bilresa, sydkusten, island
blå lagunen, island
seljalandsfoss, vattenfall, sydkusten, island
svarta, stranden, reynisfjara, strand, island, sydkusten
sydkusten, vik, island
svartifoss, island
fjadrargljufur, island, sydkusten
islandshäst, island, sydkusten
jökulsarlon, sydkusten, island
kerid, island
gullfoss, island
thingvellir, island
reykjavik, sommar, island
reykjavik, island, sommar

Sør-Island med Nordlys

4-5 Netter fra 8 350,-

Oktober - Mars
4-5 Netter
fra 8 350,-

jan - mar   fra 8 350,-

okt - des   fra -

 

Søk reise

Nyhet!

En fullpakket reise for deg som på kort tid vil oppleve det fascinerende islandske landskapet på søndre Island. Med egen leiebil er det enkelt å kjøre rundt blant brusende fosser, svarte lavastrender, vidstrakte breer og varme kilder. Vil du ha mer tid til å besøke Reykjavík? Forleng reisen med en ekstra natt.

Avganger 2024: 

januar - mars; daglig.

oktober - desember; daglig. 

Direktefly: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager og perioder. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.


Total kjørelengde: 980 km (90-330 km/dag)

Inkludert og tilvalg

Inkludert i pakken:

Fly t/r Island inkl. skatter og bagasje.
Overnatting 4/5 netter inkl frokost.
Leiebil 4/5 netter inkl. ubegrenset kjørelengde og lav egenandel (CDW)
Omfattende PDF med tips om attraksjoner rundt Island.
Nødnummer på Island, døgnet rundt
Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
Reisen beskyttes av den statlige reisegarantein.

Tilvalg:

Pakken bygger på leigebil Suzuki Jimny 4WD. Ved bestilling finnes muligheter for oppgradering til andre biltyper mot et tillegg.
Inngang til Den blå lagune (må bestilles i god tid, men kan kun bestilles 5-6 måneder frem i tid).
Avbestillingsforsikring.

Betales på stedet:

Bensinprisene på Island er omtrent som i Norge.
Alle leiebiler bestilles per døgn, det vil si at hvis du henter bilen kl. 17:00 må bilen leveres tilbake senest kl. 17:00 på tilbakeleveringsdagen, ellers påløper ett døgns leie.

Om våre priser:

Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), losji og leiebil.
Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer.

høydepunkter:

Svarte lavastrender i Reynisfjara Den gylne sirkel Fossefallet Seljandsfoss Bad i Den blå lagune

Beskrivelse dag for dag

Day Dag 1

ANKOMST TIL ISLAND - BAD I SKY LAGOON - HVERAGERDI

blå lagunen, island

Velkommen til Island. Når dere lander på Keflaviks flyplass, henter dere leiebilen deres. En perfekt start på deres Islandsreise er å dra rett fra flyplassen til Sky Lagoon, som er et av de nyeste tilskuddene blant geotermiske bade- og spaanlegg på Island

Den mest iøynefallende delen er den 75 meter lange infinitypoolen som ser ut til å smelte sammen med Atlanterhavet. Det varme vannet i Sky Lagoon varmes opp naturlig av geotermisk energi og tilbyr en avslappende og foryngende opplevelse. Ta dere god tid til å nyte 7-trinnsritualet for maksimal velvære: bading i geotermisk vann, dukkert i kaldt vann, dampbad, badstue og peeling.

Besøket tar vanligvis 1,5 til 3 timer, men dere kan bli opptil 5 timer. Husk å ta med badetøy, badesko og dusje uten såpe før badet. Barn under 12 år har ikke adgangtil Sky Lagoon. Inngangsbillett er ikke inkludert i pakken, men kan enkelt legges til ved booking.

Etter denne forfriskende opplevelsen kjører dere videre til den sjarmerende landsbyen Hveragerdi for deres første overnatting.

Day Dag 2

Hveragerdi - Hella/Hvolsvöllur - Kirkjubæjarklaustur

seljalandsfoss, vattenfall, island

Spis frokost på hotellet før dere tar veien sørover. Dere følger vei nr 1 og passerer Selfoss og Hella. Øst for Hvolsvöllur kommer dere til fossene Seljandsfoss og Skógarfoss, to severdigheter dere ikke burde gå glipp av. Ved Skógar ligger et museum som gir et historisk innblikk i islendernes liv gjennom tidene og opp til samtiden. I løpet av dagen kan dere også uforske bredtungen Solheimasökull og Dyrhólaeys fugleklipper, hvor tusenvis av sjøfugler hekker. Den mest fargerike er lundefuglen. 
De svarte sandstrendene på den sørlige kysten er godt kjent, og man kan ta seg en spasertur på stranden Reynishverfi eller på stranden i den lille byen Vík. Husk å være forsiktig når dere ferdes nær vannet. De store bølgene kan lett svøpe en uoppmerksom person til havs. Etter Vík krysser dere først den svarte sandørkenen Mýrdalssandur og senere det enorme lavafeltet Eldhraun (ildlava), som ble formet under det store vulkanutbruddet i 1783. Etterpå kommer dere til Kirkjubæjarklaustur, en liten by i vakre omgivelser. Her kan dere stoppe å ta en titt på det såkalte ”kirkegulvet” som ligger rett utenfor byen og er forunderlige formasjoner av basaltklipper som likner et fliselagt gulv. Overnatting i eller nært Kirkjubæjarklaustur.

Day Dag 3

Kirkjubæjarklaustur - Vatnajökull - Kirkjubæjarklaustur - Vík

lavastrand, sydkusten, reynisfjara, island

Begynn dag 3 med å kjøre over til regionen ved foten av breen Vatnajökull. På veien vest kan dere stanse ved Dverghamrar, et belte med basaltsøyler som ligger noen kilometer fra Kirkjubæjarklaustur. Fortsett østover over Skeidarásandur utsiktsplass, med flott utsikt over Europas største bred, Vatnajökull. 

Etter denne vidstrakte ørkenen når dere Skaftafell nasjonalpark, et vakkert område ved foten av Vatnajökullbreen som er kjent for sin unike natur og overflødige grønne frodighet – en oase mellom den svarte ørkenen og breen. Her kan dere velge mellom en mengde fotturer, for eksempel gjennom parken til den vakre Svartifossen eller til kanten av bretungen Skaftafell. Lengre øst kommer dere til den spektakulære bre-lagunen Jökulsárlon. Enorme isblokker bryter seg løs fra breen Vatnajökull og flyter rundt i lagunen. Her kan dere ta en 30 – 40 minutters båttur mellom isbergene. Kjør senere tilbake via Kirkjubæjarklaustur til Vík. Overnatting i eller nært Vík.

Day Dag 4

Vík - Den Gyldne Sirkelen - Reykjavík

gullfoss, island

I løpet av dagen kommer dere til å besøke noen av de mest interessante og velkjente severdighetene på Island. Følg vei nr.1 vestover gjennom Hella, til dere passerer elven Thjórsá. Fortsett deretter i retning Fludir. Om det er tid og interesse for det anbefaler vi et besøk til vulkankrateret Kerið, samt den historiske plassen Skálholt. 

Turen går videre mot det verdensberømte geotermiske området Geysir, hvor Strokkur, Islands mest aktive geysir, har regelmessige utbrudd hvert femte minutt. Like i nærheten av Geysirområdet finner dere majestetiske Gullfoss, den ”gylne fossen”, antakelig den mest kjente av alle Islands fossefall. Neste stopp på vegen er Thingvellir Nasjonalpark, et område som er både historisk interessant og har fascinerende geologi. Overnatting i Reykjavik.

Day Dag 5

Hjemreise (4n) eller ekstra dag i Reykjavik

reykjavik, sommar, island

Hjemreise enten tidlig på morgenen eller på ettermiddagen. Dere kjører selv fra Reykjavik til Keflavik (ca. 45 min.) og leverer bilen på Keflavik flyplass i forbindelse med hjemreisen. 

De som har valgt å forlenge reisen med en ekstra natt har tid til å utforske verdens nordligste hovedstad. Spaser rundt i byen blant restauranter, kafeer og koselige shoppinggater. For de kulturinteresserte finns det mange museum i byen, og om dere er interesserte kan dere bruke kvelden på en hyggelig pub eller på et gyngende danskegulv. Reykjavik er kjent for sitt hete natteliv.

Day Dag 6

Hjemreise (5n)

Hjemreise enten tidlig på morgenen eller på ettermiddagen. Dere kjører selv fra Reykjavik til Keflavik (ca. 45 min.) og leverer bilen på Keflavik flyplass i forbindelse med hjemreisen.

Leiebiler

HL
Antall dører
Personer
Vesker
Girkasse
Hyundai i10
Hyundai i10
highland: Nei
5 doors
4 persons
1 luggage
Manuel transmission
Toyota Yaris Sedan
Toyota Yaris Sedan
highland: Nei
5 doors
4 persons
2 luggage
Automat/Manuell transmission
Skoda Octavia Sedan
Skoda Octavia Sedan
highland: Nei
5 doors
5 persons
3 luggage
Automat/Manuell transmission
Skoda Octavia Station Wagon
Skoda Octavia Station Wagon
highland: Nei
3 doors
2 persons
2 luggage
Manuel transmission
Dacia Duster 4WD
Dacia Duster 4WD
highland: Nei
5 doors
4 persons
4 luggage
Manuel transmission
Ford Galaxy
Ford Galaxy
highland: Nei
5 doors
7 persons
2 luggage
Manuel transmission
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Toyota Land Cruiser GX 4WD
highland: Ja
5 doors
5 persons
5 luggage
Automat transmission

 Overnattingsstandard

På denne reise bor du i rom med privat dusj/wc.

Rom med privat dusj/wc

With

Overnatting på anerkjente 3-stjerners hotell eller bedre gjestehus. Alle overnattingssteder serverer frokost og mange har en egen restaurant, hvorav noen også har en bar. Hotellene tilbyr vanligvis en à la carte-meny. De fleste overnattingsstedenestedene har wifi. 

Rommene har privat wc og dusj eller badekar. Sengene er oppredde og rommene er innredet med garderobe, stoler, bord, telefon, radio og tv.

Vi hjelper deg med reisen din

Staff

Sara Kristinsson

[email protected]