To personer utforsker det islandske høylandet
blå lagunen, island
thingvellir, island
gullfoss, island
gejser, island
island, höglandet
höglandet, landmannalaugar, island
höglandet, landmannalaugar, hekla, island
highlands, kerlingafjöll, island
akureyri, kyrka, island
bad, varm källa, jardabodin, myvatn, island
myvatn, island
husavik, island
dettifoss, island, vattenfall
vatnajökull, glaciär, island
jökulsarlon, island
landmannalaugar, island
landmannalaugar, varm källa, bad, sommar, höglandet, island
reykjavik, solnedgång, sommar, island

Det islandske høylandet

7 Netter fra 20 500,-

Juni - August
7 Netter
fra 20 500,-

jun - jul   fra 20 800,-

aug - sep  fra 20 500,-

Søk reise

Det karrige islandske høylandet kalles gjerne «Europas siste villmark». Denne reisen tar deg med langs de urgamle strekningene over høylandet, Kjölur og inn til Landmannalaugar, veier som sjelden ser biler. Dere får oppleve steder som ligger veldig avsides til, og som er omgitt av variert og storslått natur. Selve reisen er en utfordring og en opplevelse i seg selv, hvor dere krysser isbre-bekker uten broer. Velkommen til Island!

Avganger 2024: 25 juni - 27 august; daglig. 

Direktefly: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager og perioder. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.


Total kjørelengde: 1950 km (50-400 km/dag).

Inkludert og tilvalg

Inkludert i pakken:

Fly tur/retur Island inkl. skatter og bagasje.
Overnatting 7 netter inkl. frokost.
Leiebil under hele besøket på Island, inkl. ubegrenset kjørelengde og lav egenandel (CDW).
Omfattende PDF med tips om attraksjoner rundt Island.
Nødnummer på Island, døgnet rundt.
Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.

Tilvalg:

Overnatting - Velg mellom alternativ hvor rommene har felles dusj/wc eller privat dusj/wc.
Leiebil - Pakken bygger på leiebil Suzuki Grand Vitara 4WD. Ved bestilling finnes muligheter for oppgradering til andre biltyper mot et tillegg.
Inngang til Den blå lagune (må bestilles i god tid).
Avbestillingsforsikring.
Klimakompensasjon for flyreise.

Betales på stedet:

Bensinprisene på Island er omtrent som i Norge.
Alle leiebiler bestilles per døgn, det vil si at hvis du henter bilen kl. 17:00 må den senest everes tilbake kl. 17:00 på tilbakeleveringsdagen, ellers påløper ett døgns leie.

Om våre priser:

Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), hotell og aktiviteter.
Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer.

høydepunkter:

Besøk på Myvatn Islagun Jökulsarlon Bad i Den blå lagune

DEL EVENTYRET DITT MED OSS!

Del dine opplevelser av reisen til Island med oss!
@vulkantravelgroup | #vulkantravelgroup

 

Beskrivelse dag for dag

Day Dag 1

ANKOMST TIL ISLAND – SKY LAGOON – REYKJAVÍK

blå lagunen, island

Velkommen til Island. Når dere lander på Keflaviks flyplass, henter dere leiebilen. En perfekt start på deres Islandsreise er å dra rett fra flyplassen til Sky Lagoon, en av de nyeste tilskuddene blant de geotermiske bad- og spaanleggene på Island.

Her kan dere oppleve islandsk badekultur i vakre omgivelser. Den mest iøynefallende delen er den 75 meter lange infinitypoolen som ser ut til å smelte sammen med Atlanterhavet. Det varme vannet i Sky Lagoon varmes opp naturlig av geotermisk energi og gir en avslappende og foryngende opplevelse. Ta god tid til å nyte den 7-stegsritualen for maksimal velvære: bading i geotermisk vann, dukkert i kaldt vann, dampbad, badstue og peeling.

Besøket varer vanligvis mellom 1,5 og 3 timer, men dere kan bli i opptil 5 timer. Husk å ta med badetøy og badesko, og å dusje uten såpe før badingen. Barn under 12 år har ikke adgang til Sky Lagoon. Inngangsbilletten er ikke inkludert i pakken, men kan enkelt legges til ved bestilling.

Etter det forfriskende badet kjører dere deretter videre til Reykjavik for deres første overnatting. Bruk resten av dagen og kvelden på å utforske Reykjavik på egen hånd. Spaser rundt i den sjarmerende bykjernen og besøk noen av de mange koselige kafeene, butikkene og museene.

Day Dag 2

Reykjavík - Borgarfjördur – Thingvellir – Laugarvatn

thingvellir, island

Dere starter rundturen med å kjøre langs vei nr. 1 til Borgarnes og det nyåpnede museet Settlement Center, som er vel verd et besøk. Herfra fortsetter dere til Islands største varmekilde Deildartunguhver og tettstedet Reykholt, hvor den berømte skalden Snorre Sturlason bodde og ble tatt av dage på 1200-tallet. Det er en utstilling om ham i Snorrastofa, i samme bygning som den nye kirken, og ved siden av den kan man se det varme badet som er blitt bevart fra hans tid. I Borgarfjördur-området kan dere oppleve naturfenomenet Hraunfossar, som er en av Vest -Islands største severdigheter. Der strømmer klart kildevann ut fra et lavafelt og ned i elven Hvítá. Et steinkast lenger oppe ligger Barnafoss, «barnas foss», som ifølge legenden fikk navnet sitt etter at to barn druknet i vannmassene.

Dere drar videre gjennom et unikt, karrig landskap langs to isbreer mot nasjonalparken Thingvellir og den gamle tingplassen Thingvellir, hvor vi anbefaler en rusletur nedenfor kontinentalkløften Almannagjá, «tingmennenes ravine». Ved turistsenteret som ligger ved siden av, kan dere lære mer om områdets interessante historie og geologi før dere fortsetter i retning Laugarvatn, hvor dere overnatter.

Day Dag 3

Laugarvatn - Geysir/Gullfoss – Kjölur – Skagafjörður – Akureyri

akureyri, kyrka, island

Dagen starter med et besøk i det verdensberømte geotermiske området Geysir hvor den mest aktive av geysirene, Strokkur, har regelmessige utbrudd hvert femte minutt. Like i nærheten av Geysir-området ligger majestetiske Gullfoss, den «gylne» fossen, kanskje den mest kjente av Islands vakre fossefall. Derfra fortsetter dere langs høylandsruten Kjölur, som ligger mellom to av Islands største isbreer, Langjökull og Hofsjökull. Tidligere var denne strekningen en viktig forbindelse mellom Sør- og Nord-Island, men med tiden har området blitt stadig mer karrig. I dag er Kjölur et åpent ørkenlandskap som i ytterkantene avgrenses av fjell og isbreer.

 

Halvveis over høylandet kommer dere til jordvarmeområdet Hveravellir, som er en oase i ødemarken. Her kan dere stoppe og ta en rusletur blant de varme kildene og nyte et herlig bad i det naturlig tempererte vannet før dere fortsetter nordover. På vei fra Skagafjørdur-området mot tettstedet Varmahlíd kan dere besøke museet Glaumbær, som er en av få bevarte tradisjonelle islandske torvgårder. I Vidimýri like sør for tettstedet ligger det en torvkirke som også er verdt et stopp. Derfra følger dere vei 1 til dere kommer til Akureyri, hvor dere overnatter i området.

Day Dag 4

Akureyri – Mývatn/Husavík

myvatn, island

Fra Akureyri passerer dere Godafoss på vei til innsjøen Mývatn. Mývatn er et utrolig spennende område – bruk gjerne en ekstra time for å rekke å se alt. Her er det fantastiske vulkanformasjoner, geotermisk aktivitet og et rikt fugleliv. Start med å utforske de vulkanlignende kratrene ved Skútustadir og gå deretter gjennom en labyrint av merkelige lavaformasjoner ved Dimmuborgir.

 

Besøk Námaskard, hvor varm vanndamp strømmer ut gjennom sprekker i bakken. Gå deretter videre til Krafla-området, se krateret Viti og spaser til vulkanområdet Leirhnjúkur som hadde en serie utbrudd mellom 1975 og 1984. Avslutt dagen med å dra til Mývatn og opplev naturbad som minner om Den blå lagune. Nattens innkvartering blir i området Mývatn/Húsavík.

Day Dag 5

Mývatn - Tjörnes – Dettifoss – Östkusten

husavik, island

Start dagen med å kjøre til den sjarmerende fiskerlandsbyen Húsavik. Húsavik har blitt Islands viktigste område for hvalsafari, så her kan dere bli med på en spennende hvalsafariutflukt! Fortsett deretter langs Tjørnes lange kystlinje til Ásbyrgi, en hesteskoformet kløft som ifølge sagnet er et hovavtrykk fra Odins åttebente hest Sleipner.

 

Kjør sørover til dere kommer til basaltformasjonene ved Hljóðaklettar. Basalt er en magmatisk bergart av vulkansk opprinnelse som utgjør 70 % av jordens overflate. Fortsett ferden til Islands mektigste foss, Dettifoss, som har et imponerende fall på 44 meter. Etter dette praktfulle synet fortsetter dere østover gjennom «månelandskap» til dere kommer til Islands vakre østkyst. Dere kan velge å kjøre gjennom tunnelen til Fáskrúdsfjordur eller å ta den eldre veien langs kysten for å nyte det vakre landskapet. Overnattning i området rundt Östfjordarna.

Day Dag 6

Höfn - Skaftafell - Kirkjubæjarklaustur

vatnajökull, glaciär, island

Dere fortsetter langs kysten og passerer små fiskerlandsbyer som Djúpivogur. Kystlandskapet skifter ansikt og går over til bratte fjellsider og dype fjorder, hvor søylelignende formasjoner avtegner seg som skulpturer mot himmelen. For å komme til Egilsstadir velger dere enten «fjordrunden» og passerer fiskerlandsbyer som Berufjördur, Breiddalsvík, Stödvarfjördur, Fáskrúdsfjördur og Reydarfjördur – eller hovedveien over høyfjellspasset Breiddalsheidi. Dere kjører gjennom tunnelen i Almannaskarð og kommer til Høfn, som ligger ved isbreen Vatnajökull, Europas største isbre med Islands høyeste fjelltopp Hvannadalshnúkur (2119 meter over havet).

 

 Her får dere oppleve utrolig vakker natur med frodig vegetasjon og sotsvarte bretunger side om side med isbreen. Ved foten av Vatnajøkull ligger isbrelagunen Jökulsárlón. Her flyter det isfjell som har løsnet fra breen, og hele panoramaet er som tatt ut av et eventyr. I isbretungene viser den tusenårige ismassen fram sin rene, klarblå farge. Fra lagunen renner en ca. kilometer lang elv ut i Atlanterhavet. Vi anbefaler også at dere besøker Skaftafell nasjonalpark, en oase omgitt av isbreer og svarte sandstrender, før dere fortsetter til tettstedet Kirkjubæjarklaustur, hvor dere overnatter i området.

Day Dag 7

Kirkjubæjarklaustur - Landmannalaugar - Reykjavik

landmannalaugar, varm källa, bad, island, sommar, höglandet

Denne dagen bærer det av sted til Landmannalaugar, som ofte kalles høylandets perle. Like før dere kommer til Landmannalaugar, må dere krysse en elv uten bro. Utforsk deretter det fantastiske landskapet med lavafelter og fargerike fjell. Ta et deilig bad i en varm kilde eller utforsk Landmannalaugar til fots (se informasjon om fotturer i området ved Landmannalaugars fjellstuer).

 

Deretter drar dere mot Kirkjubæjarklaustur gjennom lavafeltet Eldhraun, som ble dannet i 1783–84 under et av verdens største vulkanutbrudd i historisk tid. Underveis støter dere på den gigantiske vulkansprekken Eldgjá. Der kan dere spasere til Ófærufoss, en tur som tar omtrent halvannen time. Fortsett videre til Reykjavik, hvor dere overnatter.

Day Dag 8

Hjemreise

reykjavik, solnedgång, sommar, island

Hjemreise enten tidlig på morgenen eller på ettermiddagen. Dere kjører selv fra Reykjavik til Keflavik (ca. 45 min.) og leverer bilen på Keflavik flyplass i forbindelse med hjemreisen.

Leiebiler

HL
Antall dører
Personer
Vesker
Girkasse
Suzuki Grand Vitara 4WD
Suzuki Grand Vitara 4WD
highland: Ja
5 doors
5 persons
3 luggage
Manuel transmission
Toyota Landcruiser 4WD
Toyota Landcruiser 4WD
highland: Ja
5 doors
5 persons
4 luggage
Automat transmission
Land Rover 4WD
Land Rover 4WD
highland: Nei
5 doors
7 persons
luggage
Manuel transmission

Overnattingsstandard

Det finnes to typer standard på overnatting å velge mellom på våre reiser. MERK! Ved bestilling av flere rom må samtlige rom være av samme standard.

Rom med delt dusj/wc

Without

Her bor du i gjestehus, på bondegårder og enklere hotell. Alle overnattingsstedene serverer frokost. Gjestehus har vanligvis et felles oppholdsrom og ofte en liten restaurant/bar. Hotellene har ofte en egen restaurant som vanligvis tilbyr en à la carte meny. De fleste overnattingsstedene tilbyr wifi. 

Rommene er utstyrt med servant, men har ikke egen dusj/wc. Dusj og wc deles med andre gjester. Sengene er oppredde og rommene er vanligvis innredet med garderobe, stoler og bord.

    

Rom med privat dusj/wc

With

Overnatting på anerkjente 3-stjerners hotell eller bedre gjestehus. Alle overnattingssteder serverer frokost og mange har en egen restaurant, hvorav noen også har en bar. Hotellene tilbyr vanligvis en à la carte-meny. De fleste overnattingsstedenestedene har wifi. 

Rommene har privat wc og dusj eller badekar. Sengene er oppredde og rommene er innredet med garderobe, stoler, bord, telefon, radio og tv.

VI HJELPER DEG MED REISEN DIN