Gullfoss

Vinteren på Island

ET OPPLYST MØRKE

Desember er Islands mørkeste måned, men islendingene svarer med en festlig atmosfære, julemarkeder, konserter og nyttårsfeiring. I januar og februar er landet mørkt, kaldt og slående vakkert under snødekket. Takket være golfstrømmen er vinteren på Island likevel mild, og på grunn av Islands tiltrekningskraft velger stadig flere å besøke landet i disse månedene. Det gjør at flere og flere aktiviteter finner sted også om vinteren, til tross for at turiststrømmene og prisene er langt lavere enn om sommeren.

Den som drar til Island om vinteren, får se isfelt så langt øyet kan se, isbreer som ser dypblå ut under nysnøen, delvis frosne fosser, isgrotter og isberg. Naturligvis er det om vinteren nordlyset skinner sterkest på den islandske himmelen, noe de fleste turister drømmer om å få oppleve. Og hvis du ikke liker været, vil den hardbarkede islendingen be deg vente i fem minutter – for så fort slår det om på denne øya.

Visst kan det innimellom være vanskelig å kjøre bil om vinteren, og fjellveiene er stengt. Men takket være den asfalterte og godt vedlikeholdte Ringveien kan du likevel kjøre til langt flere severdigheter og aktiviteter enn du rekker. Dessuten handler vinteren om mer enn bare is og snø. Vinteren er for eksempel en ypperlig årstid å bade i varme kilder på og kjenne kontrasten til det frosne landskapet rundt. Den mest berømte varme kilden finner du selvfølgelig i Den blå lagunen, men det finnes mange flere muligheter enn den. I Mývatn finner du nordre Islands svar på Den blå lagunen. Her er det færre mennesker enn i Den blå lagunen, og naturen rundt er noe av landets vakreste.

Noen andre severdigheter som er lett tilgjengelige om vinteren, er Den gylne sirkelen, Reykjaneshalvøya, Snæfellsneshalvøya og Akureyri. Du kommer til samtlige på en dagstur fra Reykjavík.

Opplev vinteren på Island

Nedenfor har vi samlet noen av de pakketurene som du kan bestille hos oss hvis du vil oppleve Island om vinteren. Hvis du vil reise rundt jul og nyttår, er Reykjavík stemningsfullt pyntet. Her kan du spise, drikke og nyte, samtidig som du kan oppleve en rekke kulturelle aktiviteter.