Svarte sandstranden Reynisfjara på Islands sørkyst
islandshäst, island
gljufrabui, sydkusten, vattenfall, södra, island
svarta, stranden, reynisfjara, sydkusten, island
vik, sydkusten, island
ridning, islandshäst, island
gaciär, vandring, island
landmannalaugar, island
västmannaöarna, island
sydkusten, island, solnedgång
gullfoss, island
thingvellir, island
blå lagunen, island
hallgrimskirkja, reykjavik, island
hamn, reykjavik, island
solfar, reykjavik, island

Sør Island og Reykjavik

6-7 Netter fra 13 750,-

Mai - September
6-7 Netter
fra 13 750,-

mai - jul   fra 13 750,-

aug - sep  fra 17 150,-

Søk reise

Denne reisen kombinerer naturopplevelser med tid til å utforske Reykjaviks tilbud og puls. Reisen starter sør på Island, hvor du finner mange av Islands mest kjente severdigheter, som Den blå lagune, storslåtte fossefall, varme kilder, isbreer og vulkaner. De siste nettene tilbringer du i Reykjavik, som har et blomstrende og variert tilbud av kultur, shopping og uteliv. 

Avganger 2024: Mai - september; daglig. 

Direktefly: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager og perioder. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge. 


Total kjørelengde: 1010 km (140-260 km/dag).

Inkludert og tilvalg

Inkludert i pakken:

Fly tur/retur Island inkl. skatter og bagasje.
Overnatting 6-7 netter inkl. frokost.
Leiebil under hele besøket på Island, inkl. ubegrenset kjørelengde og lav egenandel (CDW).
Omfattende PDF med tips om attraksjoner rundt Island.
Nødnummer på Island, døgnet rundt.
Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.

Tilvalg:

Leiebil - Pakken bygger på leiebil Hyundai I10 (5-dørs). Ved bestilling finnes muligheter for oppgradering til andre biltyper mot et tillegg.
Inngang til Den blå lagune (må bestilles i god tid).
Avbestillingsforsikring.

Betales på stedet:

Bensinprisene på Island er omtrent som i Norge.
Alle leiebiler bestilles per døgn, det vil si at hvis du henter bilen kl. 17:00 må den senest leveres tilbake kl. 17:00 på tilbakeleveringsdagen, ellers påløper ett døgns leie.

Om våre priser:

Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), losji og leiebil.
Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer.

høydepunkter:

Fossefallet Seljandsfoss Den Gylne Sirkeln! Bad i den Blå Lagune
Loader

Anmeldelser

Overall opinion
<% Summary.Rating | roundRating %> <% Summary.RatingCount %> anmeldelser

Shows <% reviewsToDisplay.length %> of <% TotalNrReviews %> comments

<% review.Title %>

<% review.Body | truncate %>

<% review.ScoreList.Score[0].Rating %> out of <% review.ScoreList.Score[0].RatingMax %>

"<% review.Body %>"

Recommended by <% review.Signature %> anonymous Not recommended by <% review.Signature %> anonymous
Created <% review.Completed | toLocaleDate %>

DEL EVENTYRET DITT MED OSS!

Del dine opplevelser av reisen til Island med oss!
@vulkantravelgroup | #vulkantravelgroup

 

Beskrivelse dag for dag

Day Dag 1

ANKOMST TIL ISLAND - SELFOSS/HVOLSVÖLLUR

islandshäst, island

Velkommen til Island. Når dere lander på Keflaviks flyplass, venter leiebilen på dere. Kjør mot Reykjavík og fortsett østover på vei 1. Vi anbefaler å velge vei 41 (Reykjanesbraut), da denne fører dere rundt byen i stedet for gjennom den. Dere passerer steder som Hellisheidi og Selfoss på vei til overnattingsstedet i Hvolsvöllur-området. Landskapet rundt byen er fullt av historie, og det finnes mange islandske sagaer fra dette området.

Day Dag 2

Oppdagelsesreise lands sørkysten

lavastrand, reynisfjara, sydkusten, island

Dere kjører sørover langs kysten hvor dere passerer fossefallene Seljalandsfoss og Skógarfoss, to stopp man ikke bør gå glipp av. Ved Seljalandsfoss kan dere ta dere inn bak vanngardinen. Ved Skógar ligger et museum som gir et historisk innblikk i islendernes liv gjennom tidene og opp til samtiden. I løpet av dagen kan dere også uforske bredtungen Solheimasökull og Dyrhólaeys fugleklipper hvor tusenvis av sjøfugler hekker. Den mest fargerike er lundefuglen. 

De svarte sandstrendene på den sørlige kysten er godt kjent, og man kan ta seg en spasertur på stranden Reynishverfi eller på stranden i den lille byen Vík. Husk å være forsiktig når dere ferdes nær vannet - de store bølgene kan lett svøpe en uoppmerksom person til havs. Etter Vík krysser dere den svarte sandørkenen Mýrdalssandur og senere det enorme lavafeltet Eldhraun (ildlava) som ble formet under det store vulkanutbruddet i 1783. Etterpå kommer dere til Kirkjubæjarklaustur, en liten by som ligger i vakre omgivelser. Her kan dere stoppe å ta en titt på det såkalte ”kirkegulvet” som ligger rett utenfor byen og er forunderlige formasjoner av basaltklipper som likner et fliselagt gulv. Kjør tilbake til hotellet i Hvolsvöllur området.

Highlights på veien dag 2 og 3
• Lava Center
• Seljalandsfoss
• Skogarfoss
• Skogar museum
• Solheimajökull glacier
• Dyrholaey
• Reynisfjara "Black beach"
• Vik

Day Dag 3

Egne aktiviteter omkring Hvolsvöllur.

ridning, islandshäst, island

Disse dager er åpne for avslapping og fri til egne aktiviteter. Man kan for eksempel velge å ta en ridetur som starter fra Hestheimars ridesenter, nær byen. Dere kan også kjøre opp til breen Solheimajökull, der dere kan ta en guidet rundtur på breen – eller en snøscootertur på den. 

Daglige bussturer til den vakre nasjonalparken Thorsmörk finnes også, der dere kan oppleve Island ”off the road”. Vær oppmerksom på at man trenger en firehjulsdrevet bil for å kjøre selv i Thorsmörk, men man kan ta buss inn i området. Det finnes også en del interessante golfklubber i området, for eksempel ved nært Fludir eller i nærheten av Hella.  

Hvis disse utfluktene ikke faller i smak kan man dra ut til Hemøyen, en islandsk øy som er en av de som utgjør Västmannaeyjar. I 1973 ble Hemøyen, den største av øyene, rammet av et stort vulkanutbrudd hvor en stor del av bebyggelsen ble begravd under lava. Dette kan man fortsatt kan se spor av. Nyt fascinerende natur og vakker utsikt. Vær oppmerksom på at fergetrafikken er avhengig av været. 

Disse utfluktene kan kun gjennomføres i løpet av sommeren på grunn av stengte veier og dårlige værforhold. Nøyaktig når veiene åpner for sesongen varierer fra år til år, men Thorsmörk kan som regel besøkes fra begynnelsen av mai til september. Landmannalaugar kan vanligvis besøkes mellom slutten av mai til september. Utflukter til høylandet krever en bil som er godkjent for bruk på F-merkede veier og det islandske høylandet. Ta kontakt med oss i forbindelse med din bestilling hvis du har spørsmål. 

Day Dag 4

Hvollsvöllur/Selfoss - Gylne Sirkeln - Reykjavík

gullfoss, island

På vei tilbake til hovedstaden passerer dere noen av de mest interessante og velkjente severdigheten på Island. Vi anbefaler et første stopp på den historisk interessante plassen Skáholt, som i mange århundrer var bispesetet på søndre Island. I dag ligger det en vakker moderne kirke her. I nærheten finner dere en rekonstruksjon av en bondegård fra vikingtiden, og litt lengre inn i dalen finnes en ruin av bondegården Stöng fra vikingtiden. Herfra kan dere gå til Gjáin. På veien passerer dere vakre steinformasjoner og fossefall. 

Etter dette besøker dere det verdensberømte geotermiske området Geysir, hvor Strokkur, den mest aktive geysiren, har regelmessige utbrudd hvert femte minutt. Fortsett deretter til det majestetiske fossefallet Gullfoss, den ”gylne” fossen,  som er Islands mest kjente. Like i nærheten ligger Thingvellir nasjonalpark, et område som både er historisk interessant og har en fasinerende geologi. Dere overnatter i Reykjavik.

Highlights på veien
• Skálholt
• Stöng / Þjóðveldisbær
• Gjáin
• Hjálparfoss
• Secret Lagoon
• Geysir
• Gullfoss
• Fridheimar Farm
• Laugarvatn
• Thingvellir

Day Dag 5,6

Lær Reykjavik å kjenne

blå lagunen, island

De siste dagene tilbringes i Reykjavík, verdens nordligste hovedstad. På egen hånd kan dere utforske byen i deres eget tempo. Vi foreslår at dere starter med et besøk til Hallgrimskirkja, der dere kan gå opp i kirketårnet for å se Reykjavík ovenfra (mot en liten kostnad). For de kulturinteresserte finnes det mange museer. Reykjavík er også full av små designbutikker og klesbutikker med flotte ullprodukter.

Benytt også sjansen til å nyte god mat; Reykjavík har et variert utvalg av restauranter. Det islandske kjøkkenet holder høy kvalitet og er inspirert av naturen på Island. Om dere ønsker det, kan dere tilbringe kveldene på en koselig pub eller dansegulvet. Reykjavík er kjent for sitt livlige natteliv.

På Island finnes det utallige muligheter for avslapning og rekreasjon. Dere kan slappe av i en av Reykjavíks varme utendørsbassenger, populært blant lokalbefolkningen. Vi anbefaler at dere besøker Sky Lagoon(inngang må forhåndsbestilles) en av dagene, som er en av de nyeste tilskuddene av geotermiske bad- og spaanlegg på Island. Her kan dere oppleve islandsk badekultur i vakre omgivelser. Det mest imponerende er den 75 meter lange infinitypoolen, som gir en følelse av å smelte sammen med Atlanterhavet. Det varme vannet i Sky Lagoon oppvarmes naturlig av geotermisk energi og gir en avslappende og foryngende opplevelse. Ta dere god tid til å nyte 7-trinnsritualen for maksimal velvære. Ritualen består av en serie med varme og kalde steg: bading i geotermisk vann, dukkert i kaldt vann, dampbad, badstue og peeling.

Besøket varer vanligvis mellom 1,5 og 3 timer, men dere kan bli i opptil 5 timer. Husk å ta med badetøy og badesko, og å dusje uten såpe før badingen. Håndklær trenger dere ikke å ta med selv, da dette er inkludert i inngangsbilletten. Barn under 12 år har ikke adgang til Sky Lagoon. Inngangsbilletten er ikke inkludert i pakken, men kan enkelt legges til ved bestilling.

Midt i hjertet av Reykjavík ligger Laugar Spa, Nordens største spaanlegg. Her finner dere skjønnhets- og massasjesalong, treningssenter, utendørsbassenger, innendørsbasseng og et eksklusivt spa. Varme bad er et must på Island og vil mest sannsynlig bli et minne for livet.

Overnatting i Reykjavík.

Høydepunkter på veien
• Reykjavik
• Krysuvik
• Fagradagsfjall
• Reykjanes fyr
• Sky Lagoon

Day Dag 7

HJEMREISE (6N) ELLER EN SISTE DAG I REYKJAVÍK

whale watching

Har du valgt en reise på 6 netter, er dette dagen for hjemreise. Du blir hentet på hotellet i forbindelse med flyavgangen.

De av dere som har valgt å forlenge reisen har nok en flott dag foran dere på fantastiske Island. Hva med å dra på hvalsafari i Reykjavik? Benytt sjansen til å komme nært på havets mektigste skapninger. Under tilvalg lenger ned på denne siden finner du flere av aktivitetene vi anbefaler for akkurat denne turen slik at du føler du har fått mest mulig ut av reisen.

Day Dag 8

Hjemreise

I dag er det hjemreise for de av dere som valgte å bli 7 netter enten tidlig på morgenen eller ettermiddagen. Dere kjører selv fra Reykjavík til Keflavik flyplass (ca. 45 min.) og leverer bilen der i forbindelse med flyavgangen.

Leiebiler

HL
Antall dører
Personer
Vesker
Girkasse
Hyundai i10
Hyundai i10
highland: Nei
5 doors
4 persons
1 luggage
Manuel transmission
Toyota Yaris Sedan
Toyota Yaris Sedan
highland: Nei
5 doors
4 persons
2 luggage
Automat/Manuell transmission
Skoda Octavia Sedan
Skoda Octavia Sedan
highland: Nei
5 doors
5 persons
3 luggage
Automat/Manuell transmission
Skoda Octavia Station Wagon
Skoda Octavia Station Wagon
highland: Nei
3 doors
2 persons
2 luggage
Manuel transmission
Dacia Duster 4WD
Dacia Duster 4WD
highland: Nei
5 doors
4 persons
4 luggage
Manuel transmission
Ford Galaxy
Ford Galaxy
highland: Nei
5 doors
7 persons
2 luggage
Manuel transmission
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Toyota Land Cruiser GX 4WD
highland: Ja
5 doors
5 persons
5 luggage
Automat transmission

 Overnattingsstandard

På denne reise bor du i rom med privat dusj/wc.

Rom med privat dusj/wc

With

Dere bor på trestjerners hotell eller bedre gjestehus. Alle overnattingsstedene serverer frokost, og mange har en egen restaurant, og av og til også en bar. På hotellene kan du vanligvis spise á la carte. De fleste overnattingsstedene har gratis Wi-Fi.

Rommene har privat toalett og dusj eller badekar. Sengene er redd opp, og rommene er møblert med stoler, bord, garderobe, telefon, radio og TV.

Tilvalg

Her finner du tilvalgene du kan gjøre for denne reisen. Vi har håndplukket dem for deg, så du kan være sikker på at reisen passer perfekt for deg og reisefølget ditt. Du finner alt fra fartsfylte eventyr til roligere utflukter. Se nærmere på det du er interessert i, og legg det til som tilvalg når du bestiller reisen.

<% totalFilter %> filter applicerade

VI HJELPER DEG MED REISEN DIN

Staff

Sara Kristinsson

[email protected]