Gullfoss

Den gylne sirkelen

ISLANDS MEST POPULÆRE UTFLUKTSMÅL

Den gylne sirkelen er en runde på tilsammen 30 mil som omfatter tre av Islands mest populære severdigheter – alt innen en radius på 100 kilometer fra Reykjavík. Kombinasjonen av spennende severdigheter og tilgjengelighet gjør sirkelen til Islands mest populære utfluktsmål.

Thingvellir
Thingvellir er en seks kilometer bred dal som begynner og slutter med bratte klipper. Her møter den nordamerikanske kontinentalplaten den eurasiske. I tillegg til de vakre omgivelsene med elver, fosser og klippevegger er stedet kjent for sin historiske betydning. I år 900 holdt nemlig vikingene landsmøtet Alltinget her, verdens første demokratiske parlament, noe som gjør stedet til det historisk viktigste i landet.

Geysir
Geysir er et område med varme kilder, der hovedattraksjonen er den aktive geysiren Strokkur. Med pålitelig regelmessighet, hvert 5.–10. minutt, skyter Strokkur en 15–30 meter høy vannsøyle opp i luften. Stedet skaper en egen stemning av forventning når grupper står i årvåken stillhet for å få med seg neste utbrudd.

Gullfoss
Gullfoss er Islands mest berømte foss. Vannet faller i to etapper, først et kortere fall på elleve meter, og så et 21 meter høyt fall ned i en ravine. Via to stier kan besøkende betrakte fossen, som på solfylte sommerdager byr på en regnbue, og som om vinteren glitrer i is.

OPPLEV DEN GYLNE SIRKELEN, DU OGSÅ!

Nedenfor kan du se nærmere på og bestille noen av våre håndplukkede utflukter til Den gylne sirkelen. Disse severdighetene kan du se hele året, og ettersom alle stoppene ligger innen en 100 kilometers radius fra Reykjavík, rekker du alt på en dag. En populær måte å oppleve Den gylne sirkelen på er en guidet busstur. Dette tar ca. åtte timer. Du blir både hentet og satt av i sentrum av Reykjavík. Et annet populært alternativ er å leie bil og oppleve stedene på egen hånd.

<% totalFilter %> filter applicerade