Weekendresa Island
reykjavik, solfur, island
geyser, gyllene cirkeln, island
gullfoss, gyllene cirkeln, island
thingvellir, island
reykjavik, sommar, island
harpa, reykjavik
blå lagunen, island

Klassisk weekend

3-5 Netter fra 6.245,-
4.5/5 | 216 Anmeldelser

Året rundt
3-5 Netter
fra 6.245,-

01. jan - 31. mar   fra 6.245,-

01. apr - 14. mai   fra 6.495,-

15. mai - 30. sep  fra 6.945,-

01. okt - 31. des   fra 6.620,-


En variert tur som tar deg med rundt til Islands største og mest kjente attraksjoner. Den første natten tilbringer du i koselige Reykjavík, og den andre dagen får du oppleve landets naturfenomener med blant annet de varme kildene i Geysir og den mektige fossen Gullfoss. Den tredje dagen står du fritt til å styre formiddagen selv, og i løpet av ettermiddagen kan du ta et beroligende bad i den blå lagunes varme og mineralrike vann. De neste dagene kan du bestille noen av våre spennende aktiviteter eller slappe av i Reykjavík på egenhånd. Mer detaljert informasjon om turen finner du under dagsbeskrivelsen lenger nede på denne siden.

Dag 1: Ankomst til Island og kveld i Reykjavik. 
Dag 2: Gejsrar, gylne fossefall og Thingvellir.
Dag 3: Egne aktiviteter & Blå Lagune på kvelden.
Dag 4-6: Hjemtur eller dag før ditt eget eventyr.

Avganger 2020: Hele året; daglig.

Direktflyg: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager. Korresponderende fly kan bestilles fra andre streder i Norge.

 

Klimakompensasjon
Når du reiser med oss, klimakompenserer du automatisk for flyreisene. Vi har nemlig inkludert klimakvoter i alle våre reiser. Les mer her

høydepunkter:

Bad i den Blå Lagune!
Gejsrar, gylne fossefall ogThingvellir! 
Reykjavíks attraksjoner, restauranter og uteliv!

Inngår og tilvalg

Inkludert i pakken:

Fly t/r til Island inkl. skatter och bagasje.
3, 4 eller 5 netter på hotell i Reykjavík.
Frokost er inkludert hvor det er spesifisert.
Transfer fra flyplass til hotell. (1 tim)
Utflukt til Den Gylne Sirkelen (8 tim, guide).
Utflukt til den Blå Lagune (4 tim).
Entré, lån av håndkle og valgfri drikke
Transfer fra hotellet til flyplassen, ved hjemreise (1 tim).
Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.
Klimakompensasjon for flyreise tur/retur Island.

Tilvalg:

Ekstra utflukter på dag 3, 4 eller 5.
Avbestillingsforsikring

Om våre priser:

Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), hotell og aktiviteter.
Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer.

Beskrivelse dag for dag

Day
Dag 1

Ankomst til Island og en kveld i Reykjavik

Reykjavik, solfur, island

Avgang fra Norge om morgenen eller ettermiddagen. Flyturen til Island tar ca 2,5 timer. Ved ankomst venter en buss som kjører deg inn til Reykjavik, som du den første kvelden kan utforske på egenhånd.

Har du godt vær og er sugen på litt frisk luft etter turen, anbefaler vi en spasertur eller sykkeltur langs strandpromenaden. Eidissidastrøket er populært, og underveis vil du se presidentboligen Bessastadir og fjellet Keilir, med sine karakteristiske topper. Et annet populært sted for fotturer er langs Sæbraut, hvor du har utsikt over fjellet Esja i nord og sentrale Reykjavík i sør. Hvis du er heldig, kan du på en klar vinternatt se det spektakulære nordlyset. Det synes godt når du er et stykke borte fra byens lys.

 

Lad deretter opp til morgendagens tur, kanskje med et luksuriøst restaurantbesøk om kvelden? Spør oss hvis du ønsker tips om fine restauranter!

Day
Dag 2

Geysirer, Gylne fossefall og Thingvellir!

geysir, gyllene cirkeln, island

Begynn dagen med å spise en solid frokost på hotellet. Du blir hentet rundt 08.30 fra hotellet til en tur til Den gylne sirkel. Den gylne sirkel inkluderer noen av Islands mest fantastiske severdigheter. Du vil blant annet se geysiren Strokkur skyte sin glovarme vannsøyle opptil 30 meter opp i luften hvert 4. til 8. minutt – en spennende og unik opplevelse.

Vi besøker også den majestetiske Gullfoss, som ofte regnes som Islands aller vakreste. Gullfoss oppstår der elven Hvítá styrter ned i en ca. 32 m dyp kløft. Vannet faller i etapper, og det går an å komme tett innpå de voldsomme vannmassene som kaster seg utover stupet og ned i ravinen. Turen inkluderer også et besøk til den vakre nasjonalparken Thingvellir. Her ble det islandske Alltinget, verdens eldste parlament, samlet allerede på 900-tallet. Island ligger midt på sprekken mellom den europeiske og den amerikanske kontinentalplaten, og i Thingvellir blir forkastningen som dannes når de to kontinentene sakte glir fra hverandre, svært tydelig.

Ravinen som har oppstått, kalles «tingmennenes ravine», Almannagjá. Dessuten besøker du det idylliske Friðheimar Cultivation Centre, der du får oppleve magien bak dyrkingen av lekre tomater og agurker. Dyrkingen gjøres uten sprøytemidler og benytter den geotermiske varmen som Island har i overflod. Etterpå fortsetter du tilbake til Reykjavík og er der ved 17-tiden. Kvelden til egen rådighet.

Day
Dag 3

Egen aktivitetet og den Blå lagune om kvelden

blå lagunen, island

På dagen har du frie hender til å gjøre hva som passer deg best. Tilbring en hel dag i Reykjavík hvor du utforsker byen på egenhånd eller tar en tur i området. Hvis du bor i Reykjavik, er et besøk i Hallgrímskirkja et must. Fra sin høyde i sentrale Reykjavík skuer denne merkelige kirken ut over byen og dens omgivelser. Med sine 70 meter er kirken Islands høyeste bygning.

Vil du heller begi deg utenfor hovedstaden,kan mange av Islands høydepunkter besøkes på dagstursavstand. Under alternativer lenger nede på denne siden vil du finne flere av aktivitetene vi anbefaler for denne turen.

Etter dagens eventyr er det på kvelden tid for å dyppe tærne i den sagnomsuste blå lagune, som ligger som en oase midt i et lavafelt. Henting skjer kl 17:30 og tar ca 50 minutter fra Reykjavík. Den blå lagune er et utendørs svømmebasseng som får sitt vann direkte fra geotermiske brønner så dypt som 2000 meter, og vannet har en varm og innbydende temperatur på 36-39 grader, året rundt. På stedet er det også en innendørs lagune og en geotermisk badstue. Hvis du vil, kan du bestille en kort massasje som prikken over i-en og vende tilbake til hotellet helt ny både i det indre og det ytre.

Day
Dag 4

Hjemreise (3N) eller egne aktiviteter

Whale

Hvis du har valgt en reise på tre netter, drar du hjem i dag. Du hentes på hotellet i forbindelse med flyavgangen.

Hvis du har valgt å forlenge reisen, venter det deg enda en dag med egne oppdagelser. Hvis du tilbrakte dagen på spa eller i byen i går, kan vi kanskje lokke med litt mer spenning i dag – eller hva med å starte dagen med en hvalsafari? Reykjavík er utgangspunktet for mange flotte hvalsafarier med daglige avganger. Den beste perioden for dette er juni–august, men utflukten er populær hele året. Vi kan love at det er en spesiell følelse å se havets giganter på nært hold.

En annen mulighet denne dagen er å begi seg ut på en brevandring. Fra Reykjavík kan du leie en bil og kjøre selv eller bli hentet til en vandring på bretungen Solheimajökull. I tillegg til en spennende fottur med storslagen utsikt og dype issprekker å utforske byr reiseruten på svarte lavastrender, dramatiske fjelltopper og noen av landets mektigste fossefall. Under tilvalg lenger nede på denne siden vil du finne flere av aktivitetene vi anbefaler for denne turen.

Day
Dag 5

Hjemreise (4n) eller en siste begivenhetsrik heldag på Island

Horse

Hvis du har valgt en reise på fire netter, er dette dagen for hjemreise.  Du hentes på hotellet i forbindelse med flyavgangen.

Hvis du har valgt å forlenge reisen, har du nok en fabelaktig dag foran deg på fantastiske Island. Hva sier du til å benytte anledningen til å gjøre noe som mange drømmer om, nemlig en tur med islandshester? Reykjavik er et godt utgangspunkt for en rekke forskjellige rideturer med henting i byen. Du kan velge mellom alt fra korte, enkle turer til litt lengre og mer krevende for erfarne ryttere.

Hvis du vil bytte ut hesten med noe med litt mer kraft, er kanskje en tur med en superjeep noe du bør få med deg denne siste dagen før hjemreisen? Under tilvalg lenger nede på denne siden vil du finne flere av aktivitetene vi anbefaler for denne turen.

Day
Dag 6

Hjemreise (5n)

I dag er det tid for hjemreise, også for deg som har valgt å bli i fem netter.  Du hentes på hotellet i forbindelse med flyavgangen.

Vurderinger av reisen

lavagrottor, island
Sagaøya levde virkelig opp til forventningene, jeg nevner i fleng: Blue Lagoon, Geysir, Gullfoss, Tingvellir og ett spennende landskap med lavasletter, vulkaner og isbreer.
Reykjavik var en spennende by med innslag av både gammelt og nytt.
Island kan virkelig anbefales for de som ønsker å oppleve noe annerledes!
Trond
4.5 | 216 Anmeldelser | Vis alle anmeldelser

Tilleggsvalg

Her finner du tilvalgene du kan gjøre før denne reisen. Vi har håndplukket dem for deg, så du kan være sikker på at reisen passer deg og reisefølget ditt så godt som mulig. Du finner alt fra fartsfylte eventyr til roligere utflukter. Se nærmere på det du er interessert i og legg det til som tilvalg når du bestiller reisen.

<% totalFilter %> filter applicerade

Vi hjelper deg med reisen din