worldclass, spa, island

Spa og avslapning

SLAPP AV I ET SPA-PARADIS

Ikke besøk Island uten å nyte den naturlige tilgangen på geotermisk varme. Hvor du enn er på Island, er det aldri langt til et varmt bad – under åpen himmel eller innendørs. Om sommeren er det noe spesielt ved det å senke seg ned i en varm kilde under midnattssolen; om vinteren er kontrasten mellom kald luft og varmt vann en opplevelse som er vanskelig å slå.

Blant alle de eksotiske badestedene som finnes rundt om på Island, kan vi nevne den varme elven i Landmannalaugar, kraterbassenget Víti ved Askja og naturbadet i Mývatn. For den som vil starte fra hovedstaden, har vi noen badetips her.

VARME UTENDØRSBAD

Reykjavík har flere svømmebasseng, hver med sin egen spesielle karakter. Åpningstidene er generøse, og prisene likeså, noe som gjør at besøk på bad er et hverdagslig innslag i islendingenes liv. Høy hygienestandard gjør at klorinnholdet kan holdes på et minimum. Slapp av i en av de varme «heitur pottur», som har temperaturer på mellom 36 og 42 grader – perfekt før du tar en forfriskende svømmetur i bassenget! På vinterdager kan du oppleve den spennende kontrasten å sitte i varmt vann mens snøfnuggene daler ned.

SPA I REYKJAVÍK

Reykjavík tilbyr et antall spa-anlegg der du kan nyte avslappende bad og badstue eller velgjørende massasje- og ansiktsbehandlinger. I hjertet av Reykjavík ligger Laugar Spa, Nordens største spa-anlegg. Her finner du skjønnhets- og massasjesalong, treningssenter, utendørsbassenger, innendørsbasseng og et eksklusivt spa.

NAUTHÓLSVÍKS GEOTERMISKE STRAND

Du behøver ikke å like iskalde bad for å besøke stranden i Nauthólsvík. Atlanterhavet burde være avskrekkende kaldt her, men varmt, geotermisk vann brukes til å varme opp denne lille viken til en behagelig temperatur om sommeren. Sand og strandkafé utfyller bildet av en ekte badestrand.

DEN BLÅ LAGUNEN

Sist, men ikke minst, har vi Islands mest berømte attraksjon. Midt i et lavafelt rett utenfor Reykjavík ligger Den blå lagunen, et spa- og badeanlegg med geotermisk vann. Vannet har en unik sammensetning av mineraler, kvarts og alger, noe som også gir vannet den turkise fargen. Vannet har en velgjørende effekt på huden, men et besøk i Den blå lagunen er minst like velgjørende for sinnet. Det er mulig å få massasje og spabehandlinger, og du kan også kjøpe med deg produkter fra Den blå lagunens egne hudpleieserie. Du kommer hit lett med buss fra flyplassen. Hvorfor ikke myke opp stive ledd etter flyturen før du fortsetter inn til Reykjavík?

OPPLEV ISLANDS SPA-MULIGHETER, DU OGSÅ

Nedenfor kan du se nærmere på og bestille noen av våre håndplukkede spa-reiser. Uansett hvilken reise du velger, har du selvfølgelig muligheten til å besøke landets spa-områder på egen hånd.


Dagsturer

<% totalFilter %> filter applicerade