Reykjavik

Shopping i Reykjavik

Shopping i Reykjavik

Er du ute etter en ekte islandsk genser eller noe spektakulært å ha på deg på festen til helgen, vil du ikke ha noen problemer med å finne det i Reykjavik. Husk at hvis du handler for over ISK 4000, kan du få 15 prosent rabatt i form av taxfree. Du kan betale med kort stort sett overalt, til og med på pølsebua.


Laugavegur
I Reykjaviks største shoppinggate, Laugavegur, finner du alt fra små bruktbutikker til eksklusive internasjonale merker. Benytt også anledningen til å ta avstikkere til Laugavegurs sidegater for å blant annet finne lokale designere. Gå ikke glipp av Islands strikkeforenings lille butikk med et stort utvalg håndstrikkede islendere. Hvis du er musikkinteressert, anbefaler vi et besøk til 12 tónar, som har et stort utvalg plater med islandske artister. Der kan du synke ned i en lenestol og få en kopp kaffe under prøvelyttingen.


Islandsk design
De strikkede islenderne har fått et oppsving og ses både på unge og gamle. De selges på flere steder i Reykjavik. Nesten like vanlig som islenderne er det å se noen kledd i et plagg av det islandske merket 66 grader nord, som lager klær tilpasset det islandske klimaet. Det finnes også en mengde andre mindre, lokale designere som selger alt fra kunsthåndverk til hippe hettegensere.


Bruktbutikker og loppemarked
Reykjavik må være en av byene i verden der bruktbutikkene ligger tettest. Langs Laugavegur finner du flere små bruktbutikker, og noen av dem selger også ny design. Du finner også butikker med gamle plater og noen gode antikvariater. På lørdager og søndager er loppemarkedet Kolaportið åpent. Her kan du lete gjennom bøker, plater, klær og mye annet. Det finnes også en matavdeling og en kafé.


Kjøpesentre i Reykjavik
Reykjavik har to store kjøpesentre, Kringlan og Smáralind. Kringlan ligger bare noen minutters kjøring fra sentrum og har over hundre butikker fordelt på tre etasjer. I tillegg inneholder det bibliotek, teater, restauranter og kafeer. Smáralind ligger i forstaden Kópavogur, og også her finner du kino, restauranter og kafeer i tillegg til butikkene.