sydkusten, island, seljalandsfoss
blå lagunen, island
Hotel Eldhestar, island, ridning, sydkusten
Hotel Eldhestar, island, sydkusten, ridning
sydkusten, vik, island
svart strand, lava, reynisfjara, sydkusten, island
gejser, island
gullfoss, island
thingvellir, island
harpa, reykjavik
solfar, reykjavik, island

Perler i sørvest

3-4 Netter fra 6 250,-

Sep - Apr
3-4 Netter
fra 6 250,-

jan - mai   fra 7 100,-

sep - des   fra 6 250,-

 

Søk reise

Spesialtilbud!

Denne reisen er et spesialtilbud med et begrenset antall plasser for de som vil utforske det sørvestlige Islands perler med leiebil, samtidig som du bor nær naturen på en gård med islandshester. Reisen byr på eventyr og fantastiske muligheter til rideturer, siden du bor koselig og bekvemt på Hotel Eldhestar***+, et mekka for rideinteresserte. Herfra er det kort vei til mange av landets aller beste severdigheter. Hvis du overnatter i fire netter, får du dessuten mulighet til å utforske Reykjavík.

Avganger 2024:


Daglig, 7. jan. - 30. apr; daglig.
Daglig, 1. sep. - 15. dec; daglig.

Direktefly: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge. 


 

Inkludert og tilvalg

Inkludert i pakken:

Fly tur/retur til Island, inkl. mva. og bagasje.
3/4 netter i rom med privat dusj/toalett og frokost på Hotel Eldhestar★★★+.
Leiebil 3/4 døgn inkl. ubegrenset kilometerstand og reduksjon av egenandel.
Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
Reiseforsikring gjennom den statlige reisegarantien.

Tilvalg:

Pakken bygger på leiebil Hyundai I10 (5-dørs). Ved bestilling finnes muligheter for oppgradering til andre biltyper mot et tillegg.
Inngang til Den blå lagune (må bestilles i god tid).
Ridning på Eldhestar, dag 2 og 3.
Entré til Secret Lagoon.
Hvalsafari fra Reykjavík.
Avbestillingsforsikring.

Betales på stedet:

For henting av leiebil på Keflavik flyplass - Flyplassgebyr på ca. 300 NOK (betales når bilen hentes).
Bensinprisene på Island er omtrent som i Norge.

Om våre priser:

Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), losji og leiebil.
Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer.

høydepunkter:

Fottur på den svarte lavastranden i Vík Opplev dramatiske fossefall og geysirer Gjør fantastiske turer rett fra hotellet Bad i Den blå lagune og Secret lagoon
Loader

Anmeldelser

Overall opinion
<% Summary.Rating | roundRating %> <% Summary.RatingCount %> anmeldelser

Shows <% reviewsToDisplay.length %> of <% TotalNrReviews %> comments

<% review.Title %>

<% review.Body | truncate %>

<% review.ScoreList.Score[0].Rating %> out of <% review.ScoreList.Score[0].RatingMax %>

"<% review.Body %>"

Recommended by <% review.Signature %> anonymous Not recommended by <% review.Signature %> anonymous
Created <% review.Completed | toLocaleDate %>

DEL EVENTYRET DITT MED OSS!

Del dine opplevelser av reisen til Island med oss!
@vulkantravelgroup | #vulkantravelgroup

 

Beskrivelse dag for dag

Day Dag 1

VELKOMMEN TIL ISLAND!

Dag 1

Velkommen til Island! Når dere ankommer Keflavík flyplass, henter dere leiebilen som står klar og venter på dere. Deres eventyr på Island starter med et valg mellom to unike opplevelser: det avslappende Sky Lagoon eller det idylliske Hotel Eldhestar.

For de som søker avslapning rett etter flyturen, tilbyr Sky Lagoon en oase bare en kort kjøretur fra flyplassen. Dette geotermiske spaet skiller seg ut med sin imponerende 75 meter lange infinity-pool, dramatisk plassert blant klipper med fri utsikt over Atlanterhavet. Her kan dere la kropp og sjel hvile i 38°C varmt, mineralrikt vann, mens dere nyter den avslappende 7-trinnsritualen – en opplevelse designet for å maksimere deres velvære.

Som et alternativ, kan deres første stopp være Hotel Eldhestar, som ligger i den sjarmerende byen Hveragerði, en kort reise fra flyplassen. Kjent for sine innovative drivhus oppvarmet av geotermisk energi, representerer Hveragerði et eksempel på det unike samspillet mellom islandsk nyskaping og natur.

Hotel Eldhestar er et miljøvennlig hotell som tilbyr gjestene en unik mulighet til å oppleve det islandske landskapet fra hesteryggen, med spesialiserte turer for både nybegynnere og erfarne ryttere.

Day Dag 2

Utforsk sørkysten eller ta en ridetur

Dag 2

I dag har du muligheten til å enten utforske Islands fantastiske sørkyst med leiebil eller ta en ridetur, som er et alternativ for denne dagen. De mulige rideturene presenteres lengre nede på siden. Hvis du heller vil utforske sørkysten med bil, foreslår vi en tur til byen Vík, som ligger omtrent 150 kilometer østover langs sørkysten. 

Vík er Islands sørligste by med vakre omgivelser og en berømt svart lavasandstrand, men det er kanskje først og fremst stoppene på veien som gjør turen til en av de flotteste på Island. Hvis du velger å dra til Vík, anbefaler vi at du stopper ved de vakre fossene Seljalandsfoss og Skógafoss, som ligger henholdsvis ca. 90 og 120 km fra hytta der du bor. På veien vil du også kjøre forbi vulkanen Eyjafjallajökull og isbreen Solheimajökull, der du kan gå tur med en guide på isbretungen som strekker seg ned mot kystlinjen. Under bilturen vil du kunne se de svarte lavasandstrendene og det stormfulle havet til høyre, mens til venstre kan du titte opp på de dramatiske fjellene. 

Rett før Vík ligger fuglefjellene ved Dyrhólaey. Når du har parkert bilen, går du ut til en storslagen utsikt over klippeformasjonene, den svarte stranden og havet. Klippene her er kjent for sitt rike fugleliv, der de fleste kommer for å se lundefuglene som hekker fra mai til august. Hvis du velger å gå på stranden, må vi advare mot å gå for nær vannet. Store bølger skyller innover med jevne mellomrom og suger med seg den som står for nær. Natten tilbringes på Hotel Eldhestar.

Day Dag 3

Opplev den Gylne Sirkelen eller ta en ridetur

Dag 3

Også i dag har du muligheten til å enten ta en ridetur eller å utforske den såkalte Gylne sirkelen med bil. Rideturene presenteres lengre nede på siden. Hvis du velger å heller utforske Island på egen hånd, anbefaler vi å kjøre rundt den berømte Gylne sirkelen. Sirkelen består av de tre kjente stoppene Þingvellir nasjonalpark, Geysir og Gullfoss. 

Þingvellir nasjonalpark er et område av historisk betydning. Dette er nemlig stedet der islendingene holdt verdens første demokratiske parlament, Alltinget, allerede i år 900. Stedet er også geologisk interessant, da det er nettopp her den nordamerikanske kontinentalplaten møter den eurasiske, noe som resulterer i en seks kilometer bred dal som begynner og slutter med bratte stup. 

Geysir er et verdensberømt geotermisk område der hovedattraksjonen heter Strokkur, en geysir med regelmessige utbrudd (5–10 minutters mellomrom). Når Strokkur eksploderer, skyter den en vannkaskade 20 meter opp i luften. 

Gullfoss er et majestetisk fossefall som regnes som et av Islands aller vakreste. Fossen oppstår der elven Hvítá styrter ned i en ca. 32 m dyp kløft. 
Denne dagen har du også muligheten til å velge et besøk til Secret Lagoon. Lagunen er en varm kilde ca. åtte mil øst for Reykjavík, der du også kan dusje og kjøpe noe lett å spise eller drikke i baren. Vannet faller i etapper, og det er mulig å komme tett innpå de veldige vannmassene som kaster seg utfor stupet og ned i ravinen. 

I dag har du også muligheten til å velge et besøk i Secret Lagoon, et geotermisk oppvarmet utendørsbad som ligger ca. 80 km øst for Reykjavík. Også denne kvelden kjører du tilbake til Hotel Eldhestar for å overnatte.

Day Dag 4

Hjemreise (3n) eller dag i Reykjavik

Dag 4

For den som har valgt å overnatte tre netter, er dette hjemreisedagen. Kjør leiebilen ut til Keflavik, der du leverer den tilbake før du flyr tilbake til Norge igjen. 

For den som har valgt å overnatte i fire netter, venter en hel dag i Reykjavík. Det tar ca. en time å kjøre til Reykjavík fra hotellet, og når du er kommet frem, finner du et mangfold av muligheter. I denne pakken kan du velge å ta en hvalsafari, som starter fra havnen i Reykjavík. Du drar da ut med båt og får lære mer om og se havets mektige giganter. 

Ellers har Reykjavík nok av fristelser. Byen er en gammel fiskerby som har eksplodert i farger og uttrykk, der den ligger ved kanten av Atlanterhavet. Her ligger førsteklasses restauranter side om side med kulturtilbud, shopping og et viden kjent uteliv med en energi som overrasker mange. Byen er som skapt til å utforskes til fots, siden det meste ligger innen gangavstand. Hvis du vil, kan du også nyte spa-opplevelser av høy kvalitet, i tilfelle de første dagene har begynt å merkes på kroppen. Om kvelden kjører du tilbake og overnatter på Hotel Eldhestar.

Day Dag 5

Hjemreise (4n)

I dag er det altså på tide å dra hjem for den som har valgt å overnatte i fire netter. Kjør kystveien fra Hveragerði til Keflavík (ca. en time), der du leverer tilbake leiebilen før du flyr tilbake til Norge. Husk å være ute i god tid.

Leiebiler

HL
Antall dører
Personer
Vesker
Girkasse
Hyundai i10
Hyundai i10
highland: Nei
5 doors
4 persons
1 luggage
Manuel transmission
Toyota Yaris Sedan
Toyota Yaris Sedan
highland: Nei
5 doors
4 persons
2 luggage
Automat/Manuell transmission
Skoda Octavia Sedan
Skoda Octavia Sedan
highland: Nei
5 doors
5 persons
3 luggage
Automat/Manuell transmission
Skoda Octavia Station Wagon
Skoda Octavia Station Wagon
highland: Nei
3 doors
2 persons
2 luggage
Manuel transmission
Dacia Duster 4WD
Dacia Duster 4WD
highland: Nei
5 doors
4 persons
4 luggage
Manuel transmission
Ford Galaxy
Ford Galaxy
highland: Nei
5 doors
7 persons
2 luggage
Manuel transmission
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Toyota Land Cruiser GX 4WD
highland: Ja
5 doors
5 persons
5 luggage
Automat transmission

Boende på Eldhestar Hotel★★★

Hotel Eldhestar

Hotel Eldhestar

Dette hotellet med sin landlige sjarm er omkranset av vidstrakte vidder. I sentrum står, som navnet avslører, islandshesten. I tillegg til at de fleste gjestene kommer for hestenes skyld, og at hestene holder til rett ved hotellet, er veggene pyntet med gamle bilder og tekster som minner om hva hesten har betydd for islendingene gjennom århundrene.

Interiøret er inspirert av fargene og materialene i den islandske naturen og kulturen. Hotellet er dessuten bygd med økologisk teknologi, noe som har gjort det til det første på Island som har fått øko-utmerkelsen «Nordic Swan».
Alle de 44 rommene har egen inngang direkte fra de omkringliggende feltene. Her hviler gjestene i gode senger og kan nyte bekvemmeligheter som TV og en liten sittegruppe.

Hotellet har en restaurant, en trivelig bar og en salong med åpen peis. Såfremt været tillater det, kan gjestene også nyte den friske luften på en terrasse eller i hotellets badestamp.

Området
Hotellet ligger i Hveragerði, som iblant kalles «hot springs capital of the world». Her, ca. 45 kilometer fra Reykjavík, møtes besøkende av et uvanlig syn, nemlig høye dampsøyler som stiger opp mot himmelen mellom husene. Dette kommer fra områdets mange varme kilder som bokstavelig talt ligger midt i mange av innbyggernes hager. Her ligger det også en geotermisk park med et naturlig fot-gytjebad og varme kilder. I et hull i parken steker lokalbefolkningen sitt berømte svarte brød med bakken som ovn. Om sommeren stråler Hveragerði i grønt, da området er uvanlig rik på trær til Island å være. Uansett når du drar, blir det et annerledes og spennende besøk.

Tilvalg ridetur

Her finner du tilvalgene du kan gjøre før denne reisen. Se nærmere på det du er interessert i og legg det til som tilvalg når du bestiller reisen.

<% totalFilter %> filter applicerade

VI HJELPER DEG MED REISEN DIN

Staff

Sara Kristinsson

[email protected]