Whales

Hvalsafari

MØT HAVETS MAJESTETER PÅ NÆRT HOLD

Å dra på hvalsafari og se havets giganter på nært hold er en sjelden opplevelse og en påminnelse om at du befinner deg langt ute på den store, dype Atlanteren.

Hvalsafari på Island forbindes med Husavík på øyas nordkyst. I høysesongen går det daglige turer ut på den hvalrike sjøen utenfor. Høysesongen går fra juni til august og gir deg en nesten 100 % sjanse for å se hval. Elleve forskjellige hvalarter kommer til vannet utenfor Husavík for å spise i løpet av sommeren. Gjør kameraet klart til å fange inn delfiner, vågehvaler, knølhvaler og spekkhoggere. Hvis forholdene ligger til rette, har du sjansen til å se verdens største dyr: blåhvalen.

Hvis du ikke drar til det nordlige Island, går det hvalsafarier fra Reykjavík, som er et godt alternativ. Også ved hovedstaden er sommerperioden juni–august den beste perioden for hvalsafari, men hvis du ender opp på en tur der du ikke ser noe, får du en kupong av leverandørene våre som gir deg lov til å dra ut og prøve lykken igjen.

Andre steder på Island du kan dra på hvalsafari, er for eksempel Akureyri, Dalvík og Hauganes.

DRA PÅ HVALSAFARI, DU OGSÅ

Nedenfor kan du se nærmere på og bestille noen av våre håndplukkede hvalsafarier. Hvalsafariene tar som regel tre timer, og du får varme klær, noe å spise og en guide som forteller deg om hva du ser. Du kan dessuten velge mellom en hyggetur i en langsommere båt eller en mer tidseffektiv tur i en oppblåsbar RIB-båt. Det sistnevnte alternativet anbefales ikke for barn under åtte år; ellers er hvalsafari en familievennlig aktivitet som alle liker.

<% totalFilter %> filter applicerade