Reykjavik

Våren på Island

NATUREN VÅKNER

Våren på Island begynner i mars, når den slumrende naturen langsomt våkner. Dagene blir lengre, og temperaturen stiger. Vinteraktiviteter som ski er fremdeles populære ettersom snøen fremdeles ligger i fjellet, samtidig som antallet timer med dagslys øker. I april begynner snøen å smelte og gjøre plass til grønne vekster, mens tusenvis av fugler vender tilbake fra en vinter på varmere breddegrader. I mai kan du nyte et behagelig Island, rett før turistsesongen begynner med sine høye priser og større turiststrømmer.

Hva kan du gjøre på Island om våren? En hel del. Hvis du reiser innen midten av april, kan du fremdeles se landets berømte nordlys. Men idet nordlyset forsvinner, kommer den populære lundefuglen tilbake. Våren er også en fin tid hvis du vil se Islands fosser i all sin prakt. Smeltevannet gjør nemlig fossene ekstra mektige nettopp om våren.

Hvis du liker å fotografere, bør du også vurdere våren, siden lyset er magisk på Island da. Spesielt de lange soloppgangene og solnedgangene er som skapt til å fotograferes. Drar du i mars, rekker du dessuten en tur i noen av landets magiske isgrotter. I elvene begynner raftingen om våren, og du kan ta en tur med kajakk. Du kan også dra ut på havet og se nærmere på hvaler eller prøve lykken med havfiske. Våren er selvfølgelig også en herlig årstid å oppleve villmarken på ryggen av en islandshest.

OPPLEV VÅREN PÅ ISLAND

Nedenfor har vi samlet noen av de pakketurene du kan bestille hos oss hvis du vil oppleve Island om våren. Husk å pakke for både vinter- og mer tradisjonelle våraktiviteter siden Island byr på begge i denne årstiden. Glem for all del ikke solbrillene eller kameraet!