fly til island

Slik reiser du til Reykjavik

Det finnes i dag tre flyselskap som flyr til Island fra Skandinavia: Icelandair, SAS og Norwegian. Det går direkteflyvninger hver dag til Island fra Oslo, Stockholm og København hele året. I perioden mai–september flyr Icelandair også fra Bergen. Flyturen fra Skandinavia tar ca. tre timer.


Til og fra flyplassen på Island 

Islands internasjonale flyplass heter Keflavik og ligger ca. 45 kilometer sør for Reykjavík. Derfra og tilbake kommer du med flybusser som går i forbindelse med alle fly og tar ca. 45 minutter hver vei. Flybussene slipper deg av på bussterminalen BSI i Reykjavík, og derfra er det lett å ta seg videre til hotellene i Reykjavík.

Et tips når du lander på Keflavik er å ta en flybuss som går via Den blå lagunen. Lagunen ligger på veien mellom flyplassen og Reykjavík og er en perfekt start på reisen. Ulempen kan være at ved flyforsinkelser kan det hende at tiden i Den blå lagunen blir oppbrukt.

Når du skal tilbake til Keflavik, går det flybusser i forbindelse med alle fly. Dagen før du reiser hjem, kan du informere resepsjonen på overnattingsstedet at du vil bli hentet av flybussen. Bussene henter passasjerer fra alle hotell og gjestehus, men går også direkte fra bussterminalen BSI rett utenfor Reykjavík sentrum.

Til Island med ferge

Smyril Lines ferge, MS Norröna, seiler ruten over Nord-Atlanteren fra Danmark (Hirtshals) til Færøyene og Island hele året. I høysesongen seiler MS Norröna fra Danmark til Færøyene og Island tirsdag. I tillegg er det avgang til Færøyene på lørdag. Resten av året er det ukentlig avgang fra Hirtshals på lørdag til Island. Underveis legger MS Norröna til kai i Tórshavn på Færøyene på vei ut og på vei hjem.

Smyril Line, HQ
Yviri við Strond 1
P.O. Box 370, 110 Tórshavn
Faroe Islands

Telephone: +298 345900
E-mail: [email protected]