reykjanes, island

Reykjaneshalvøya

LAND PÅ REYKJANES LAVAFELT FOR Å FÅ EN DUKKERT I LAGUNEN

Reykjaneshalvøya er for mange den første kontakten med Island, ettersom det er det du ser under deg når flyet går inn for landing. Og det du ser, er svarte lavafelt, ikke et tre så langt øyet kan se, og kanskje fjellet Keilir, som minner om Fuji i Japan. Halvøya har fått denne formen på grunn av sin dramatiske underside: Her møtes to kontinentalplater, og ikke mindre enn fire ulike vulkanske systemer putrer under lavafeltet. Hvis du drar til Krýsuvík, i halvøyas østre del, kan du se kokende lava med dine egne øyne og kjenne den sterke svovellukten som tilkjennegir lavaens nærvær. Det er heller ikke langt til muligheter til å spille golf eller dra på hvalsafari. Reykjanes har det meste.

Det er på Reykjaneshalvøya du finner Islands trolig mest berømte attraksjon: Den blå lagunen. Dette geotermisk oppvarmede vannet holder naturlig rundt 38 grader, og den karakteristiske turkise fargen kommer av den spesielle sammensetningen av mineraler, kvarts og alger. Kombinasjonen er velgjørende for huden, i tillegg til at den er vakker. Den blå lagunen er noe man må få med seg på Island – synes alle. Så vær klar over at det alltid er mye folk der. Forhåndsbestill!

Halvøyas nærhet til Reykjavík gjør området lett tilgjengelig hvis du vil utforske den i sin helhet. Lei en bil eller, om det er rette årstid, sykle! En perle i området er spissen på halvøya, ved Valahnúkur, der en avstikker fra vei 425 slynger seg frem gjennom lavafelt fra 1200-tallet og ut til fyret ved Reykjanesviti. Dette er Islands eldste fyr, bygd i 1878, og det er omgitt av dramatiske klipper som det like fullt går an å klatre i. Fra Valahnúkur kan du forøvrig se den steinete øya Eldey, 14 km ut i Atlanterhavet, som er hjem til verdens største sulekoloni.

UTFORSK REYKJANESHALVØYA, DU OGSÅ

Mange av pakketurene våre gir deg muligheten til å utforske Reykjaneshalvøya nærmere, på grunn av nærheten til Reykjavik. Nedenfor kan du kikke nærmere på noen!

Utflukter

<% totalFilter %> filter applicerade