter avbestilling blir ikke tatt hensyn til.

Du kan bestille reisen til Island hos oss på Vulkanreiser selv om du ikke bor i Norge, men i et av de andre nordiske landene.

Avreise fra Sverige

Hvis du bor i Sverige, kan du bestille gjennom oss på Vulkanresor.

Bestill reisen din her på www.vulkanresor.se

Avreise fra Danmark

Hvis du bor i Danmark, kan du bestille gjennom oss på Vulkanrejser.

Bestill reisen din her på www.vulkanrejser.dk

Finner du ikke svaret på spørsmålene dine?

Kontakt oss ved å fylle ut kontaktskjemaet nedenfor, eller ta kontakt med vår kunnskapsrike selger direkte på telefon.