gyllene cirkeln, island, gullfoss
blå lagunen, island
torvhus, island
akureyri, island
myvatn, island
godafoss, island
jardabodin, myvatn, island
valskådning, island
dettifoss, sydkusten, island
jökulsarlon, glaciär, glaciärlagun, sydkusten, island
jökulsarlon, glaciärlagun, island, sydkusten
reynisdrangar, sydkusten, island
seljalandsfoss, sydkusten, island
gejser, island
hallgrimskirkja, island

Vår klassiske rundreise

6 Netter fra 25 900,-

Mai - August
6 Netter
fra 25 900,-

mai - jun   fra 25 900,-

jul - aug   fra 25 900,-

Søk reise

Bli med på vår populære og klassiske rundtur til Island. Vi kjører rundt hele Island, og du får sjansen til å besøke mange av Islands mest kjente steder. Hva sier du til fugleparadiset Myvatn, Europas største isbre, Vatnajökull, sprutende geysirer og drønnende fossefall? Rundturen vår tar deg ikke bare med til de kjente severdighetene, den gir deg også et godt innblikk i Islands geografi og historie. Dere veiledes på skandinavisk av en guide som gjør stedene og severdighetene levende – en minneverdig opplevelse! 

Avganger 2023: 28 mai - 27 august; søndager, visse datoer.

Direktefly: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager og perioder. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.

 

Inkludert og tilvalg

Inkludert i pakken:

Fly t/r Island inkl. skatter og bagasje.
Guidede turer på skandinavisk med en kunnskapsrik islandsk guide.
6 netter på hotell på Island inkl. frokost. (privat dusj/wc).
Velkomsttransfer (og mulig tilvalg av Den blå lagune) til hotellet i Reykjavik.
Transfer fra hotellet til flyplassen ved hjemreise.
Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.

Tilvalg:

Bad i Den blå lagune.
4 middager under rundreise.
Private transfer fra flyplass til Reykjavik t/r.
Mulighet for å forlenge turen med 1 natt i Reykjavík (kontakte oss).
Avbestillingsforsikring.
Klimakompensasjon for flyreise tur/retur Island.

Om våre priser:

Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), hotell og aktiviteter.
Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer.

høydepunkter:

Besøk Akureyri Besøk Myvatn Islagun Jökulsarlon

DEL EVENTYRET DITT MED OSS!

Del dine opplevelser av reisen til Island med oss!
@vulkantravelgroup | #vulkantravelgroup

 

Beskrivelse dag for dag

Day Dag 1

Velkommen til Island!

blå lagunen, island

Avreisen fra Norge skjer på ettermiddagen og flyturen til Island tar 3 timer. Ved ankomst til Keflavik flyplass ønsker vår sjåfør dere velkommen til Island! Mulig tilvalg av Den blå lagune.

Bussen kjører dere til Reykjavik hvor den første natten tilbringes. Resten av dagen kan brukes til å utforske byen på egen hånd. 
Dere overnatter på Hotel Klettur eller motsvarande.

Day Dag 2

Historisk bondegård og hestenes dal

akureyri, island

På mandagen går turen nordover via Hvalfjordstunnelen til Borgarnes og videre nordover til Skagafjörður, hestenes dal. Herfra går ferden gjennom Öxnadalsheidi til Nordlandets hovedstad Akureyri, en hyggelig by med en flott moderne kirke, en interessant botanisk hage, butikker, kafeer og et stort utendørs svømmebasseng. 

Overnatting og middag på Kea Hotel Akureyri eller motsvarende. 

Day Dag 3

Fossefall, lavafelt og krater

myvatn, island

Vi stopper ved fossen Goðafoss på vei til Mývatn. Området rundt Mývatn består av lavafelt, vulkaner og fjell. Du kan studere spennende lavaformasjoner i Dimmuborgir; i Grjótagjá finner du pseudokratere og undervannsgrotter med geotermisk vann, og i Námaskarð får du se damputbrudd og kokende svovelgroper. 

Neste stopp er Dettifoss, en av Europas mektigste fosser. Deretter går turen over høylandet Möðrudalsöræfi til Egilsstaðir, der vi overnatter på Lake Hotel Egilsstaðir eller et lignende.

Day Dag 4

Fossefall og fiskevær

dettifoss, sydkusten, island

Vi forlater Egilsstaðir og reiser sørover langs den dramatiske og unike kystlinjen ved de østlige fjordene med sine små fiskelandsbyer og storslåtte fjell. Utsikten er svimlende vakker. Vi overnatter i fiskelandsbyen Höfn, som er kjent for sin fantastiske hummer. Overnatting på Hotel Höfn.

Day Dag 5

Grønn nasjonalpark og hvit isbre

jökulsarlon, glaciärlagun, sydkusten, island

Ikke så langt fra Höfn, ved foten av Vatnajökull, ligger isbrelagunen Jökulsárlón. Her flyter isberg som har løsnet fra breen, og synet er eventyrlig vakkert. I bretungene ses den tusen år gamle ismassen med sin rene, klare blåfarge. Fra lagunen renner en ca. en kilometer lang elv ut i Atlanteren. Har du flaks, får du se nysgjerrige seler som stikker hodene opp i brenningene. 

Ferden går videre til Vatnajökull nasjonalpark. Dere fortsetter reisen over Eldhraun lavafelt, der du får se den svarte lavasanden fra Mýrdalssandur, som ble skylt ut under Mýrdalsjökull og la seg ved havet under vulkanen Katlas utbrudd. Så passerer du Vík og stopper ved Reynisfjara lavasandstrand, som er kjent for sine uvanlige steinformasjoner og utsikten til Dyrhólaey, odden som havet har gravd et stort hull i. Hvis du skal gå på stranden, må du holde deg langt unna vannet, da store bølger skyller inn uten forvarsel og tar med seg uforsiktige turister ut i havet. 

På veien til Selfoss besøker dere Skógafoss og Seljalandsfoss, to av Islands mest berømte fosser. 
 
Natten tilbringes ved Selfoss. Overnatting på Hotel Selfoss eller lignende. Hotellet har et flott SPA, som vi kan anbefale.

Day Dag 6

Gullfoss - Geysir og Thingvellir

gejser, island

På denne dagen vil du besøke noen av de mest interessante og kjente severdighetene på Island. Første stopp er majestetiske Gullfoss som mange regner som Islands vakreste. Fossen har to fossefall og det er mulig å komme tett opp til de enorme vannmassene som kaster seg ut over stupet og ned i ravinen. 

Turen går videre til det verdensberømte geotermiske området Geysir hvor man finner Strokkur, Islands mest aktive geysir. Strokkur har regelmessige utbrudd hvert femte minutt og de regelmessige utbruddene gir dere flere muligheter til å oppleve øyeblikket når kilden slenger damp og varmt vann høyt til værs. Dere får føle jordens indre krefter rett under føttene når dere vandrer rundt blant boblende gjørmehull og dampende underjordiske kilder. 

Neste stopp er Thingvellir nasjonalpark hvor verdens eldste nasjonalforsamling ble stiftet. Fra Tingvellir går turen til Reykjavik. Vel fremme blir dere introdusert til Reykjaviks sentrum av deres kunnskapsrike guide. Dere blir kjent med severdigheter og historie, og får kjenne på byens berømte sjarm og livlige atmosfære. 

Overnatting på Hotel Klettur eller lignende. Kvelden kan brukes til egne aktiviteter.

Obs! Kvelden før hjemreisen bør du si fra i hotellresepsjonen at du vil bli hentet av flybussen fra Reykjavík Excursions. Du velgere selv hvilken bussavgang du vil ta, men sørg for å være på flyplassen i god tid. Vi anbefaler at du er på flyplassen senest to timer før avgang.

Day Dag 7

Hjemreise

Hjemreise tidlig om morgenen. Dere hentes på hotellet og kjøres til Keflavik flyplass for hjemreise. Ankomst Norge ved lunsjtid.

Vi hjelper deg med reisen din

Staff

Sara Kristinsson

[email protected]