weekend, svensktalande guide, reykjavik, island
reykjavik, stad, island
blå lagunen, island
hallgrimskirkja, reykjavik, island
gullfoss, island
geysir, island
thingvellir, island
reykjavik, harpa, hallgrimskirkja, island

Weekendreise med guide

3-4 Netter fra 7.010,-

Året rundt
3-4 Netter
fra 7.010,-

01. jan - 31. mar   fra 7.010,-

01. apr - 14. mai   fra 7.155-

15. mai - 30. sep  fra 7.930,-

01. okt - 31. des   fra 7.245,-

Søk reise

En gruppereise som tar deg med til noen av de største og mest kjente klassiske severdighetene på Island. Under reisen guides du av en erfaren islandsk guide. Dere får bli kjent med Reykjavik, byens omgivelser, historie og det moderne samfunnet i et litt mer konsentrert format. Du kan finne mer detaljert informasjon om turen i løpet av dagbeskrivelsen lenger nede på siden.

Avganger 2020: Året rundt, hver torsdag

Direktfly fra Oslo (alle dager) fra Bergen på utvalgte dager. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.

 

Klimakompensasjon
Når du reiser med oss, klimakompenserer du automatisk for flyreisene. Vi har nemlig inkludert klimakvoter i alle våre reiser. Les mer her

høydepunkter:

Svømme i den Blå Lagune!
Den Gylne Sirkeln!
Reykjavíks attraksjoner, kultur og restauranter.
Reisen guidas på scandinaviskan.

Inngår og tilvalg

Inkludert i pakken:

Fly t/r til Island inkl. skatter og bagasje.
3 eller 4 netter på hotell i Reykjavík.
Frukost er inkludert hvor det er spesifisert.
Transfer fra flyplass til hotell. (1 tim)
Utflukt til den Gylne Sirkelen (8 tim).
Byrundtur & Blå Lagune (7 tim, guide).
Inngangsbillett, lån av håndkle og valgfri drikke.
Transfer fra hotell til flyplass ved hjemreise(1 tim).
Guidede utflukter på skandinavisk.
Personlig råd fra våre ansatte.
Reisebeskyttelse gjennom den statlige reisegarantien.
Klimakompensasjon for flyreise tur/retur Island.

Tilvalg:

Egne utflukter på søndag (4 netters reise).
Avbestillningsforsikring.

Om våre priser:

Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), hotell og aktiviteter.
Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer.

Beskrivelse dag for dag

Day
Torsdag

Velkomin til Íslands!

reykjavik, island

Siden flyturen til Island ikke tar mer enn tre timer, kommer du og reisefølget ditt til å lande i dette månelandskapet med nok av energi til å begynne å utforske landet. Fra den lille, håndterlige flyplassen tar dere enkelt flybussen inn til Reykjavík, en tur som tar ca. 50 minutter og byr på en forsmak av Island i form av omgivelsene utenfor bussvinduet. Vel fremme i hovedstaden sjekker dere inn på hotellet og har god tid til å oppdage dette forvokste fiskeværet av en by, som ligger som en fargeklatt ved Atlanteren, med et storslagent tilbud av både kultur og restauranter. Vårt tips for denne første kvelden er å bli kjent med Reykjavík og spise middag på en av byens mange gode restauranter.

 

Velkomin til Íslands!

Day
Fredag

Byrundtur i Reykjavik & Bad i Den blå lagune

blå lagunen, island

Frokost på hotellet. Dere hentes på hotellet for en rundtur i Reykjavik, hvor dere sammen med en dyktig guide blir kjent med byen og får innblikk i byens historie og de største severdighetene.

Vi utforsker Reykjaviks historiske og moderne steder, og noen av utfluktens høydepunkter er Perlan, Hallgrímskirken, Reykjavik havn og sentrum, og de konferanse- og den spektakulære konserthuset Harpa.

Deretter drar vi videre til utendørsbadet Den blå lagunen, som ligger ca. 45 minutter utenfor Reykjavík. Den blå lagunen er en innbydende varm oase i det karrige islandske lavalandskapet. Kontrastene er overraskende når du senker deg ned i det 38 grader varme, dampende vannet i utendørsbassenget.

Lagunen får vannet sitt direkte fra geotermiske kilder så dype som 2000 meter. På stedet er det også en innendørs lagune og en geotermisk badstue. Ved ankomsten blir du servert en velkomstdrink, før du nyter et unikt og avslappende bad. Varme i kroppen reiser dere tilbake til Reykjavík. Kvelden er fri til egne oppdagelsesturer i hovedstaden.

Day
Lørdag

Den gylne sirkelen - Gullfoss, Geysir og Thingvellir

gullfoss, island

Frokost på hotellet før dere hentes på hotellet for en tur til Den gylne sirkelen, som rommer noen av de største severdighetene på Island.

Dagens første stopp er den vakre nasjonalparken Thingvellir er neste punkt på programmet. Her ble det islandske Alltinget, verdens eldste parlament, samlet allerede på 900-tallet. Island ligger midt på sprekken mellom den europeiske og amerikanske kontinentalplaten, og i Thingvellir blir forkastningen som dannes når de to kontinentene sakte glir fra hverandre, svært tydelig.

Neste stopp er det geotermiske Geysir-området med sine varme kilder og Islands mest aktive geysir, Strokkur. Med sine regelmessige utbrudd hvert femte minutt får dere flere muligheter til å oppleve kildens majestetiske vannkaskade som spruter opp mot himmelen. Dere kan føle jordens indre krefter rett under føttene når dere vandrer rundt blant boblende leirpytter og dampende underjordiske kilder.

I nærheten av Geysir finner dere storslåtte Gullfoss, ”det gylne fossefallet” som ofte regnes som Islands aller vakreste. Fossefallet faller i to etapper og det er mulig å komme tett innpå de enorme vannmassene som kaster seg over stupet ned i ravinen.

 

Etter en opplevelsesrik dag kjører dere gjennom landsbygden hvor dere blant annet passerer "drivhusbyen" Hveragerdi på vei tilbake mot Reykjavik. Det er i Hveragerdi at mange av Islands grønnsaker dyrkes. Kvelden er fri til egen disposisjon.

Day
Søndag

Hjemreise (3n) eller ekstra dag i Reykjavik

hallgrimskirkja, reykjavik, island

For deg som velger tre-nettersreisen er det hjemreise denne dagen. Du hentes på hotellet i forbindelse med flyavgangen. Ingen guide.

Hvis du valgte å forlenge reisen med en ekstra natt, kan du velge noen av aktivitetene eller utfluktene våre; rideturer, hvalsafari, havfiske m.m. Eller så kan du bruke dagen til å oppdage mer av Reykjavík. Hovedstaden kryr av interessante museer, designbutikker og restauranter. Benytt også anledningen til å spise god mat – i Reykjavík er det et stort utvalg restauranter der du kan nyte islandske spesialiteter eller noe fra de internasjonale kjøkkenene som finnes her. Det islandske kjøkkenet har svært høy kvalitet og er inspirert av den islandske naturen.

 

Day
Mandag

Hjemreise (4n)

Siste dagen er det tidlig hjemreise og dere blir hentet på hotellet i forbindelse med flyavgang. Ingen guide.

Anmeldelser om reisen

lavagrottor, island
Vi hadde guide som het Ørn og sjåføren het Johannes. Ørn var alle tiders, kunnskapsrik og veldig flink til og fortelle. Blid og hyggelig. Sjåføren Johannes var og blid, rolig og kjørte veldig behagelig. Svært fornøyd med de :-)
Heidi

Tilleggsvalg

Her finner du tilvalgene du kan gjøre før denne reisen. Vi har håndplukket dem for deg, så du kan være sikker på at reisen passer deg og reisefølget ditt så godt som mulig. Du finner alt fra fartsfylte eventyr til roligere utflukter. Se nærmere på det du er interessert i og legg det til som tilvalg når du bestiller reisen.

<% totalFilter %> filter applicerade

Vi hjelper deg med reisen din