sydkusten, vik, island
blå lagunen, island
lavastrand, sydkusten, reynisfjara, island
seljalandsfoss, sydkusten, island
secret lagoon, sydkusten, island
gullfoss, island
gejser, island
thingvellir, island
harpa, reykjavik
solfur, reykjavik, island

Islandsk weekend med leiebil

4-5 Netter fra 6 500,-

Året rundt
4-5 Netter
fra 6 500,-

jan - mar  

apr - jun   fra 10 700,-

jul - sep   fra 7 100,-

okt - des   fra 6 500,-

Søk reise

Opplev det beste fra Islands sørlige kyst med egen leiebil. Du bor tre netter på hotell et sted på det sørvestre Island og avslutter reisen på hotell i Reykjavík. Under hele reisen er du fri til å utforske det som lokker akkurat deg, og du har alle muligheter til å få oppleve både vulkaner, isbreer, svarte lavastrender, fosser og en verdensberømt geysir.

Avganger 2024: hele året; daglig. 

Direktefly: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.

 

Inkludert og tilvalg

Inkludert i pakken:

Fly t/r Island inkl. skatter og bagasje.
3 netter på hotell med privat dusj/toalett på det sørvestre Island.
1-2 netter på hotell med privat dusj/toalett i Reykjavík.
Leiebil 4-5 døgn, inkl. ubegrenset kilometerstrand og CDW.
Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
Reiseforikring gjennom den statlige reisegarantien.

Tilvalg:

Leiebil- Pakken bygger på leiebil Hyundai i10 (5-dørs) eller tilvarende. Ved bestilling finns muligheter for oppgradering til andre biltyper mot ett tillegg.
Inngang til Blå Lagune.
Inngang til Secret Lagoon.
Rideturer på Eldhestar, dag 2 og 3.
Hvalsafari fra Reykavík.
Avbestillingsforsikring.

Betales på stedet:

Bensinprisene på Island er omtrent som i Norge.

Om våre priser:

Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), hotell og aktiviteter.
Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer.

høydepunkter:

Se kraften til den aktive geysiren Strokkur. Bad i Secret Lagoons naturlige varme vann. Vandre på Víks svarte lavasandstrand. Reykjavíks severdigheter, restauranter og uteliv.
Loader

Anmeldelser

Overall opinion
<% Summary.Rating | roundRating %> <% Summary.RatingCount %> anmeldelser

Shows <% reviewsToDisplay.length %> of <% TotalNrReviews %> comments

<% review.Title %>

<% review.Body | truncate %>

<% review.ScoreList.Score[0].Rating %> out of <% review.ScoreList.Score[0].RatingMax %>

"<% review.Body %>"

Recommended by <% review.Signature %> anonymous Not recommended by <% review.Signature %> anonymous
Created <% review.Completed | toLocaleDate %>

DEL EVENTYRET DITT MED OSS!

Del dine opplevelser av reisen til Island med oss!
@vulkantravelgroup | #vulkantravelgroup

 

Beskrivelse dag for dag

Day Dag 1

LANDE PÅ ISLAND - SKY LAGGON - HVERAGERDI/SELFOSS

Dag 1

Velkommen til vakre Island! Ved ankomst på Keflavík lufthavn står deres leiebil klar for henting. Etter å ha plukket opp bagasjen, lokaliser utleieselskapet og begi dere ut på en reise gjennom Islands særegne og overraskelsesfylte landskap. Uansett hvilket hotell dere velger, beliggende i sørvestlige Island, vil det være deres utgangspunkt for å utforske området. På veien dit har dere muligheten til å stoppe ved Sky Lagoon (valgfritt).

Dette imponerende, geotermiske spaet, bare en kort kjøretur fra flyplassen, byr på en unik badeopplevelse som skiller seg fra alle andre på Island. Sky Lagoon med et 75 meter langt infinity-basseng, omkranset av dramatiske klipper og utsikt over Nord-Atlanteren. La det 38°C varme, mineralrike vannet og den helbredende 7-trinns ritualen – som inkluderer geotermisk bad, kaldt bad, dampbad, badstue, og kroppsskrubb – omslutte dere i total avslapning.

Et besøk varer normalt mellom 1,5 og 3 timer, men dere er velkomne til å bli opptil 5 timer. Husk å ta med badetøy og dusj uten såpe før dere går inn. Merk at barn under 12 år ikke har adgang til Sky Lagoon. Selv om inngangsbilletten ikke er inkludert i pakken deres, kan dette enkelt legges til ved booking.

Når dere er ferdig i Sky Lagoon, setter dere kursen mot deres overnatting på sørvestlige Island, en kjøretur som tar rundt 1 til 1,5 time.

Day Dag 2

UTFORSK DEN FANTASTISKE SØRKYSTEN

Dag 2

Frokost på hotellet. En leiebil på sørkysten er et godt utgangspunkt for eventyr. Her på sørkysten finner du nemlig mange av Islands mest interessante severdigheter. Selv om det er mye å velge mellom, anbefaler vi deg å sette kursen mot byen Vík, som ligger ca. 150 kilometer østover langs sørkysten. Med sin berømte svarte lavastrand er Vík, Islands sørligste by, et populært stoppested. Og på veien dit ligger vulkaner, isbreer, fosser og havutsikter som perler på en snor. Ta en pause ved fossene Seljalandsfoss og Skogafoss, som begge har sin sjarm. Ved det førstnevnte kan du gå bak fossen, og ved det sistnevnte kan du klatre opp ovenfor det.

Du vil også passere vulkanen Eyjafjallajökull og isbreen Solheimajökull, der du kan gå opp langs isbreens tunge. Du vil også få mange sterke inntrykk fra bilvinduene når du kjører inneklemt mellom dramatiske vulkanske fjell og det mektige grå Atlanterhavet. Rett før Vík finner du enda en obligatorisk stopp. Her ligger nemlig fuglefjellene ved Dyrhólaey. Havet har formet fjellet på en spektakulær måte her, og på klippene hekker den populære lundefuglen (fra mai til august). Hvis du velger å gå på den svarte stranden, må du være oppmerksom på de farlige bølgene som kan skylle inn og rive med seg den som er uforsiktig, ut i havet igjen.

I dag har du også muligheten til å velge et besøk i Secret Lagoon, et geotermisk oppvarmet utendørsbad som ligger ca. 80 km øst for Reykjavík. Når dagen er over, drar du tilbake til hotellet for en overnatting til.

Day Dag 3

KJØR RUNDT DEN GYLNE SIRKELEN

Dag 3

Start dagen med en solid frokost på hotellet. Den tredje dagen på reisen er også tilegnet Islands magiske sørkyst. I dag anbefaler vi at du utforsker Den gylne sirkelen, som har fått navnet på grunn av de tre førsteklasses severdighetene som du kan oppleve på én og samme biltur. Den gylne sirkelen består av Þingvellir nasjonalpark, Geysir og Gullfoss. Þingvellir nasjonalpark er et område av både geologisk og historisk interesse. Her møtes den nordamerikanske og den eurasiske kontinentalplaten, som danner en seks kilometer bred dal som begynner og slutter med bratte stup. På dette stedet ble også verdens første demokratiske parlament samlet, Alltinget, i år 900.

Geysir er et stopp med eksplosive kvaliteter. Stedet er nemlig et verdensberømt geotermisk område, der det selvsagte midtpunktet er en av bare noen få aktive geysirer i verden: Strokkur. Med mellomrom på 5–10 minutter skyter Strokkur en vannkaskade ca. 20 meter opp i luften. Gullfoss er fossen som mange mener er Islands vakreste. Her kan du se elven Hvítá styrte ned i en ca. 32 meter dyp kløft. Vannet faller i etapper, og du kan komme svært nær dramaet. Når dagen er over, drar du åter tilbake til hotellet for en overnattning til.

Day Dag 4

REISE TIL REYKJAVIK

Dag 4

Frokost på hotellet. I dag er det på tide å reise inn til Reykjavík, der reisens siste dager utfolder seg. Velg selv om du vil kjøre om for- eller ettermiddagen. Hvis du velger å kjøre om ettermiddagen, har du hele formiddagen på å få med deg det du har gått glipp av langs sørkysten.

Reykjavík er en interessant by på mange måter. En liten fiskerlandsby ved Atlanterhavet som har blomstret opp i alle regnbuens farger. Her er ikke bare utelivet internasjonalt berømt, du finner også shopping, kultur og mat i beste kvalitet. Også for de som vil slappe av, er Reykjavík en by med mange muligheter. Besøk noen av byens spa-anlegg eller ta en svømmetur i et svømmebasseng. I dag har du også anledning til å dra på hvalsafari, som starter i havnen i Reykjavík. Du drar da ut på havet med båt og får lære mer om og se havets giganter. Denne natten overnatter du på hotell i Reykjavík.

Day Dag 5

HJEMREISE (4N) ELLER EN DAG I REYKJAVÍK

Dag 5

For deg som har valgt en reise med fire netter, er dette dagen for hjemreise. Kjør leiebilen til flyplassen der du leverer den tilbake før du flyr til Norge.

For de som har valgt å bli i fem netter, venter det enda dag i Reykjavík. Benytt anledningen til å gjøre det du ikke rakk i går, som å besøke Hallgrímskirkja, gå på noen av byens museer eller få mer tid til å handle og rusle rundt. Også i natt sover de som har valgt fem netter på hotell i Reykjavík.

Day Dag 6

HJEMREISE (5N)

I dag er det hjemreise for de som har overnattet i fem netter. Kjør leiebilen til flyplassen for levering, og ha en hyggelig flytur tilbake til Norge!

Leiebiler

HL
Antall dører
Personer
Vesker
Girkasse
Hyundai i10
Hyundai i10
highland: Nei
5 doors
4 persons
1 luggage
Manuel transmission
Toyota Yaris Sedan
Toyota Yaris Sedan
highland: Nei
5 doors
4 persons
2 luggage
Automat/Manuell transmission
Skoda Octavia Sedan
Skoda Octavia Sedan
highland: Nei
5 doors
5 persons
3 luggage
Automat/Manuell transmission
Skoda Octavia Station Wagon
Skoda Octavia Station Wagon
highland: Nei
3 doors
2 persons
2 luggage
Manuel transmission
Dacia Duster 4WD
Dacia Duster 4WD
highland: Nei
5 doors
4 persons
4 luggage
Manuel transmission
Ford Galaxy
Ford Galaxy
highland: Nei
5 doors
7 persons
2 luggage
Manuel transmission
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Toyota Land Cruiser GX 4WD
highland: Ja
5 doors
5 persons
5 luggage
Automat transmission

Vi hjelper deg med reisen din

Staff

Sara Kristinsson

[email protected]