Opplev Islands magiske natur med leiebil
blå lagunen, island
gejser, island
gullfoss, vattenfall, island
seljalandsfoss, vattenfall, sydkusten, island
reynisdrangar, strand, sydkusten, island
sydkusten, vik, island
jökulsarlon, sydkusten, island
hvalnes, island
myvatn, island
namaskard, island
dettifoss, island
hraunfoss, island
solfar, island, reykjavik

Island rundt

7-8 Netter fra 16 400,-

April - Oktober
7-8 Netter
fra 16 400,-

apr - mai   

jun - aug   fra 17 900,-

sep - okt   fra 16 400,-

Søk reise

En klassisk biltur hvor man følger "ringveien" - riksvei 1, som går rundt Island. Langs veien passerer dere mange vakre og fascinerende severdigheter. Stort sett hver time opplever man landets eiendommelige evne til gang på gang å skifte utseende. Reisen går over høysletter, gjennom lavaområder og frodige jordbruksbygder, fantastiske kyster og fjorder med mektige fjell og isbreer som åpenbarer seg i horisonten. Dette er en av våre mest populære sommerreiser.
 

Avganger 2024: 1. april - 25. oktober; daglig. 

Direktefly: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager og perioder. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.


Total kjørelengde: 1860 km (50-340 km/dag)

Inkludert og tilvalg

Inkludert i pakken:

Fly t/r Island inkl. skatter og bagasje.
Overnatting 7-8 netter inkl. frokost.
Leiebil 7-8 dager inkl. ubegreset kjrelengde og lav egenhandel (CDW).
Omfattende PDF med tips om attraksjoner rundt Island.
Nødnummer på Island, døgnet rundt (24/7).
Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.

Tilvalg:

Overnattingsstandard - Velg mellom alternativ hvor rommene har felles dusj/WC eller med privat dusj/WC.
Pakken bygger på leiebil Hyundai i10 (5-dørs) eller tilvarende. Ved bestilling finns muligheter for oppgradering til andre biltyper mot ett tillegg.
Inngang til Den blå lagune (må bestilles i god tid).
Avbestillingsforsikring.

Betales på stedet:

Bensinprisene på Island er omtrent som i Norge

Om våre priser:

Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (dersom det er oppgitt), hotell og aktiviteter.
Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer.

høydepunkter:

Svarte lavastrender ved Reynisfjara! Isbrelagunen Jökulsárlón! Mývatn og Husavík!
Loader

Anmeldelser

Overall opinion
<% Summary.Rating | roundRating %> <% Summary.RatingCount %> anmeldelser

Shows <% reviewsToDisplay.length %> of <% TotalNrReviews %> comments

<% review.Title %>

<% review.Body | truncate %>

<% review.ScoreList.Score[0].Rating %> out of <% review.ScoreList.Score[0].RatingMax %>

"<% review.Body %>"

Recommended by <% review.Signature %> anonymous Not recommended by <% review.Signature %> anonymous
Created <% review.Completed | toLocaleDate %>

DEL EVENTYRET DITT MED OSS!

Del dine opplevelser av reisen til Island med oss!
@vulkantravelgroup | #vulkantravelgroup

 

Beskrivelse dag for dag

Day Dag 1

ANKOMST - SKY LAGOON - REYKJAVÍK

blå lagunen, island

Dere ankommer Keflavik flyplass enten tidlig om morgenen eller på ettermiddagen. Leiebilen hentes på flyplassen.. En perfekt start på deres Island-opphold er å besøke Sky Lagoon enten før dere sjekker inn på hotellet eller etterpå. Kjøretiden til Sky Lagoon fra flyplassen er ca. 45 minutter.

Sky Lagoon er en fantastisk geotermisk spa-anlegg med en 75 meter lang infinitypool som gir en illusjon av å smelte sammen med Atlanterhavet. Med sin dramatiske beliggenhet mellom klippene og direkte kontakt med havet, skaper Sky Lagoon en oase av ro og avslapning, komplett med en 7-stegsritual som lover total avslapning. Dere kan også nyte en avslappende massasje eller ansiktsbehandling.

Med ny energi etter det velgjørende badet, kjører dere videre til Reykjavik for deres første overnatting. I løpet av dagen/kvelden har dere muligheten til å utforske Reykjavik på egen hånd. Reykjavik har en sjarmerende bykjerne med mange koselige kafeer, butikker og museer.

Merk at inngang til Sky Lagoon ikke er inkludert i pakken, men kan legges til under bookingprosessen.
 

Day Dag 2

Reykjavík - Gylene Sirkelen - Vík

gejser, island

 Frokost på hotellet. Denne dagen kjører dere først mot nordvest og siden sørover. Langs veien passerer dere noen av de mest kjente og interessante severdighetene på Island. Første stopp langs veien er Thingvellir nasjonalpark, et område som både er historisk interessant og har en fascinerende geologi. Dere fortsetter videre mot det verdensberømte geotermiske området Geysir. Der får dere blant annet se Strokkur, den mest aktive av geysirene, skyte sin varme vannkaskade opp til 20 m i været hvert 5-10 minutt – en spennende og unik opplevelse.

Rett i nærheten av Geysirområdet finner dere den storslåtte Gullfoss, det ”gylne fossefallet”, som av mange anses å være Islands vakreste. Gullfoss oppstår hvor elven Hvíta styrter ned i en omtrent 32 m dyp kløft. Vannet faller i etapper og det er mulig å komme tett innpå de veldige vannmassene som kaster utfor stupet og ned i ravinen.

Deretter svinger dere sørover på Island og ned mot den sørlige kysten hvor dere passerer fossefallene Seljalandsfoss og Skógarfoss, to stopp man absolutt bør få med seg. Ved Seljalandsfoss kan dere komme inn bak fossefallet, og ved Skógar finner dere et interessant museum som tar for seg det historiske Island. Dere drar så mot byen Vík og reisens overnattingen i området runt Skogar/Vik.

Dersom dere har tid til overs på ettermiddagen og kvelden kan dere dra til de vakre klippene ved Dyrhólaey som er rikt bebodd av lundefugler. Lundefuglene kan sees frem til midten av august da de forsvinner ut til havs, men Dyrhólaey er vel verdt et besøk også etter dette.

Day Dag 3

Vík - Höfn

jökulsarlon, sydkusten, island

Frokost på hotellet. Dere reiser over sletten Mýrdalssandur og passerer lavaområdet Eldhraun, og siden går ferden over Skeiðarársandur hvor dere har en flott utsikt over Vatnajökull, Europas største isbre. Ved Skeiðarársandur ser dere sporene etter hvordan vulkanutbrudd under Vatnajökulls isdekke har formet isbreelver, som siden har skylt bort alt på sin vei.

Dere gjør et stopp ved isbrelagunen Jökulsárlón ved foten av Vatnajökull. Her flyter isfjell som har løsnet fra isbreen og skaper eventyrlignende syn. Dere har mulighet til å ta en kort båttur på isbrelagunen blant isfjellene (mot et tillegg). Overnatting skjer i området rundt byen Höfn.

Day Dag 4

Höfn - Egilsstaðir

hvalnes, island

Frokost på hotellet. Reisen fortsetter nordover langs kysten og dere passere små fiskevær som Djupivogur. Kystlandskapet skifter ansikt og overgir seg til bratte fjellsider og bunnløse fjorder hvor trolske steinformasjoner viser seg som statuer mot himmelen.

For å komme til Egilsstadir velger dere enten ”fjordrunden” hvor dere passerer fiskevær som Berufjördur, Breiddalsvík, Stödvarfjördur, Fáskrúdsfjördur og Reydarfjördu, eller hovedveien over høyfjellspasset Breiddalsheidi. Overnatting i området rundt byen Egilsstadir, Østlandets handelssentrum.

Day Dag 5

Egilsstaðir - Mývatn

dettifoss, island

Frokost på hotellet. Om morgenen kjører dere gjennom det øde høylandet Möðrudalur, et ørkenlandskap som minner om månen. Dere kan gjøre en kort avstikker til Möðrudalur, en av de mest isolerte gårdene på Island, hvor det finnes en gammel og innbydende kafé. Dere svinger nordover og kommer frem til den mektige fossen Dettifoss, Islands mest kraftfulle foss. Fallhøyden er på imponerende 44 meter!

Etter besøket til Dettifoss kan dere enten kjøre videre tilbake til vei nr. 1 og kjøre direkte til Mývatn, eller dere kan fortsette nordover og kjøre rundt Tjörneshalvøyen. Om dere velger det siste alternativet fortsetter dere til Ásbyrgi, en hesteskoformet forkastning, som ifølge legenden er avtrykk etter Odins åttebeinte hest Sleipner. Dere fortsetter videre langs den vakre kyststrekningen ved halvøyen Tjörnes til dere kommer frem til den sjarmerende fiskelandsbyen Húsavík, og overnatter i området rundt Husavik/Mývatn.

Husavik, Europas sentrum for hvalsafari, som har et hvalmuseum og flere hvalsafariarrangører. Sjansen for å se hval i Skjálfandibukten er stor, opp mot 100% ifølge arrangørene. Om dere er heldige kan dere få se knølhval, spekkhuggere, vågehval, delfiner og iblant dukker det også opp en blåhval, den største av dem alle.

Day Dag 6

Myvatn - Varmahlíð

myvatn, island

Frokost på hotellet. Dagen tilbringes i området rundt innsjøen Mývatn, som er et av Islands mest fascinerende områder. Her venter fantastiske vulkanske formasjoner, geotermisk aktivitet og selve innsjøen, med sin varierende flora og fauna. En turistinfomasjon som kan hjelpe dere med kart og forslag til passende turdestinasjoner finnes, samt mer informasjon om området. Dere kan besøke de knudrete lavaformasjonene ved Dimmuborgir og utforske kratrene ved Skútustaðir, eller besøke Námaskarð, et vulkansk område hvor svovelgasser og damp strømmer opp fra bakken, samt vulkanen Krafla. En 2-timers fottur tar deg opp til den vulkanske sprekken Leirhnjúkur, som er stedet hvor det var vulkanutbrudd så sent som i 1984.

I området ligger også et bad som kan minne om Den blå lagune, og som er vel verdt et besøk for de som søker litt avkobling etter noen aktive dager. Fra Mývatn kjører dere nordover mot Varmahlíð og passerer fossefallet Goðafoss og Akureyri, Islands nest største by. Om dere har tid anbefaler vi et besøk til den gamle bondegården, Glaumbær (veg 75), og kirken Viðimýri. Dere overnatter i området rundt Varmahlíð.

Day Dag 7

Varmahlíð - Reykjavik

hraunfoss, island

Frokost på hotellet. Dere fortsetter langs ringveien mot Reykjavik og kjører over fjellovergangen Holtavörðuheiði mot sørvestre Island og Reykjavik. Dere passerer også landsbyen Reykholt, hvor skalden Snorre Sturlason bodde, og Islands største varme kilde Deildartunguhver. I Borgafjörður passerer dere det vakre fossefallet Hraunfossar. Dere kan velge mellom to ulike veier på den siste etappen mot Reykjavik. Enten kjører dere gjennom tunnelen Hvalfjörður eller langs fjorden med samme navn. Det lå en viktig amerikansk marinebase ved Hvalfjørður (hvalfjorden) under andre verdenskrig.

Vel framme i Reykjavik kan dere spasere rundt i byen blant restauranter, kafeer og hyggelige shopping-gater. For de kulturinteresserte finns det mange bra museum i byen, og om interessen er der kan der kvelden brukes på en av Reykjaviks berømte barer eller dansegulv. Dere overnatter i Reykjavik.

Day Dag 8

Hjemreise

Frokost på hotellet. Hjemreise enten tidlig på morgenen eller på ettermiddagen. Dere kjører fra Reykjavik til Keflavik (ca. 45 min.) og leverer bilen på Keflavik flyplass i forbindelse med hjemreisen.

Leiebiler

HL
Antall dører
Personer
Vesker
Girkasse
Hyundai i10
Hyundai i10
highland: Nei
5 doors
4 persons
1 luggage
Manuel transmission
Toyota Yaris Sedan
Toyota Yaris Sedan
highland: Nei
5 doors
4 persons
2 luggage
Automat/Manuell transmission
Skoda Octavia Sedan
Skoda Octavia Sedan
highland: Nei
5 doors
5 persons
3 luggage
Automat/Manuell transmission
Skoda Octavia Station Wagon
Skoda Octavia Station Wagon
highland: Nei
3 doors
2 persons
2 luggage
Manuel transmission
Dacia Duster 4WD
Dacia Duster 4WD
highland: Nei
5 doors
4 persons
4 luggage
Manuel transmission
Ford Galaxy
Ford Galaxy
highland: Nei
5 doors
7 persons
2 luggage
Manuel transmission
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Toyota Land Cruiser GX 4WD
highland: Ja
5 doors
5 persons
5 luggage
Automat transmission

Overnattingsstandard

Det finnes to typer standard på overnatting å velge mellom på våre reiser. MERK! Ved bestilling av flere rom må samtlige rom være av samme standard. 

Rom med delt dusj/wc

Without

Velger du dette alternativet, bor dere på gjestehus, bondegårder og enklere hotell. Alle overnattingsstedene serverer frokost. Gjestehusene har som regel et fellesrom og ofte en liten restaurant og bar. Hotellene har ofte egne restauranter der du kan spise á la carte. De fleste overnattingsstedene har gratis Wi-Fi.

      

Rom med privat dusj/wc

With

Hvis du velger dette alternativet, bor dere på trestjerners hotell eller bedre gjestehus. Alle overnattingsstedene serverer frokost, og mange har en egen restaurant, og av og til også en bar. På hotellene kan du vanligvis spise á la carte. De fleste overnattingsstedene har gratis Wi-Fi.

Rommene har privat toalett og dusj eller badekar. Sengene er redd opp, og rommene er møblert med stoler, bord, garderobe, telefon, radio og TV.

Vi hjelper deg med reisen din

Staff

Sara Kristinsson

[email protected]