Jökulsarlon

Jökulsarlon

 

MØT DEN TUSEN ÅR GAMLE ISEN PÅ SIN SISTE FERD UT MOT HAVET

Sett kursen mot østre Island for å besøke bresjøen Jökulsárlón ved foten av isbreen Vatnajökull. Å se utover bresjøen, eller enda bedre, gli over den i båt, er å se bakover i tiden. Langt bakover i tiden. Is som har tilhørt isbreen i opptil tusenvis av år, løsner og flyter rundt i Jökulsárlón i noen år til. De smelter, vokser igjen, endrer form og tipper av og til overende med et mektig mageplask som utløser et urtidsdrønn over bresjøen.

Jökulsárlón kan oppleves på flere måter året rundt. Det går også båtturer ut på sjøen. På båtturen kan du nyte utsikten over vannet fra orkesterplass og kikke ned i det 260 meter dype, klarblå vannet. Hvis du ikke vil ta båten, kan du også rusle langs vannkanten og likevel få nærkontakt med isformasjonene.

Besøker du området ved Jökulsárlón, må du ikke glemme å følge elven Jökulsá, som renner fra bresjøen ned til havet (forøvrig Islands korteste elv). De isbergene som flyter rundt i bresjøen, avslutter nemlig uvegerlig sine liv med å reise den korte turen i elven ned til havet for å ende opp på den svarte stranden der Jökulsá møter Nord-Atlanteren. Du vil ikke være den eneste som kjenner at det rykker i kamerafingeren når du ser de mektige isbergene bare ligge der og vente på å svinne hen.

OPPLEV JÖKULSÁRLÓN, DU OGSÅ

Nedenfor kan du se nærmere på og bestille noen av våre håndplukkede utflukter til Jökulsárlón. Hvis du leier en bil for å komme deg dit på egen hånd, ligger lagunen 38 mil fra Reykjavík. Jökulsárlón ligger ikke langt fra Ringveien, og her er det rikelig med parkering og skilting, så du vil ikke ha problemer med å finne det.

<% totalFilter %> filter applicerade