Landmannalaugar

Landmannalaugar nasjonalpark

VARME BAD OG MANGEFARGEDE FJELL I EUROPAS STØRSTE VILLMARK

Innlandsis og vulkanutbrudd for tusenvis av år siden har sammen formet området Landmannalaugar, som nå er en nasjonalpark og en naturperle på det islandske høylandet. Dette regnes for å være Europas største villmark. Hvis du vil utforske Islands indre, er oasen Landmannalaugar noe du ikke må gå glipp av!

Av de mange kjennetegnene er det mest forbløffende kanskje de flerfargede fjellene, som ser ut til å skifte farge med dagslyset. Toppene er formet av rhyolitt, en mineralfylt type lava som ble avkjølt usedvanlig sakte, og dette er årsaken til de uvanlige fargene.

Du har god tid til å beundre skjønnheten i de fargerike toppene når du bader i en av områdets mange varme kilder. Ved siden av Grimsvötn-gryten i Vatnajökull er Landmannalaugar det området på Island som har flest varme kilder, så her er det plass til alle. Elven som renner i området, varmes faktisk opp av alle kildene, noe som fører til en perfekt badetemperatur.

Du velger selv hvor langt inn du vil gå når du utforsker Landmannalaugar. Fra besøkssenteret er det bare noen hundre meter til gode badeplasser, så du kan godt bare holde deg i nærheten. Det går flere dagsfotturer herfra hvis du vil se litt mer; kjøp et kart med alle stiene i besøkssenteret. En perfekt dagsutflukt er å ta den naturskjønne fotturen til Ljótipollur, som betyr noe sånt som «stygg dam». Vi vil helst erstatte «stygg» med «unik». Dette lille vannet består av klart, blått vann i et krater som går i rosa og lilla farger. Denne intense, tilsynelatende unaturlige fargen kommer av at området er rikt på jernmalm.

Hvis du og reisefølget ditt er klare for en lengre fottur, starter den berømte Laugavegurinn-turen her, som går sørover helt til Thorsmörk.

BESØK LANDMANNALAUGAR, DU OGSÅ

Nedenfor kan du se nærmere på og bestille en pakketur som lar deg oppleve Landmannalaugar. Vil du komme deg dit på egen hånd når du besøker Island? Husk at det er snakk om de høye, indre delene av Island. Området er sterkt påvirket av vær og årstid, og i vinterhalvåret er Landmannalaugar mildest talt ugjestmildt.

Ridning, island, landmannalaugar

Landmannalaugar

Rideferie

Turen starter fra gården Fellsmúli nedenfor vulkanen Hekla, og tar dere mot Landmannalaugar, en dal i det islandske høylandet som er best kjent for sine fargerike fjell, langstrakte lavafelt og naturlige varme kilder. Dere rir over høylandet langs vulkanen Hekla til dere ankommer Landmannagrotten. Her samlet islandske bønder sine dyr under den tradisjonelle saueinnsamlingen før de bygget ordentlige innhegninger.  Deretter går turen videre til Landmannalaugar. Et høydepunkt på turen er å bade i den varme elven! Turen fortsetter deretter vestover mot Dyngjuskarð, et fantastisk vakkert område på veien mot sjøen Hrauneyjarlón før dere til sist ankommer Hrauneyjar hvor dere tilbringer natten. Turen avsluttes på gården Fellsmúli. Dag 1: Ankomst til Keflavík - transfer til Reykjavík - Hveragerdi. Dag 2: Fellsmuli - Rjúpnavellir. Dag 3: Rjúpnavellir - Landmannahellir. Dag 4: Landmannahellir - Landmannalaugar - Landmannahellir. Dag 5: Landmannahellir - Þóristunga. Dag 6: Þóristunga - Rjúpnavellir. Dag 7: Rjúpnavellir - Fellsmuli. Dag 8: Transfer til Keflavík - Hjemreise.   Avganger 2020: juni - august; daglig.  Direktfly: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager og perioder. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge. Generell informasjon om rideturer Informasjon om vanskelighetsgrader på rideturene, hva du må pakke og mye annen nødvendig informasjon finner du her: Mer informasjon Klimakompensasjon Når du reiser med oss, klimakompenserer du automatisk for flyreisene. Vi har nemlig inkludert klimakvoter i alle våre reiser. Les mer her

7
Netter
fra 25.310,-