Weekendresa Island
reykjavik, solfur, island
geyser, gyllene cirkeln, island
gullfoss, gyllene cirkeln, island
thingvellir, island
reykjavik, sommar, island
harpa, reykjavik
blå lagunen, island

Klassisk weekend

3-5 Netter fra 8 250,-
Book package

Året rundt
3-5 Netter
fra 8 250,-

okt - des   fra 8 550,-

jan - mar   fra 8 800,-

apr - jun   fra 8 250,-

jul - sep   fra 10 800,-


Bestselger

En variert tur som tar deg med til Islands største og mest kjente attraksjoner. Den første natten tilbringer du i koselige Reykjavik, og den andre dagen får du oppleve landets naturfenomener, blant annet de varme kildene i Geysir og mektige Gullfoss. Den tredje dagen står du fritt til å styre formiddagen selv, og om ettermiddagen kan du ta et avslappende bad i Den blå lagunes varme og mineralrike vann. De neste dagene kan du bli med på noen av våre spennende aktiviteter eller utforske Reykjavík på egen hånd. Mer informasjon om turen finner du under dagsbeskrivelsen lenger nede på denne siden.

Avganger 2024: hele året; daglig.

Direktefly fra Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.

 

Inkludert og tilvalg

Inkludert i pakken:

Fly t/r Island inkl. skatter og bagasje.
3, 4 eller 5 netter på hotell i Reykjavik.
Frokost er inkludert dersom det er spesifisert.
Transfer fra flyplassen til hotellet. (1 time).
Utflukt til Den gylne sirkel (8 timer).
Utflukt til Den blå lagune (4 timer).
Inngangsbillett, lån av håndkle og valgfri drikke.
Transfer fra hotellet til flyplassen, ved hjemreise (1 time).
Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
Reisen er beskyttet av den statlige reisegarantien.

Tilvalg:

Ekstra utflukter på dag 3, 4 eller 5.
Avbestillingsforsikring.
Klimakompensasjon for flyreise tur/retur Island.

Om våre priser:

Prisene våre gjelder per person, og ar utgangspunkt i overnatting i dobbeltrom. Våre pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (dersom det er oppgitt), hotell og aktiviteter.
Ettersom prisene varierer ut fra sesong og i hvor stor grad tilbudene våre er bestilt, kan det ofte lønne seg å sammenligne priser på forskjellige datoer.

høydepunkter:

Bad i Den blå lagune! Geysirer, Gullfoss og Thingvellir!  Reykjaviks attraksjoner, restauranter og uteliv!
Loader

Anmeldelser

Overall opinion
<% Summary.Rating | roundRating %> <% Summary.RatingCount %> anmeldelser

Shows <% reviewsToDisplay.length %> of <% TotalNrReviews %> comments

<% review.Title %>

<% review.Body | truncate %>

<% review.ScoreList.Score[0].Rating %> out of <% review.ScoreList.Score[0].RatingMax %>

"<% review.Body %>"

Recommended by <% review.Signature %> anonymous Not recommended by <% review.Signature %> anonymous
Created <% review.Completed | toLocaleDate %>

DEL EVENTYRET DITT MED OSS!

Del dine opplevelser av reisen til Island med oss!
@vulkantravelgroup | #vulkantravelgroup

 

Beskrivelse dag for dag

Day Dag 1

Ankomst til Island og en kveld i Reykjavik

Reykjavik, solfur, island

Avreise fra Norge om morgenen eller ettermiddagen. Flyturen til Island tar ca 2,5 timer. Ved ankomst venter en buss som kjører deg inn til Reykjavik, der du kan bruke den første kvelden til å utforske byen på egen hånd.

Hvis været er bra og du har lyst på litt frisk luft etter reisen, anbefaler vi en spasertur eller sykkeltur langs strandpromenaden. Eidissidastrøket er populært, og underveis vil du se presidentboligen Bessastadir og fjellet Keilir, med sine karakteristiske topper. Et annet populært område for fotturer er langs Sæbraut, hvor du har utsikt over fjellet Esja i nord og sentrum av Reykjavik i sør. Hvis du er heldig, kan du på en klar vinternatt se det spektakulære nordlyset. Det synes godt når du er et stykke unna byens lys.

Etterpå kan du lade opp til morgendagens tur, kanskje med et luksuriøst restaurantbesøk om kvelden? Spør oss hvis du ønsker tips om fine restauranter!

Day Dag 2

Geysirer, Gullfoss og Thingvellir!

geysir, gyllene cirkeln, island

Start dagen med en solid frokost på hotellet. Du blir hentet ca. kl. 08.30 fra hotellet for en tur til Den gylne sirkel. Den gylne sirkel byr på noen av Islands mest fantastiske severdigheter. Du får blant annet se geysiren Strokkur sprute sin glovarme vannsøyle hele 30 meter opp i luften hvert 4. til 8. minutt – en spennende og uforglemmelig opplevelse. 

Vi besøker også majestetiske Gullfoss, som regnes som Islands aller vakreste foss. Gullfoss oppstår der elven Hvítá styrter ned i en ca. 32 m dyp kløft. Gullfoss har to fall, og det går an å komme tett innpå de voldsomme vannmassene som kaster seg utfor stupet og ned i ravinen. Turen omfatter også et besøk til den vakre nasjonalparken Thingvellir. Her ble det islandske Alltinget, verdens eldste parlament, samlet allerede på 900-tallet. Island ligger midt over sprekken mellom den europeiske og den amerikanske kontinentalplaten, og i Thingvellir blir forkastningen som dannes når de to kontinentene glir sakte fra hverandre, svært tydelig. 

Ravinen som har oppstått, kalles «tingmennenes ravine», Almannagjá. Dessuten besøker du det idylliske Friðheimar Cultivation Centre, der du får oppleve magien bak dyrkingen av saftige tomater og agurker. Grønnsakene dyrkes uten sprøytemidler, og nyter godt av den geotermiske varmen som Island har i overflod. Etterpå går turen tilbake til Reykjavik, med ankomst ca. kl. 17.00. Kvelden har du til egen rådighet. 
 

Day Dag 3

EGNE AKTIVITETER OG DEN BLÅ LAGUNEN OM ETTERMIDDAGEN

blå lagunen, island

Frokost på hotellet. Om morgenen har du frie tøyler til å gjøre det du har lyst til. Tilbring tid i Reykjavik, hvor du utforsker byen på egen hånd eller tar en tur i området. Hvis du bor i Reykjavik, er et besøk i Hallgrímskirkja et must. Fra et høydedrag i sentrum av Reykjavik skuer denne særpregede kirken ut over byen og omgivelsene. Med sine 70 meter er kirken Islands høyeste bygning. 

Hvis du i stedet ønsker å gjøre en kort aktivitet eller utflukt, er mange av Islands høydepunkter nærme. Vi anbefaler hvalsafari fra Reykjavik havn eller en kort ridetur, eller hvorfor ikke gå ned i dypet av vulkanen?

Etter dagens eventyr er det tid for å dyppe tærne i Den sagnomsuste blå lagune, som ligger som en oase midt i et lavafelt. Du blir hentet kl. 14.30, og turen fra Reykjavik tar ca. 50 minutter. Den blå lagune er et utendørs svømmebasseng som får vannet sitt direkte fra geotermiske kilder hele 2000 meter nede i jorden, og vannet har en varm og innbydende temperatur på 36–39 grader året rundt. Stedet har også en innendørs lagune og en geotermisk badstue. Du kan eventuelt bestille en kort massasje som prikken over i-en, og dra tilbake til hotellet med en deilig følelse av velvære.

Day Dag 4

Hjemreise (3 netter) eller egne aktiviteter

Whale

Hvis du har valgt en reise på tre netter, drar du hjem i dag. Du blir hentet på hotellet i forbindelse med flyavgangen. 

Hvis du har valgt å forlenge reisen, venter det deg enda en dag med egne oppdagelser. Hvis du tilbrakte dagen på spa eller i byen i går, kan vi kanskje friste med litt mer spenning i dag – eller hva med å starte dagen med en hvalsafari? Reykjavik er utgangspunktet for mange flotte hvalsafarier med daglige avganger. Den beste perioden for hvalsafari er juni–august, men utflukten er populær hele året. Vi kan love at det er en spesiell følelse å se havets giganter på nært hold. 

En annen mulighet denne dagen er brevandring. Fra Reykjavik kan du leie bil og kjøre selv, eller bli hentet til en vandring på bretungen Solheimajökull. I tillegg til en spennende fottur med storslagen utsikt og dype issprekker byr reiseruten på svarte lavastrender, dramatiske fjelltopper og noen av landets mektigste fossefall. Under tilvalg lenger nede på denne siden finner du flere av aktivitetene vi anbefaler for denne turen. 
 

Day Dag 5

Hjemreise (4 netter) eller en siste begivenhetsrik heldag på Island

Horse

Hvis du har valgt en reise på fire netter, er dette dagen for hjemreise. Du blir hentet på hotellet i forbindelse med flyavgangen. 

Hvorfor ikke benytte anledningen til å prøve noe mange drømmer om, nemlig en tur med islandshest? Reykjavik er et godt utgangspunkt for en rekke forskjellige rideturer med henting i byen. Du kan velge mellom alt fra korte, enkle turer til litt lengre og mer krevende turer for erfarne ryttere. 

Hvis du foretrekker flere hestekrefter, kan en tur med superjeep være midt i blinken denne siste dagen før hjemreise. Under tilvalg lenger nede på denne siden finner du flere av aktivitetene vi anbefaler for denne turen. 
 

Day Dag 6

Hjemreise (5 netter)

I dag er det tid for hjemreise, også for deg som har valgt å bli i fem netter. Du blir hentet på hotellet i forbindelse med flyavgangen. 

Bestill nå for en unik opplevelse med FlyOver Iceland

Oppdag Islands betagande skjønnhet som aldri før – svev over storslåtte isbreer, imponerende fossefall, kraftige elver og majestetiske fjell. En uforglemmelig flytur venter på deg

Youtube video image

Tilvalg

Her finner du tilvalgene du kan gjøre for denne reisen. Vi har håndplukket dem for deg, så du kan være sikker på at reisen passer perfekt for deg og reisefølget ditt. Du finner alt fra fartsfylte eventyr til roligere utflukter. Se nærmere på det du er interessert i, og legg det til som tilvalg når du bestiller reisen.

<% totalFilter %> filter applicerade

Vi hjelper deg med reisen din