hraunfoss, vår, island

Høsten på Island

KONTRASTENES ÅRSTID

I september daler prisene og turiststrømmene avtar. Været er fremdeles ganske behagelig, selv om visse attraksjoner og fjellveier begynner å stenge for vinteren. I oktober begynner mørket å krype tilbake for alvor, og i november forbereder islendingene seg til vinteren ved å varme opp med en av verdens mest spennende musikkfestivaler: Iceland Airwaves.

Om høsten vender en av Islands storslåtte severdigheter tilbake: nordlyset. Fra og med september kan du beundre dette vakreste av naturfenomener. Høsten er dessuten en spesielt spennende tid å besøke Island på, siden du kan gjøre det meste av det sommeren byr på, bare med færre turister og lavere priser.

Mange som reiser til Island om høsten, blir slått av fargene. Ettersom Island har en såpass bred flora som dekker så mye av landskapet, blir høstens fargeskifte praktfullt. I tillegg til de forventede tonene i gult, oransje og rødt byr Island også på rosa, lilla og magenta. Fargene utgjør dessuten en vakker kontrast mot de blå isbreene og det grå havet. Hvis du liker å fotografere, er høsten på Island noe helt spesielt.

Høsten er også en koselig årstid å besøke Reykjavík. Dagene blir kaldere og kortere, noe som skaper en koselig ramme rundt alt som byen har å by på i form av restauranter, kultur, shopping og spa-opplevelser.

OPPLEV ISLAND OM HØSTEN

Nedenfor har vi samlet noen av de pakketurene du kan bestille hos oss hvis du vil oppleve Island om høsten. Dra fordel av færre besøkende og bedre priser. Pakk for kjøligere dager og gjør kameraet klart for noen av verdens mest storslåtte motiv.