Island

Mat og restauranter i Reykjavik

KULINARISKE EVENTYR

Reykjavik har et bredt utvalg restauranter der du kan nyte islandske spesialiteter eller noe fra de internasjonale kjøkkenene som også er representert. Islandsk lammekjøtt er av topp kvalitet og kommer fra frittgående dyr, og fisken fanges i havet utenfor Island eller i en av elvene. Den matinteresserte bør planlegge å få med seg den årlige Food and Fun-festivalen.

Det lekre islandske kjøkkenet stammer fra Islands rene natur, der bare det beste er godt nok. Førsteklasses råvarer fra omkringliggende fiskevann, den rene landsbygda og de varme drivhusene utgjør grunningrediensene i byens mange restauranter. La deg friste av lekre, internasjonale menyer eller av ekte islandsk husmannskost, som kan være eksotisk nok.

Godt måltid og mye moro – Góða skemmtun í Reykjavík!

RESTAURANTER I REYKJAVIK

Det er mange restauranter å velge mellom for den som vil prøve islandske råvarer tilberedt av mesterkokker. Den matinteresserte bør passe på å besøke Reykjavik under den årlige Food and Fun-festivalen, der prisvinnende kokker inviteres til samarbeide med Reykjaviks beste restauranter. Selv om det islandske kjøkkenet er dominert av lam og fisk, finnes det også noen vegetariske restauranter.

RESERVASJON AV BORD, BARE NOK 195

Sikre deg et bord. I tillegg 15 % rabatt på hele regningen (inklusive mat og drikke)!

Reykjavik har et stort utvalg restauranter der du kan nyte islandske spesialiteter eller noe fra de internasjonale kjøkkenene som også er representert. Nedenfor presenterer vi noen av byens beste og mest populære restauranter. Bestill bord gjennom oss for å sikre at det ikke er fullt. I tillegg får du 15 % rabatt på hele regningen, inklusive mat og drikke.

Obs! Maks. 8 personer per reservasjon.

Sjavargrillid

Restaurant SjavarGrillid

Sjavargrillid

Restaurant SjavarGrillid

SjavarGrillid er en pent innredet restaurant med familieatmosfære og sentral beliggenhet. Er en av byens beste restauranter. 
Grill Taste of Iceland og Grill Lobster Feast er to av favorittene.

Fish Company

Fish Company

Fish Company

Fish Company

Fish Company er en av Reykjavíks beste restauranter. De to smaksmenyene Around Iceland og Around the World er rimelige og populære.

food cellar, reykjavik, island

Food Cellar

food cellar, reykjavik, island

Food Cellar

Food Cellar er en Grill & Cocktail-bar som ligger i en 160 år gammel bygning i sentrum av Reykjavik.

Maten er i islandsk brasserie-stil, nøye tilberedt av deres erfarne og entusiastiske kokker med Islands fineste ingredienser.

Baren har også et utmerket utvalg av cocktailer, komponert av de dyktige bartenderne.

Islandske spesialiteter

Det islandske kjøkkenet utmerker seg først og fremst med de fine råvarene, fortrinnsvis lam og fisk. En klassisk rett er hangikjøtt, røkt lam som spises både varmt og kaldt. Fisk serveres på mange måter.

Hver lørdag og søndag slår loppemarkedet Kolaportid opp dørene. Fra matavdelingen kan du kjøpe med deg islandske delikatesser som tørrfisk, flatkake og islandsk kaffebrød. Den modige kjøper en boks med hákarl, haikjøtt som i smak og lukt kan måle seg med surstrømming. Ikke noe for den følsomme, men en smakssensasjon som gjerne inntas med det islandske brennevinet Svartedauden. Det sies dessuten at hákarl er bra for magen, siden det er alkalisk.

På blant annet Vestmannaeyjar fanges det lundefugler. Kjøttet er mørkt og har en nesten leveraktig smak. Serveres på enkelte restauranter og kan av og til finnes i frysedisker eller fiskebutikker

Det islandske melkeproduktet skýr liker de fleste. Tradisjonelt spises den utrørt med fløte og sukker, men i dag fås den med en rekke forskjellige smaker. Siden den er nesten fettfri og både mineral- og proteinrik, er den et populært mellommåltid.

Til kaffen passer det godt med en kleina, en slags munk, eller snúdur, som i utseendet ligner våre norske kanelsnurrer, men har en helt annen konsistens. Prøv også den islandske sjokoladen med lakris, en ekte islandsk spesialitet som finnes i en mengde varianter.  

Pølsebua Baejarins beztu, «byens beste», er nærmest en institusjon i Reykjavik. Klassikeren «en med alt» serveres med både rå og stekt løk, sennep, ketchup og remulade, men kan også fås slik Bill Clinton foretrakk den – bare med sennep.

Kafeer i Reykjavik

Hvis du bare har lyst på en kopp kaffe, finnes det mange slags kafeer å velge mellom. Kjøp en bok i Máls & menningar og nyt den med en kopp kaffe i kafeen som ligger en trapp opp.

Prisbelønte baristaer finner du på Kaffitár, og hvis været er fint, kan du sette deg på Segafredos uteservering på Lækjartorg. Nedenfor Hallgrimskirkja ligger Babalú, som serverer crêpes, og et lite stykke nedover gaten finner du kafé Mokka. Hvis du vil lese norske aviser til kaffen, kan du rusle bort til Nordens Hus, som ligger ved Universitetet på Island. Huset er tegnet av Alvar Aalto, og mange kommer hit bare for å se på arkitekturen. På de fleste kafeer og barer er det gratis trådløst internett.