Vandring i isgrotter (09:00/11 tim) (G12)
Vandring i isgrotter (09:00/11 tim) (G12)
Vandring i isgrotter (09:00/11 tim) (G12)
Vandring i isgrotter (09:00/11 tim) (G12)
Vandring i isgrotter (09:00/11 tim) (G12)

Vandring i isgrotter (09:00/11 tim) (G12)

Få litt ekstra spenning under besøket på Island med en tur til isgrottene i isbreen Kötlujökull. Dere får spasere forsiktig med brodder over isen og inn i grottene, som er dannet innimellom høye vegger av krystallblå is og funklende snø.

Turen starter med at dere hentes med en robust superjeep i Reykjavík, Hveragerði, Selfoss, Hella eller Hvolsvöllur, som tar dere via hovedveien og inn på en mindre grusvei mot isbreen Mýrdalsjökull. Herfra drar dere mot den delen av isbreen som heter Kötlujökull, der isbreens bevegelser de siste årene har skapt grotter av is i forskjellige størrelser.

Når dere er vel fremme og har gått ut av bilen, er det bare å sette på broddene og starte vandringen mot en av de største grottene sammen med guiden. Her ligger lag på lag av is som stablet oppå hverandre, og på mange steder har den en intens blåfarge. På vei inn i grotten er det nesten vanskelig å forstå at naturen kan skape noe så vakkert – veggene med mørk is reiser seg høyt rundt dere, og i enden av grotten åpner istaket seg mot himmelen og slipper litt dagslys inn i grotten. Gå forsiktig rundt, beundre snøen og isen og ta inn den spesielle atmosfæren som man ikke finner maken til noe annet sted.

Når dere til slutt går ut av grotten, kan dere spasere litt oppå isbreen og ta den nærmere i øyesyn. (Kanskje dere finner noen mindre isgrotter som er blitt dannet i nærheten!) Etterpå reiser dere videre med superjeepen til den koselige kystbyen Vík, som er kjent for sine svarte lavastrender, før dere fortsetter videre til fossen Skógafoss. Her kan dere enten nøye dere med å betrakte fossen nedenfra eller gå opp trappene som fører helt opp til toppen. Pass på å nyte utsikten over området rundt Skógar hvis dere tar turen opp, for det er få steder som tilbyr en så god utsikt som dette. Fra Skógafoss reiser dere så tilbake til det samme stedet som dere ble hentet, og formodentlig har dere mange nye minner med i bagasjen når dere kommer hjem.

Inkludert:
● Henting med superjeep i Reykjavík.
● Guidet tur i isgrotter og på isbreer.
● Brodder til å feste på skoene.

Detaljer
Avganger: Året rundt.
Aldersgrense: 10 år
Varighet: 11 timer.
Måltider: Ingen måltider er inkludert i utflukten, men man kan kjøpe mat langs stoppestedene underveis.
Vanskelighetsgrad: Lett.

Utstyr og bekledning
Varme klær og solide sko. Dere kan låne brodder av arrangøren.

Inkludert og tilvalg