Thorsmörk

Thorsmörk nasjonalpark

 

UTFORSK DET BESKYTTEDE PARADISET

Midt mellom de tre isbreene Myrdalsjökull, Eyjafjallajökull og Tindafjallajökull ligger et helt eventyrlig landskap: naturreservatet Thorsmörk, «Tors skog». I ly av de tre isbreene vokser og blomstrer det for fullt i Thorsmörk. Spektakulære klippeformasjoner ispedd sildrende bekker, breelver og utsikter som får deg til å bare bli stående og måpe for å ta inn alt sammen.

Lenger inn i Thorsmörk skifter reservatet karakter. I den høyere, nordøstlige delen, som kalles Godaland, «gudenes land», vrir steinsøyler seg mot himmelen og danner formasjoner det er vanskelig å fatte at naturen har laget.

Mange velger å oppleve Thorsmörk til fots. Fotturer i fjellet er svært populært, og naturreservatet er endemålet for den velbrukte turstien Laugavegurinn. Men tar du den stien, må du for all del ikke dra hjem så snart du har nådd Thorsmörk. Her finnes det så mye å utforske, med flere flotte dagsfotturer tilgjengelige. Hvis du ikke vil bo i telt, kan du leie hytte, men pass på å forhåndsbestille, for i høysesongen er det ikke uvanlig at det er fullt.

BESØK THORSMÖRK, DU OGSÅ

Området ligger ikke så altfor langt fra Reykjavík, bare ca. 15 mil, så det går an å ta en dagstur hit. Reservatet er riktignok litt vanskelig å komme til en del av året. I perioden mai til midten av oktober er det ikke noe problem; da går det busser. Hvis du vil leie bil og kjøre selv, går det bra hvis du har firehjulstrekk. Resten av året, derimot, er en superjeeptur den beste måten å komme hit på.

Nedenfor kan du se på to slike utflukter som fører deg til Thorsmörk.

Dagsturer

<% totalFilter %> filter applicerade