Snaefellsnes

Snaefellsnes

 

UTFORSK NASJONALPARKEN UNDER SNÆFELLSJÖKULL

Lengst ute på spissen av Snæfellsnes ligger Snæfellsnes nasjonalpark, hvor den isbrekledde vulkanen Snæfellsjökull ligger midt i og troner over omgivelsene.

I mildt sagt hard konkurranse fra Islands mange spektakulære steder anses dette området likevel ofte som kanskje Islands vakreste – og det sier ikke lite. Vulkanen har skapt den ene lavaformasjonen mer fantastisk enn den andre, alt dekket i hele spekteret av den islandske floraen. Langs denne kysten er det mange utmerkede steder til både fugle- og hvaltitting.

Et populært utfluktsmål er nettopp toppen av Snæfellsjökull. Da vulkanen en gang for lenge siden hadde et utbrudd, ble toppen sprengt bort, og et stort krater ble igjen. Krateret er nå fylt av en isbre, som utgjør toppen av fjellet og gjør det 1446 meter høyt. Fra sørsiden av fjellet arrangeres det guidede turer til toppen. Hvis du har lyst til å klatre opp på egen hånd, må du dessverre bare glemme det, for selv for rutinerte og veltrente klatrere er det forbudt å prøve å komme seg opp på toppen av Snæfellsjökull uten en guide.

På Snæfellsnes sørvestre spiss, som også er innenfor nasjonalparkens grense, finner du en annen severdighet: Djúpalonssandur. Denne utemmede, svarte stranden er virkelig et særegent sted å gå en tur på, der havet møter den svarte stranden og de karakteristiske steinformasjonene. Du kan finne en som sies å forestille en alvekirke, en som ligner en trollkone og en steinbue som kalles Gatklettur.

OPPLEV SNÆFELLSNES, DU OGSÅ

Nedenfor kan du se nærmere på og bestille en dagsutflukt for å oppleve Snæfellsnes. Hvis du vil dra dit på egen hånd, kan du leie bil i Reykjavík og kjøre de 20 milene.

<% totalFilter %> filter applicerade