gullfoss, island

Sørvestre Island

Sørvestre Island

Reykjavík er de sterke kontrastenes by. Små bølgeblikkhus ligger tett inntil futuristiske glassbygninger, moderne anlegg ligger noen minutters kjøring fra det barske vulkanterrenget, og internasjonal påvirkning blandes med gamle islandske tradisjoner for å skape en unik kultur der gammelt og nytt lever i skjønn forening.

Reykjavík har noe for enhver interesse. Et besøk til Reykjavík er minneverdig, enten du søker storbyens livlige energi, den buldrende underjordiske energien eller den stille energien ute i den grønne naturen som omgir byen.

Å besøke en av byens mange geotermiske svømmebasseng eller spa er én måte å nyte Reykjavíks rene energi på. En svømmetur, et helbredende bad i en «hot pot» eller et luksuriøst geotermisk dampbad gjør deg avslappet og lader batteriene dine. En tur til svømmebassenget er et vanlig innslag i Reykjavíkbarnas dag, så dette er en perfekt måte å komme i kontakt med lokalbefolkningen på. Et lynkurs i islandsk politikk, langtidsværvarselet eller verdifulle tips for turister er bare noe av det du kan lære om i det beroligende vannet i den varme potten («hot pot»). Det finnes ingen bedre måte å kjenne på byens puls på.

Også den storslåtte naturen som omringer byen, gjør Reykjavík unik og byr eventyrlystne turister på et stort utvalg aktiviteter. Laksefiske, midnattsgolf, seiling, fjellklatring, brevandring, ridning og hvalsafari er alle innen rekkevidde fra Reykjavík og en enkel dagstur der du er tilbake i byen før middag.

Reykjavík kan skilte med et utsøkt utvalg gode restauranter, som er berømte for sine fantasifulle retter av ferske ingredienser. Enten du foretrekker fisk og skalldyr, lam eller vilt, finnes det alltid noe på menyen som du vil like.

Til tross for byens størrelse – Reykjavík med forsteder har ca. 220 000 innbyggere – finnes det også en stort utvalg eksklusive butikker og merkevarer. Reykjavík har også rykte på seg for å ha et av Europas «hotteste» uteliv, med en aktiv musikkscene og et berømt natteliv.

Reykjavíks energi er også tett knyttet til byens kulturelle scene. Fra moderne til historisk bidrar gallerier, museer og teater til en livlig og sofistikert kunstkultur. Med årlige festivaler, unike utstillinger og sceneoppsetninger er kulturkalenderen alltid full, og det er alltid mer enn nok som besøkende kan ta del i.

Reykjavík er porten til Island. Det er en ungdommelig by med en lang historie, omringet av fjell og hav, bare noen minutter fra den storslåtte og uberørte naturen – som er skapt av jordens energi. Reykjavík har alt man kan ønske seg, enten det er hovedstadens spenning eller en rolig stund i mektig natur. Reykjavík – ren energi – du reiser derfra full av krefter.