Thorsmörk

Thorsmörk nasjonalpark

 

UTFORSK DET BESKYTTEDE PARADISET

Midt mellom de tre isbreene Myrdalsjökull, Eyjafjallajökull og Tindafjallajökull ligger et helt eventyrlig landskap: naturreservatet Thorsmörk, «Tors skog». I ly av de tre isbreene vokser og blomstrer det for fullt i Thorsmörk. Spektakulære klippeformasjoner ispedd sildrende bekker, breelver og utsikter som får deg til å bare bli stående og måpe for å ta inn alt sammen.

Lenger inn i Thorsmörk skifter reservatet karakter. I den høyere, nordøstlige delen, som kalles Godaland, «gudenes land», vrir steinsøyler seg mot himmelen og danner formasjoner det er vanskelig å fatte at naturen har laget.

Mange velger å oppleve Thorsmörk til fots. Fotturer i fjellet er svært populært, og naturreservatet er endemålet for den velbrukte turstien Laugavegurinn. Men tar du den stien, må du for all del ikke dra hjem så snart du har nådd Thorsmörk. Her finnes det så mye å utforske, med flere flotte dagsfotturer tilgjengelige. Hvis du ikke vil bo i telt, kan du leie hytte, men pass på å forhåndsbestille, for i høysesongen er det ikke uvanlig at det er fullt.

BESØK THORSMÖRK, DU OGSÅ

Området ligger ikke så altfor langt fra Reykjavík, bare ca. 15 mil, så det går an å ta en dagstur hit. Reservatet er riktignok litt vanskelig å komme til en del av året. I perioden mai til midten av oktober er det ikke noe problem; da går det busser. Hvis du vil leie bil og kjøre selv, går det bra hvis du har firehjulstrekk. Resten av året, derimot, er en superjeeptur den beste måten å komme hit på.

Nedenfor kan du se på to slike utflukter som fører deg til Thorsmörk.

Ridning, island, islandshäst, häst, thorsmörk
Spesialtilbud!
4.5

Thórsmörk

Rideferie

Rideturen går gjennom dalen Thórsmörk, et av Islands vakreste steder, som en gang ble helliggjort til ære for guden Tor. Her forenes den grønne skogen med nærheten til isbreene Myrdalsjökull og Eyjafjallajökull. Turen til den mektige kløften Stakkholtsgjá blir også en uforglemmelig opplevelse. Ri langs den svarte sandstranden på Islands Sørkyst og kom ett på en av Islands største fossefall, Seljalandsfoss. Turen egner seg for de som vil ri en kortere tur, men likevel vil oppleve mange sider av Islands varierte natur. Denne turen har en frittgående hesteflokk. Opplev mangfoldet av den islandske hesten i sine naturlige omgivelser, langt fra sivilisasjonen, og hvordan islenderne reiste i gamle dager med en flokk frittløpende hester. Hver rytter får sjansen til å prøve mellom 10 og 15 ulike hester, noe som vil utvikle rideferdighetene. Mer detaljert informasjon om reisen finner du under dagsbeskrivelsen lenger ned på siden. Avganger 2021: mai - september;  Direktefly: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager og perioder. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge Generell informasjon om rideturer Informasjon om vanskelighetsgrader på rideturene, hva du må pakke og mye annen nødvendig informasjon finner du her: Mer informasjon Kampanjepris! Akkurat nå ekstra god pris på denne turen i 5 uker, fra 26. mai 2021. Akkurat nå! Gratis avbestilling og ombooking frem til 30 dager før avreise.

5
Netter
fra 17 250,-

Dagsturer

<% totalFilter %> filter applicerade