Bilferie nord og vest Island: fjell Kirkjufell, vest for Island.
reykjavik, island
borgarnes, Vest-Island
djupalonssandur, vest-island
akureyri, island
myvatn, island
godafoss, island
namaskard, island
hvalsafari, husavik, island
hofsos, island
hraunfoss, island
reykjavik, kveld, island

Nord og Vest Island

7 Netter fra 20 450,-

Mai - September
7 Netter
fra 20 450,-

01. mai - 31. aug   fra 20 450,-

01. sep - 30. sep   fra 20 840,-

Søk reise

Denne reisen passer utmerket for deg som vil utforske den magiske vestlige og nordlige delen av Island med bil. I åtte dager får du oppleve underverkene som denne delen av Island har å by på. Ruten går gjennom halvøya Snæfellsnes med sin mektige isbre, Mývatn-området med sine boblende fjellsprekker, fosser, vulkaner, frodige grønne landskap og mye mer.
 

Avganger 2023: 1 Mai - 15 September; daglig.

Direktefly: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager og perioder. Korrespooderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.


 

høydepunkter:

Opplev naturunderverkene på halvøya Snæfellsnes
Utforsk Nord-Islands perle: Mývatn-området
Bli med på blåhvalsafari i Húsavík
Bad i det berømte bassenget i Hófsós

Inkludert og tilvalg

Inkludert i pakken:

Flyreise tur-retur Island, inklusiv skatt og bagasje.
7 overnattinger (2 netter i Reykjavik, 5 netter andre steder).
Leiebil 7 dager inkl. ubegreset kjrelengde og lav egenhandel (CDW).
Omfattende PDF med tips om attraksjoner rundt Island.
Nødnummer på Island, døgnet rundt (24/7).
Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.

Tilvalg:

Innkvartering – velg enten innkvartering med felles dusj/WC eller hotellrom med eget bad/WC.
Leiebil – pakkeprisen er basert på en Hyundai I10 (5-dørs) eller tilsvarende. Andre biltyper er tilgjengelige.
Avbestillingsforsikring i tilfelle sykdom.

Betales på stedet:

Bensinprisene er omtrent som i Norge.

Om våre priser:

Prisene gjelder per person basert på to personer i dobbeltrom. Vi gir deg alltid den beste tilgjengelige prisen på fly, hoteller og utflukter.
Prisene varierer i henhold til tidspunkt og sesong, så det kan være lurt å søke på ulike datoer for å få den beste prisen.

Beskrivelse dag for dag

Day
Dag 1

ANKOMST ISLAND

reykjavik, island

Velkommen til Island! Etter en 3-timers flytur ankommer du og reisefølget ditt Keflavik lufthavn. Her henter dere leiebilen og kjører gjennom Islands grisgrendte steinlandskap til Reykjavik, som dere kan utforske resten av dagen og kvelden. Denne kvelden kan dere hvile og få en god natts søvn i hovedstaden før kjøreturen neste dag.

Day
Dag 2

UTFORSK NATURUNDERVERKENE PÅ HALVØYA SNÆFELLSNES

djupalonssandur, island

Denne dagen kjører dere fra Reykjavik til Stykkishólmur. Kjør nordover mot Borgarfjörður gjennom den vestlige delen av Island, som, til tross for nærheten til Reykjavik, nesten føles som en annen verden. Dette er en miniatyrversjon av hva landet har å by på. Området har også en spennende kulturarv og historie.

Når dere kommer til Hvalfjörður, har dere to alternativer: å ta den undersjøiske tunnelen eller å kjøre rundt fjorden. Vi anbefaler sistnevnte. Det tar 45 minutter ekstra, men dere blir belønnet med nydelig utsikt. Følg veien til Borgarnes.

Borgarnes har en rik og spennende historie. Her kan dere suge til dere landsbyatmosfæren og besøke et av Islands beste museer, før dere kjører videre til halvøya Snæfellsnes. Snæfellsnes er virkelig et av naturens underverker, med glitrende fjorder, vulkaner, gylne strender og lavafelter – og over det hele troner den majestetiske isbreen. Utforsk sørkysten av halvøya til dere kommer til Búdir, med sin vakre trekirke midt i et lavafelt. Lenger ute på halvøya ligger Arnastapi, et fiskevær med en unik naturhavn der dere kan se basaltklipper i alle størrelser og former.

Helt ytterst på sørsiden av halvøya anbefaler vi et stopp i Djúpalónssandur, et gammelt fiskevær med en svart sandstrand. Fortsett rundt halvøya. Har dere tid, anbefaler vi et stopp i Bjarnarhöfn, der dere kan lære om haifiske og smake på fangsten. Deretter kjører dere til innkvarteringen på det sjarmerende tettstedet Stykkishólmur.

Day
Dag 3

UTFORSK AKUREYRI

akureyri, island

Denne dagen går turen fra Stykkishólmur til Akureyri. På vei nordover anbefaler vi et besøk på Eiriksstaðir museum, som ligger langs veien til Búðardalur. Muset er (trolig) stedet der Leiv Eiriksson ble født, som mest sannsynlig var den første europeeren som satte sin fot i Nord-Amerika. Eller dere kan dra direkte videre til Skagafjörður, et område kjent for hesteavl og adrenalinpumpende aktiviteter.

Deretter kjører dere mot tettstedet Varmahlíð. Like utenfor tettstedet kan dere stoppe ved Vídimýri, en liten, tradisjonell torvkirke. En annen severdighet på vei til Akureyri er en av Islands best bevarte torvgårder: Glaumbær museum.

Akureyri, som er en av Islands største byer, kan by på både vakker utsikt og spennende severdigheter. Til tross for det beskjedne innbyggertallet på 18 000 har byen både en botanisk hage, svømmebassenger, et idyllisk skogsområde og utmerkede restauranter og kafeer. Her tilbringer dere natten.

Day
Dag 4

FOTTUR I MÝVATN-OMRÅDET

myvatn, island

Dagens kjøretur går fra Akureyri til Mývatn. Denne dagen er det mindre kjøring og mer utforskning til fots. Det blir rikelig med tid til å utforske naturreservatet ved Mývatn. Langs veien må dere bare stoppe og beundre Godafoss: gudenes foss. Som navnet antyder, er Godafoss virkelig et guddommelig syn.

Når dere kommer til Mývatn-området, som virker som om det er hentet fra en annen og mer magisk verden, vil dere se en av hovedattraksjonene umiddelbart: det geotermiske området med sine boblende leirpytter og dampende hull i bakken. Her må dere ta dere god tid til å studere formasjonene dannet av vulkanske utbrudd, den geotermiske aktiviteten og innsjøen med sitt yrende fugleliv. Etter at dere har utforsket Mývatn, går turen videre til Skútustadir, der dere kan rusle rundt blant lavaformasjonene ved Dimmuborgir – hvor det sies at porten til helvete befinner seg. Husk å lukke den om dere skulle finne den...

Neste stopp er Námaskarð, et område med kraftig geotermisk aktivitet i nærheten av vulkanen Krafla med krateret Viti, som er verdt en nærmere titt. Herfra kan dere ta en 1,5–2-timers fottur til Leirhnjuk-området, hvor det var en rekke vulkanske utbrudd fra 1975 til 1984. Vil dere avslutte dagen med et bad, anbefaler vi et naturbad noen få kilometer utenfor Reykjahlid som minner om Den blå lagune. Kjør deretter tilbake til Mývatn, der dere overnatter.

Day
Dag 5

HVALSAFARI I HÚSAVIK

husavik, island

Denne dagen følger dere en rute som tar dere tilbake til Mývatn for en ny overnatting. Aller først må dere besøke det sjarmerende fiskeværet Húsavík. Húsavík er Islands hvalsafarihovedstad og trolig et av landets mest idylliske fiskevær, med fargerike hus, museer og snøkledde fjelltopper. Her anbefaler vi å bli med på hvalsafari, siden Húsavík regnes som det beste stedet på Island for å se blåhval.

Deretter kjører dere langs kysten av Tarn-halvøya. Landskapet byr på høye klipper, grønne åser, lava og fossiler. Et tips er å stoppe ytterst på halvøya og se etter sjøfugl.

Neste stopp er Ásbyrgi, et hesteskoformet krater som ifølge sagnet er fotavtrykket til Odins åttebeinte hest Sleipner. Her kan dere gå på fottur eller ha piknik i den frodige vegetasjonen mellom de mektige klippene. Neste stopp er fossen Dettifoss, som er en rå maktdemonstrasjon av smeltevann fra isbreen. Kjør deretter tilbake til innsjøen Mývatn for en ny overnatting.

Day
Dag 6

BAD I DET BERØMTE BASSENGET I HOFSÓS

hofsos, island

Denne dagen går turen fra Mývatn til Varmahlíð. Dere kjører først gjennom Akureyri og de idylliske fiskeværene Dalvík, Ólafsfjörður og Siglufjörður. Gjør et stopp i Hofsós, et sted mange islendere utvandret fra på 1800-tallet i jakten på et bedre liv. I utvandringssenteret i den gamle havnen kan dere høre historiene om dem. I Hofsós bør dere også ta en dukkert i det berømte svømmebassenget med praktfull utsikt over havet og de snøkledde fjelltoppene. Kjør deretter gjennom det naturskjønne Skagafjörður-området til dere kommer til Varmahlíð, der dere overnatter.

Varmahlíð kan knapt kalles et tettsted, siden det kun består av et servicesenter ved ringvei 1. Stedet er mest kjent som base for rafting og rideturer.

Day
Dag 7

FRA VARMAHLID TIL REYKJAVIK

hraunfoss, island

Denne dagen kjører dere fra Varmahlíð til Reykjavik. Første anbefalte stopp er Borgarvirki, med sine interessante klippeformasjoner som minner om en festning. Deretter kjører dere over Holtavardurheidi og inn i den sørvestlige delen av Island. Ta eventuelt en pause ved Grábrók-krateret, like før Bifröst, der en kort fottur fører dere til toppen av krateret med spektakulær utsikt over Borgarfjördur-området.

Neste stopp er Islands største varme kilde: Deildartunguhver. På vei dit kan dere øve på å stave «Deildartunguhver» i bilen, en lek som sikkert er mest gøy når man er på biltur i sagalandet. Kjør deretter til tettstedet Reykholt, der den berømte skalden Snorre Sturlason levde på 1200-tallet. Her finner dere en permanent utstilling av Snorres liv og verk.

Etter et innblikk i Snorres liv kan dere stoppe ved Hraunfossar, fossen der vannet strømmer fra et lavafelt og inn i en elv. En annen foss i nærheten som er verd et besøk, er Barnafoss. Kjør deretter til Borgarnes og få med dere eventuelle aktiviteter det ikke ble tid til på begynnelsen av turen. På vei tilbake til Reykjavik kan dere igjen velge om dere vil ta den undersjøiske tunnelen eller kjøre rundt fjorden. Natten tilbringes i Reykjavik.

Day
Dag 8

HJEMREISE

Returfly enten tidlig om morgenen eller om ettermiddagen. Kjør fra Reykjavik til Keflavik lufthavn (ca. 45 minutter) og lever bilen der i forbindelse med hjemreisen. Velkommen tilbake til Island ved en senere anledning!

Leiebiler

HL
Antall dører
Personer
Vesker
Girkasse
Hyundai i10
Hyundai i10
highland: Nei
5 doors
4 persons
1 luggage
Manuel transmission
Toyota Yaris Sedan
Toyota Yaris Sedan
highland: Nei
5 doors
4 persons
2 luggage
Automat/Manuell transmission
Skoda Octavia Sedan
Skoda Octavia Sedan
highland: Nei
5 doors
5 persons
3 luggage
Automat/Manuell transmission
Skoda Octavia Station Wagon
Skoda Octavia Station Wagon
highland: Nei
3 doors
2 persons
2 luggage
Manuel transmission
Dacia Duster 4WD
Dacia Duster 4WD
highland: Nei
5 doors
4 persons
4 luggage
Manuel transmission
Ford Galaxy
Ford Galaxy
highland: Nei
5 doors
7 persons
2 luggage
Manuel transmission
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Toyota Land Cruiser GX 4WD
highland: Ja
5 doors
5 persons
5 luggage
Automat transmission

Overnattingsstandard

Det finnes to typer standard på overnatting å velge mellom på våre reiser. MERK! Ved bestilling av flere rom må samtlige rom være av samme standard. 

Rom med delt dusj/wc

Without

Velger du dette alternativet, bor dere på gjestehus, bondegårder og enklere hotell. Alle overnattingsstedene serverer frokost. Gjestehusene har som regel et fellesrom og ofte en liten restaurant og bar. Hotellene har ofte egne restauranter der du kan spise á la carte. De fleste overnattingsstedene har gratis Wi-Fi.

      

Rom med privat dusj/wc

With

Hvis du velger dette alternativet, bor dere på trestjerners hotell eller bedre gjestehus. Alle overnattingsstedene serverer frokost, og mange har en egen restaurant, og av og til også en bar. På hotellene kan du vanligvis spise á la carte. De fleste overnattingsstedene har gratis Wi-Fi.

Rommene har privat toalett og dusj eller badekar. Sengene er redd opp, og rommene er møblert med stoler, bord, garderobe, telefon, radio og TV.

Vi hjelper deg med reisen din