Reykjadalur, Islandshäst, ridning, island
Reykjadalur, ridning, häst, island, islandshäst
Varm källa, sommar, island, bada, bad
Islandshäst, häst, ridning, island
Vulkan, ridning, islandshäst, häst, island
Häst, island, ridning, islandshäst
Hästar, Islandshäst, häst, Island
Islandshäst, häst, hästar, ridning, island
Ridning, vulkan, island, islandshäst

Eventyr rundt vulkanen

4 Netter fra 18 200,-

Mai - September
4 Netter
fra 18 200,-

mai - jul   fra 18 200,-

aug - sep   fra -

Søk reise

For å bestille, ta kontakt med våre selgere: 22 41 69 20


Turen går over vulkanen Hengills svarte lava, inn i Marardalur – en grønn lokkende dal som kalles for hestenes dal. Dere rir ved foten av det sagnomsuste fjellpartiet Jórukleif, og fortsetter langs med stranden av Islands største sjø Thingvallavatn, tett på kløften hvor islendingene i århundrer har holdt regjering. Etterpå møtes dere av bratte klippeformasjoner som leder dere ned i den varme dalen Reykjadalur. Der ser dere dalens svovelduftende hete kilder. Dere tar et bad i den varme bekken og ferden går videre mot vårt utgangspunkt Vellir. Overnatting på Eldhestenes gård og/eller i fjellstue.

Avganger 2024: mai - september; daglig.

Direktefly: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager og perioder. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.


Generell informasjon om rideturer
Informasjon om vanskelighetsgrader på rideturene, hva du må pakke og mye annen nødvendig informasjon finner du her: Mer informasjon

Inkludert og tilvalg

Inkludert i pakken:

Fly t/r Island inkl. skatter og bagasje.
Soveposelosji: Overnatting 3 netter i soveposelosji
1 natt på hotell i Reykjavik.
Ridning 3 dager. Dagsetapper på 20 - 35 km (4 - 7 timers ridning).
Under rideturen inngår helpensjon (frokost, lunsj og middag), middag siste kvelden inngår ikke.
Transport til og fra Reykjavik, i forbindelse med rideturen.
Turene guides på engelsk/skandinavisk.
Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.

Tilvalg:

Transfer til/fra flyplassen til Reykjavik.
Avbestillingsforsikring.
Klimakompensasjon for flyreise.

Om våre priser:

Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt) , hotell og aktiviteter.
Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer.

høydepunkter:

Vulkanen Hengill Marardalur, hestenes dal Reykjardalur

Beskrivelse dag for dag

Day Dag 1

Ankomst til Keflavík - Eldhestars gård Vellir

Dag 1

Dere ankommer Keflavík flyplass og tar bussen fra til Reykjavik (BSI), hvor dere blir de møtt av representanter fra Eldhestar kl 17.30 – 18.00. Deretter blir det videre transport til vår gård Vellir som ligger i nærheten av Hveragerði. Vel fremme blir dere innlosjert i hytter og gjestgiverier. Første kvelden spiser vi alle middag sammen og Eldhestar forteller om hva som venter de kommende dagene.  

Day Dag 2

Ridetur Hveragerdi - Kolvidarhóll

Dag 2

Fra Hveragerði følger dere den gamle veien til Hellisheidi. Når dere kommer til sletten fortsetter turen mot vulkanen Hengill, langs lavaområdet Kristnitökuhraun. Denne lavaen kommer fra Hengils utbrudd i år 1000, samme år som Island offisielt konverterte til kristendommen. De gamle sagaene forteller at utbruddet var en hevn av de gamle gudene Tor, Odin og Frøya. Fortsett på veien omringet av lava og til dere ser ”millihrauns og hlidar” ned til Kolvidarhóll. Der har mennesker stoppet opp for å hvile i århundrer. Natten tilbringes på Eldhestar gård Vellir. 21 km, 4 timer.

Day Dag 3

Ridetur Kolvidarhóll - Nesjavellir

Dag 3

Idag fortsetter turen nordover, nedenfor fjellene Husmuli og Hengill. Gå av hestene og lei dem gjennom den trange kløften til Marardalur, Hestenes dal. Deretter passerer dere Dyrfjöll (Dørr-fjellene) og møtes av en flott utsikt over innsjøen Thingvallavatn når dere kommer til fjelltoppen. Innsjøen ligger ved kløften hvor islendingene har hatt sine demokratiske møter, Alltinget, i hundrevis av år. Veien fortsetter til Nesjavellir der dere forlater hestene og kjører bil til Vellir for middag og overnatting. 30 km, 6–7 timer. 

Day Dag 4

Ridetur Nesjavellir - Reykjadalur - Hveragerdi

Dag 4

Ri oppover i fjellene og gjennom en kløft hvor det renner en liten elv. Når dere har tatt dere over enda et fjell, krysser dere en sandslette til gresset mer og mer tar over i dalen Þverárdalur. Dere klatrer oppover en skråning ved siden av et fossefall og blir møtt av et grønt område med varme kilder. Deretter dukker bratte klippeformasjonene opp og disse som fører dere ned i den varme dampende dalen Reykjadalur. Ta en dukkert i den varme bekken i dalen,før dere snur mot Hveragerði hvor turen avsluttes. Før dere rir nedover fjellene bør dere ta noen minutter til å nyte den imponerende utsikten mot havet og Vestmannaøyene. Det blir transport i bil tilbake til Reykjavik, rundt 16.30. Overnatting i Reykjavik. 20 km, 4–5 timer. 

Day Dag 5

Hjemreise

Frokost på hotellet. Hvis du valgte å kjøpe flybussoverføring, hentes du på hotellet av en overføringsbuss som kjører deg til flyplassen. Eller du kan kjøpe flybussoverføring på stedet.

 

Vi hjælper dig med din rejse