superjeep, island

Superjeepturer

UTFORSK ISLANDS INDRE OMRÅDER MED EN SUPERJEEP

En superjeep er en modifisert firehjulsdrevet jeep som er spesielt rustet for å håndtere det uforsonlige, ulendte og farefulle terrenget som du må forsere for å komme frem til noen av Islands mest spennende severdigheter. Superjeep-turene er mer personlige og skreddersydd enn for eksempel en busstur, siden du reiser med et mye mindre følge. Du får en mer personlig kontakt med de alltid svært dyktige guidene som kan fortelle om naturen og gi deg en dypere forståelse for den islandske villmarken.

Det kanskje mest populære området å gi seg ut på i superjeep er naturreservatet Thórsmörk. Dette storslåtte området er mer beskyttet enn det meste på Island, omgitt av de tre isbreene Tindfjallajökull, Eyjafjallajökull og Mýrdalsjökull. Følgelig har området mer skog og er grønnere enn det man vanligvis ser på det karrige Island. Ikke rart at de høye, indre delene av Thórsmörk kalles Godaland – gudenes land.

Det kan se ut som om Thórsmörk er lett tilgjengelig, bare 13 mil fra Reykjavik, men for å ta seg inn i reservatet må man krysse den farlige Krossá-elven. Selv om du ankommer med firehjulsdrevet bil, må du parkere og komme deg videre på en annen måte – for eksempel med superjeep. Det går bussturer til deler av Thórsmörk i perioden mai–oktober, men resten av året er superjeep nødvendig for å nå dette beskyttede, forunderlige landet.

Et annet område vi virkelig vil anbefale å utforske med superjeep, er Landmannalaugar, som byr på en unik kombinasjon av fargerike fjell, lavastrømmer og naturlig oppvarmede kilder der du kan stoppe for å ta en dukkert.

OPPLEV ISLAND MED SUPERJEEP, DU OGSÅ

Nedenfor kan du se nærmere på og bestille noen av våre håndplukkede pakker eller utflukter med superjeep. Husk at du som sjåfør må ha gyldig B-sertifikat, være minst 25 år gammel og ha god erfaring med bilkjøring. En utflukt med en superjeep kan vare i alt fra noen timer til en hel dag og kan kombineres med andre aktiviteter, som snøscootertur, ridning og rafting.

 

Dagsturer

<% totalFilter %> filter applicerade