Bilferie nord og vest Island: fjell Kirkjufell, vest for Island.
reykjavik, island
borgarnes, Vest-Island
djupalonssandur, vest-island
akureyri, island
myvatn, island
godafoss, island
namaskard, island
hvalsafari, husavik, island
hofsos, island
hraunfoss, island
reykjavik, kveld, island

Nord og Vest Island

8 Netter fra 21 650,-

Mai - September
8 Netter
fra 21 650,-

mai - jul   fra 21 650,-

aug - sep   fra 23 600,-

Søk reise

Denne reisen passer utmerket for deg som vil utforske den magiske vestlige og nordlige delen av Island med bil. I åtte dager får du oppleve underverkene som denne delen av Island har å by på. Ruten går gjennom halvøya Snæfellsnes med sin mektige isbre, Mývatn-området med sine boblende fjellsprekker, fosser, vulkaner, frodige grønne landskap og mye mer.
 

Avganger 2024: Mai - September; daglig.

Direktefly: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager og perioder. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.


 

Inkludert og tilvalg

Inkludert i pakken:

Flyreise tur-retur Island, inklusiv skatt og bagasje.
8 overnattinger (2 netter i Reykjavik, 6 netter andre steder).
Leiebil 8 dager inkl. ubegreset kjrelengde og lav egenhandel (CDW).
Omfattende PDF med tips om attraksjoner rundt Island.
Nødnummer på Island, døgnet rundt (24/7).
Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.

Tilvalg:

Innkvartering – velg enten innkvartering med felles dusj/WC eller hotellrom med eget bad/WC.
Leiebil – pakkeprisen er basert på en Hyundai I10 (5-dørs) eller tilsvarende. Andre biltyper er tilgjengelige.
Avbestillingsforsikring i tilfelle sykdom.

Betales på stedet:

Bensinprisene er omtrent som i Norge.

Om våre priser:

Prisene gjelder per person basert på to personer i dobbeltrom. Vi gir deg alltid den beste tilgjengelige prisen på fly, hoteller og utflukter.
Prisene varierer i henhold til tidspunkt og sesong, så det kan være lurt å søke på ulike datoer for å få den beste prisen.

høydepunkter:

Opplev naturunderverkene på halvøya Snæfellsnes Utforsk Nord-Islands perle: Mývatn-området Bli med på blåhvalsafari i Húsavík Bad i det berømte bassenget i Hófsós

Beskrivelse dag for dag

Day Dag 1

ANKOMST ISLAND

reykjavik, island

Velkommen til Island! Etter en 3-timers flytur ankommer du og reisefølget ditt Keflavik lufthavn. Her henter dere leiebilen og kjører gjennom Islands grisgrendte steinlandskap til Reykjavik, som dere kan utforske resten av dagen og kvelden. Denne kvelden kan dere hvile og få en god natts søvn i hovedstaden før kjøreturen neste dag.

Høydepunkter:
Blue Lagoon
Reykjavik

Day Dag 2

UTFORSK NATURUNDERVERKENE PÅ HALVØYA SNÆFELLSNES

djupalonssandur, island

Denne dagen kjører dere fra Reykjavik til Stykkishólmur. Kjør nordover mot Borgarfjörður gjennom den vestlige delen av Island, som, til tross for nærheten til Reykjavik, nesten føles som en annen verden. Dette er en miniatyrversjon av hva landet har å by på. Området har også en spennende kulturarv og historie.

Når dere kommer til Hvalfjörður, har dere to alternativer: å ta den undersjøiske tunnelen eller å kjøre rundt fjorden. Vi anbefaler sistnevnte. Det tar 45 minutter ekstra, men dere blir belønnet med nydelig utsikt. Følg veien til Borgarnes.

Borgarnes har en rik og spennende historie. Her kan dere suge til dere landsbyatmosfæren og besøke et av Islands beste museer, før dere kjører videre til halvøya Snæfellsnes. Snæfellsnes er virkelig et av naturens underverker, med glitrende fjorder, vulkaner, gylne strender og lavafelter – og over det hele troner den majestetiske isbreen. Utforsk sørkysten av halvøya til dere kommer til Búdir, med sin vakre trekirke midt i et lavafelt. Lenger ute på halvøya ligger Arnastapi, et fiskevær med en unik naturhavn der dere kan se basaltklipper i alle størrelser og former.

Helt ytterst på sørsiden av halvøya anbefaler vi et stopp i Djúpalónssandur, et gammelt fiskevær med en svart sandstrand. Fortsett rundt halvøya. Har dere tid, anbefaler vi et stopp i Bjarnarhöfn, der dere kan lære om haifiske og smake på fangsten. Deretter kjører dere til innkvarteringen på det sjarmerende tettstedet Stykkishólmur.

Høydepunkter:
Borgarnes
Settlement Center
Snaefellsnes
Eldborg crater
Gerduberg
Búdir
Arnastapi
Hellnar
Djupalonssandur
Kirkjufell
Bjarnarhöfn
Stykkisholmur

Day Dag 3

UTFORSK AKUREYRI

akureyri, island

Denne dagen går turen fra Stykkishólmur til Akureyri. På vei nordover anbefaler vi et besøk på Eiriksstaðir museum, som ligger langs veien til Búðardalur. Muset er (trolig) stedet der Leiv Eiriksson ble født, som mest sannsynlig var den første europeeren som satte sin fot i Nord-Amerika. Eller dere kan dra direkte videre til Skagafjörður, et område kjent for hesteavl og adrenalinpumpende aktiviteter.

Deretter kjører dere mot tettstedet Varmahlíð. Like utenfor tettstedet kan dere stoppe ved Vídimýri, en liten, tradisjonell torvkirke. En annen severdighet på vei til Akureyri er en av Islands best bevarte torvgårder: Glaumbær museum.

Akureyri, som er en av Islands største byer, kan by på både vakker utsikt og spennende severdigheter. Til tross for det beskjedne innbyggertallet på 18 000 har byen både en botanisk hage, svømmebassenger, et idyllisk skogsområde og utmerkede restauranter og kafeer. Her tilbringer dere natten.

Høydepunkter:
Breidafjördur Bay
Eiríksstadir
Leifsbud
Hvammstangi
Hvitserkur
Vidimyri church
Akureyri

Day Dag 4

HVALSAFARI I HÚSAVIK

husavik, iceland

Dagens kjøretur går fra Akureyri til Raufarhöfn. Langs veien må dere bare stoppe og beundre Godafoss: gudenes foss. Som navnet antyder, er Godafoss virkelig et guddommelig syn.

Kjør deretter videre mot den sjarmerende fiskerlandsbyen Húsavík. sjarmerende fiskeværet Húsavík. Húsavík er Islands hvalsafarihovedstad og trolig et av landets mest idylliske fiskevær, med fargerike hus, museer og snøkledde fjelltopper. Húsavík er også kjent fra filmen Eurovision. Her anbefaler vi å bli med på hvalsafari, siden Húsavík regnes som det beste stedet på Island for å se blåhval.

Deretter kjører dere langs kysten av Tarn-halvøya. Landskapet byr på høye klipper, grønne åser, lava og fossiler. Et tips er å stoppe ytterst på halvøya og se etter sjøfugl.

Neste stopp er Ásbyrgi, et hesteskoformet krater som ifølge sagnet er fotavtrykket til Odins åttebeinte hest Sleipner. Her kan dere gå på fottur eller ha piknik i den frodige vegetasjonen mellom de mektige klippene.

Hvis du har tid, benytt anledningen til å stoppe i Jökulsargljufur nasjonalpark og gå en kort tur i det islandske naturlandskapet.

Overnatting i Raufarhöfn.

Høydepunkter:
Godafoss
Húsavik
Jökulsargljufur National Park
Asbyrgi
Hljóðaklettar
Hraunhafnartangi
Raufarhöfn
The Arctic Henge

Day Dag 5

Islandsk natur og Dettifoss-fossen

dettifoss, iceland

I dag kjører du til Mývatn hvor du skal bo i to netter og gjøre utflukter fra. Fra Raufarhöfn fortsetter du sørover langs Islands magiske kyst. Underveis passerer du steder som Þórshöfn, Bakkafjördur og Vopnafjördur som er vel verdt et kort stopp i typisk islandsk natur.

Du fortsetter til Mödrudalur-høylandet hvor du kjører vestover mot Mývatn. Når du nærmer deg innsjøen Mývatn, ta en avstikker til Dettifoss-fossen, som viser den rå kraften av is-smeltevann.

Overnatting i Mývatn.

Høydepunkter:
Raudanes
Langanes
Bakkafjördur
Mödrudalur
Dettifoss
Myvatn

Day Dag 6

Egne aktiviteter rundt Mývatn

myvatn, island

Frokost på hotellet. I dag har du frie hender til å gjøre det som passer deg best. Tilbring tid i Myvatn hvor du utforsker området på egenhånd eller tar en utflukt i nærområdet. Ønsker du å gjøre en kortere aktivitet eller utflukt, er mange av Islands høydepunkter nærme. Vi anbefaler et besøk til Naturbadene (Nature baths), som er geotermisk oppvarmede bassenger og dampbad og også kalles Nord-Islands blå lagune.

Benytt også anledningen til å ta et stopp i Dimmuborgir lavaområdet, fylt med grotter og fjellformasjoner. Deler av den svenske filmen Bröderna Lejonhjärta ble filmet her og det er også flere forskjellige turer rundt i området avhengig av hvor langt du vil.

Overnatting i Mývatn.

Høydepunkter:
Lake Mývatn
Dimmuborgir
Krafla och Leirhnjukur
Nature Bath
Grotagja

Day Dag 7

Fra Mývatn til Skagafjörður

hofsos, island

Etter en solid frokost på hotellet forlater du Mývatn-området og kjører vestover forbi vakre Godafoss på vei til Akureyri. Dere kjører først gjennom Akureyri og de idylliske fiskeværene Dalvík, Ólafsfjörður og Siglufjörður. Gjør et stopp i Hofsós, et sted mange islendere utvandret fra på 1800-tallet i jakten på et bedre liv. I utvandringssenteret i den gamle havnen kan dere høre historiene om dem. I Hofsós bør dere også ta en dukkert i det berømte svømmebassenget med praktfull utsikt over havet og de snøkledde fjelltoppene.

Veien tar deg så videre til Sauðárkrókur.

Overnatting i Skagafjörður-området.

Høydepunkter:
Siglufjördur
Hofsós
Hólar
Glaumbaer

Day Dag 8

Fra Skagafjörður til Reykjavík

grabrok, nature, iceland

Frokost på hotellet. Kjør i retning Reykjavik. Når du har passert Holtavörðuheidi heath og nådd Borgarfjörður-området, kjør østover. Denne veien tar deg til Reykholt og Husafell. Etterpå kjører du forbi Borgarnes igjen. På vei til Reykjavik har du to alternativer: Enten tar du den undersjøiske tunnelen under Hvalfjördur eller du kjører langs Hvalfjördur (ca. 45 min lengre kjøring).

Benytt anledningen til å stoppe ved Grabrok-krateret på vei tilbake til Reykjavik.

Overnatting i Reykjavik.

Høydepunkter:
Grabrok crater
Deildartunguhver
Reykholt
Hraunfossar och Barnafoss
Borgarnes
Settlement Center
Hvalfjördur

Day Dag 9

HJEMREISE

Returfly enten tidlig om morgenen eller om ettermiddagen. Kjør fra Reykjavik til Keflavik lufthavn (ca. 45 minutter) og lever bilen der i forbindelse med hjemreisen. Velkommen tilbake til Island ved en senere anledning!

Leiebiler

HL
Antall dører
Personer
Vesker
Girkasse
Hyundai i10
Hyundai i10
highland: Nei
5 doors
4 persons
1 luggage
Manuel transmission
Toyota Yaris Sedan
Toyota Yaris Sedan
highland: Nei
5 doors
4 persons
2 luggage
Automat/Manuell transmission
Skoda Octavia Sedan
Skoda Octavia Sedan
highland: Nei
5 doors
5 persons
3 luggage
Automat/Manuell transmission
Skoda Octavia Station Wagon
Skoda Octavia Station Wagon
highland: Nei
3 doors
2 persons
2 luggage
Manuel transmission
Dacia Duster 4WD
Dacia Duster 4WD
highland: Nei
5 doors
4 persons
4 luggage
Manuel transmission
Ford Galaxy
Ford Galaxy
highland: Nei
5 doors
7 persons
2 luggage
Manuel transmission
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Toyota Land Cruiser GX 4WD
highland: Ja
5 doors
5 persons
5 luggage
Automat transmission

Overnattingsstandard

Det finnes to typer standard på overnatting å velge mellom på våre reiser. MERK! Ved bestilling av flere rom må samtlige rom være av samme standard. 

Rom med delt dusj/wc

Without

Velger du dette alternativet, bor dere på gjestehus, bondegårder og enklere hotell. Alle overnattingsstedene serverer frokost. Gjestehusene har som regel et fellesrom og ofte en liten restaurant og bar. Hotellene har ofte egne restauranter der du kan spise á la carte. De fleste overnattingsstedene har gratis Wi-Fi.

      

Rom med privat dusj/wc

With

Hvis du velger dette alternativet, bor dere på trestjerners hotell eller bedre gjestehus. Alle overnattingsstedene serverer frokost, og mange har en egen restaurant, og av og til også en bar. På hotellene kan du vanligvis spise á la carte. De fleste overnattingsstedene har gratis Wi-Fi.

Rommene har privat toalett og dusj eller badekar. Sengene er redd opp, og rommene er møblert med stoler, bord, garderobe, telefon, radio og TV.

Vi hjelper deg med reisen din

Staff

Sara Kristinsson

[email protected]