havsfiske, island, reykjavik

Fiske

FISK RUNDT OMKRING PÅ HELE ISLAND – ELLER RETT UTENFOR HOVEDSTADEN

Island er mest kjent for sitt lakse- og ørretfiske. Laks kan du selvsagt fiske i Sverige – men ikke i Gamla Stan eller på Djurgården. I Reykjavík kan du fiske laks innenfor bygrensen med gode sjanser for fiskelykke. Det gjør at byen er en av de få hovedstedene i verden som har laksefiske mindre enn ti minutter fra shopping og uteliv.

Sportsfiske ute på Nord-Atlanteren, som omgir Island, blir mer og mer populært. Fra havnen i Reykjavík går det turer ut hver dag og kveld som tilbyr havfiske, griller om bord og på enkelte turer til og med en kokk som er med og tilbereder delikatessene. Hvis du drar til nordre Island, finner du fisketurer på 2–3 timer i Húsavík, som først og fremst gir deg sjansen til å fiske torsk og hyse.

Hvis du heller vil delta i en sportsfisketurnering, finnes det mange forskjellige slike i høysesongen.

Hvilken årstid er best for fiske?

Skal du få laksen til å bite, er hovedsesongen fra mai til midten av september. Den beste tiden for ørretfiske på Island varierer avhengig av hvilken elv eller innsjø du skal fiske i, men som regel er den beste sesongen fra april/mai til september. Hovedsesongen for sportsfiske til havs begynner sent i mai og varer til slutten av august.

Fisk på Island, du også

Nedenfor kan du se nærmere på og bestille vår dagsutflukt for havfiske. Du behøver ikke å være en erfaren fisker for å delta. Utflukten tar ca. tre timer og ledes av personell som har god erfaring med både havet og dets delikatesser. Siden fisketuren går fra Reykjavík, er det raskt og enkelt å komme seg ut og hjem igjen. Du kan også fiske på egen hånd på Island, men vær nøye med å undersøke regelverket, siden det er strenge regler for de fleste vassdrag. Her kan du for eksempel bestille en lisens som omfatter 34 innsjøer. Husk å være ute i god tid, så du rekker å få tak i lisensen.

<% totalFilter %> filter applicerade