golf, reykjavik

Golf

SPILL GOLF I DRAMATISK LANDSKAP UNDER MIDNATTSSOLEN

Island er kanskje ikke det første landet du tenker på i forbindelse med golfferie, men det er ikke mange steder i verden der du finner golfbaner av høy kvalitet omgitt av et så karakteristisk og dramatisk landskap. Å slå ut ballen omgitt av det kalde havet og de snødekte fjellene, mens du ser ballen lande på en knallgrønn fairway, er en spesiell opplevelse.

Med over 50 baner er Island faktisk det landet i Europa som har størst tetthet av golfbaner. I og rundt Reykjavík finner du tre golfbaner av forskjellig karakter og vanskelighetsgrad. Reykjavík golfklubb har to 18-hullsbaner: Korpúlfsstadir, en bane ved kysten nordøst for byen; og den østlige Grafarholt, Islands fremste mesterskapsbane. Nærmest sentrum finner du den lettspilte nihullsbanen Ness, og også den byr på en flott utsikt over havet.

Hvis du kommer midt på sommeren, kan du spille en eksotisk runde under midnattssolen, takket være Islands nordlige beliggenhet. Hvis du bestiller tid i forveien, kan du og vennegjengen slå ut ballen ved midnatt! En anbefaling for midnattsgolf er banen Jadarsvöllur i Akureyri på det nordlige Island, ikke langt sør for Polarsirkelen, men likevel av aller høyeste kvalitet. Denne par 71-banen er vert for den årlige 36-hullsturneringen Arctic Open, som spilles over to netter (!) sent i juni. Du finner den et stykke sørvest for Akureyri, oppe i det bølgende landskapet.