bilresa, runt, Island, Snaefellsnes
blå lagunen, island
thingvellir, island
gullfoss, island
gejser, island
dyraholaey, island
latrabjarg, island
vik, island
jökulsarlon, island
hvalnes, island
myvatn, island
myvatn, jardabodin, island
godafoss, island
akureyri, island
kirkjufell, kirkjufellfoss, island
snaefellsnes, island
hallgrimskirkja, reykjavik, island

Island rundt med Snaefellsnes og Nordlys

10 Netter fra 16 700,-

Oktober - Mars
10 Netter
fra 16 700,-

jan - mar   fra 16 700,-

okt - des   fra 20 000 ,-

 

Søk reise

Nyhet!

Velkommen til vår mest omfattende biltur på Island. Med leiebil går turen langs riksvei 1 rundt Island. Dette er en reise som lar dere oppleve den islandske naturens vakre og ekstreme severdigheter. Kjør over høylandet, gjennom lavafelt, se storslagne isbreer og opplev landets ville kystlinje og mange fjorder. Et av høydepunktene, som skiller denne reisen fra versjonen som varer i 7 netter, er Snæfellsnes-halvøyen som trollbinder besøkende med sin magiske natur. Dette er en av våre mest populære reiser under sommerhalvåret og den kan forlenges med en natt for å få mer tid i Reykjavik. Total kjørelengde: 2330 km

Avganger 2024:

januar - mars; daglig.

oktober - desember; daglig. 

Direktefly: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager og perioder. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.


 

Inkludert og tilvalg

Inkludert i pakken:

Fly t/r Island inkl. skatter og bagasje.
Overnatting 10 netter inkl. frokost.
Leiebil under hele besøket på Island, inkl ubegrenset kjørelengde og lav egenandel (CDW/kasko).
Omfattende PDF med tips om attraksjoner rundt Island.
Akutt servicenummer på Island, døgnet rundt (24/7).
Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.

Tilvalg:

Overnattingsstandard - Velg mellom alternativ hvor rommene har felles dusj/wc eller med privat dusj/wc.
Pakken bygger på leiebil Suzuki Jimny 4WD. Ved bestilling finnes muligheter for oppgradering til andre biltyper mot et tillegg.
Inngang til Den blå lagune (må bestilles i god tid, men kan kun bestilles 5-6 måneder frem i tid).
Avbestillingsforsikring.
Klimakompensasjon for flyreise tur/retur Island.

Betales på stedet:

Bensinprisene på Island er omtrent som i Norge.
Alle leiebiler bestilles per døgn, det vil si at hvis du henter bilen kl. 17:00 må bilen leveres tilbake senest kl. 17:00 på tilbakeleveringsdagen., ellers påløper ett døgns leie.

høydepunkter:

Svarte lavastrender ved Reynisfjara! Isbrelagunen Jökulsárlón! Mývatn og Husavik! Snæfellsneshalvøya!

Beskrivelse dag for dag

Day Dag 1

Ankomst til Island - Bad i Den Blå Lagune - Reykjavík

blå lagunen, island

Dere lander på Keflavík flyplass på morgenen eller ettermiddagen og plukker opp leiebilen på flyplassen. En god start på Islandsbesøket er å dra rett til det verdensberømte utendørsbadet Den blå lagune (OBS! ingangsbilett må bestilles på forhånd). Lagunen ligger som en oase midt i et lavafelt på veien mellom Keflavik flyplass og Reykjavik. Nyt det varme (36-39°C) og mineralrike vannet. Det finns også et innendørs basseng, en geotermisk badstue og en fin restaurant på stedet. 

Med nye krefter etter det velgjørende badet kjører dere til Reykjavik for første overnatting. Bruk resten av dagen og kvelden til å utforske Reykjavik på egen hånd.

Day Dag 2

Reykjavik - Den Gylne Sirkel – Selfoss

gullfoss, island

Frokost på hotellet. Denne dagen besøker dere noen av de mest interessante og velkjente severdigheten på Island. Første stopp er Thingvellir Nasjonalpark, et område som er både historisk interessant og som har en fascinerende geologi. Vi anbefaler å spasere i Almannasjá-sprekken og deretter helt ned til hvor Alltinget ble grunnlagt allerede på 900-tallet. 

Dere fortsetter så til det verdensberømte geotermiske området Geysir, hvor dere får se Strokkur, Islands mest aktive geiser. De regelmessige utbruddene gir dere flere muligheter til å oppleve kildens majestetiske vannkaskade som slynges opp mot himmelen. Dere kan også spasere blant boblende leirpøler og underjordiske kilder og virkelig få kjenne jordens indre krefter under føttene.

 

Like i nærheten av Geysirområdet finner dere majestetiske Gullfoss, det gylne fossen, som av mange anses for å være Islands vakreste. Fossen faller i to etapper, og det er mulig å komme tett innpå de veldige vannmassene som kaster seg utfor stupet ned i ravinen. 

Dere kan også besøke den historisk interessante plassen Skáholt, som i mange århundrer var bispesetet til biskopen på søndre Island. Skáholt er antakelig det mest betydningsfulle kulturelle sentret på Island. Dere fortsette deretter til området rundt Selfoss for neste overnatting.

Day Dag 3

Selfoss - Kirkjubaejarklaustur

latrabjarg, island

Frokost på hotellet. I dag kjører du sørover og ned til den sørlige kysten, der du passerer fossene Seljalandsfoss og Skógarfos, to stopp som du ikke bør gå glipp av. Ved Seljalandsfoss kan du gå bak vannfallet, og ved Skógar finner du et interessant museum som viser det historiske Island.

Du kjører til landsbyen Vik, og hvis du har tid om ettermiddagen, kan du besøke de vakre klippene ved Dyrhólaey som er tett befolket av lundefugler. Lundefuglene kan ses frem til midten av august, før de flyr til sjøs, men Dyrhólaey er vel verdt et besøk selv om lundefuglene ikke er der.  Fra Vik reiser du over Mýrdalssandur-slettene og forbi det karrige lavafeltet Eldhraun. Det går også an å kjøre sør for Eldhraun og passere det avsidesliggende jordbruksområdet Medalland før du kommer tilbake til hovedveien ved byen Kirkjubaejarklaustur. Du overnatter i dette området.

Day Dag 4

Kirkjubaejarklaustur - Höfn

jökulsarlon, island

Frokost på hotellet. Dere fortsetter over det flotte floddeltaet Skeidarársandur, hvor dere kan se sporene etter hvordan vulkanutbrudd under Vatnajökullbreens isdekke dannet iselver som har skylt bort alt i sin vei. Dere når så snart Skaftafells nasjonalpark som ligger like ved breen Vatnajökull, Europas største bred, ved Islands høyeste fjell, Hvannadalshnúkur (2119 meter over havet). 

Ved foten av Vatnajökull ligger bredlagunen Jökulsárlón. Her flyter isberg som har løsnet fra breen, og synet er eventyrisk. I bredtungene viser den tusenårige ismassen frem sin rene, klare, blå farge. Fra lagunen renner også en omtrent 1 km lang elv ut i Atlanteren, og er du heldig får du se nysgjerrige seler som stikker hodet opp mellom bølgene. Det er mulig å ta en kort båttur på lagunen blant isbergene (mot en avgift), før dere fortsetter til byen Höfn og neste overnatting i området.

Day Dag 5

Höfn - Egilsstaðir

hvalnes, island

Frokost på hotellet. Dere fortsetter langs kysten og passerer små fiskevær som Djúpivogur. Kystlandskapet skifter ansikt og går over til bratte fjellsider og avgrunnsdype fjorder, søyleformde steinformasjoner reiser seg mot himmelen. For å komme til Egilsstadir velger dere enten ”fjordrunden”, hvor dere passerer fiskelandsbyer som Berufjördur, Breiddalsvík, Stödvarfjördur, Fáskrúdsfjördur og Reydarfjördur – eller hovedveien over høyfjellspasset Breiddalsheidi. Overnatting i området rundt Egilsstadir, østre Islands handelssenter.

Day Dag 6

Egilsstaðir - Mývatn

myvatn, island

I løpet av morgenen kjører dere igjennom høylandets øde ørkenlandskap, som ofte minner om et månelandskap. Dere kan gjerne gjøre en kort avstikker til gården Möðrudalur som er en av de mest isolerte å på Island, hvor dere finner en innbydende gammel kafé. Senere svinger dere nordover og kommer frem til den mektige fossen Dettifosss, Islands kraftigste. Fallhøyden er imponerende 44 meter og vannmassene gir fra seg imponerende dugg! 

Etter besøket til Dettifoss kan dere enten kjøre tilbake til vei. 1 og fortsette direkte til Mývatn, eller fortsette lengre nordover rundt Tjöneshalvøyen. Om dere velger sistnevnte, fortsetter dere til Ásbyrgi, en hesteskoformet forkastning som i følge legenden er et avtrykk fra Odins åttebeinte hest Sleipner. Etter dette fortsetter dere langs den vakre kyststrekningen på halvøyen Tjönes til dere når det sjarmerende fiskeværet Húsavík. Husavik er Europas sentrum for hvalsafari og har et hvalmuseum og flere hvalsafariarrangører. Sjansen for å se hval i Skjálfandibukten er stor, opp mot 100% ifølge arrangørene. Om hellet er med dere kan dere få se knølhval, spekkhuggere, vågehval, delfiner og iblant dukker det også opp en blåhval, den største av dem alle. Dere overnatter i området rundt Mývatn/Husavík.

Day Dag 7

Mývatn - Akureyri

godafoss, island

Frokost på hotellet. Dagen tilbringes i naturreservatet omkring Mývatn, et av Islands mest fascinerende områder. Her venter fantastiske vulkanske formasjoner, geotermisk aktivitet, og selve vannet har en variert flora og fauna. Det ligger en turistinformasjon som kan være behjelpelig med kart og forslag til passende fotturer ved Mývatn. Her kan dere også få mer informasjon om området. 

Dere kan besøke de vridde lavaformasjonene ved Dimmuborgir, utforske kraterne ved Skútustaðir eller besøke Námaskarð, et vulkansk område hvor svovelgasser og damp strømmer opp fra jorda, samt vulkanen Krafle. En 2-timers fottur tar dere opp til den vulkanske sprekken Leirhnjúkur, hvor vulkanutbrudd fant sted så sent som i 1984. Det ligger også et naturlig utendørs bad som minner om Den blå lagune i området som er vel verdt et besøk om man søker avslapping etter dagens strabaser. Fra Mývatn kjører dere nordover i retning Akureyri, og på veien passerer dere det vakre fossefallet Goðafoss. Etter hvert kommer dere til Akureyri, Islands nest største by, og overnatter i området.

Day Dag 8

Akureyri - Siglufjördur - Hrutafjördur

akureyri, island

Akureyri er en hyggelig by med en fin moderne kirke, en interessant botanisk hage, butikker, kafeer, og et stort utendørs badeanlegg. Fra Akureyri følger dere vei 82 til Dalvik og Olafsjordür. Dere kjører gjennom en tunnel og kommer frem til Siglufjördur, en vakker liten by på Nord-Island som vokste frem på midten av 1900-tallet som et sentrum for fiske. Ferden fortsetter videre til Skagafjördur, et område beryktet for utmerket hesteavl. 

Det ligger to andre historisk interessante steder i Skagafjördur som burde besøkes – det tidligere bispesetet på Nord-Island, Hólar, og det lille fiskeværet Hofsös. Hólar var et viktig kultursenter i middelalderen og ligger på østsiden av fjorden. I en vakker fjelldal her finner dere den gamle kirken, som huser verdifulle kunstskatter, noe som er uvanlig på Island. Hofsös ble kjent på slutten av 1800-tallet for å være havnen mange islendinger brukte når de utvandret til en ny verden. Det ligger et emigrantforskningscenter ved den gamle havnen som forteller historien. Vi anbefaler også et besøk til den gamle bondegården Glaumbær (vei 75) og kirken Viðimýri. Kjør gjennom Blönduós for å komme til Hrútafjördur-området hvor dere overnatter.

Day Dag 9

Hrutafjördur – Snaefellsnes

kirkjufell, island

I dag går turen sørover til Snæfellsnes-halvøyen hvor dere blant annet kan stoppe ved Haukadalur og rekonstruksjonen av Erik den rødes hjem. Her bodde Leifur Eirikssons far, som var den første europeeren som seilte til Amerika. Dra deretter videre til Stykkishólmur, en sjarmerende landsby som ligger ved den flotte Breidafjördur-fjorden. Dersom dere har tid kan dere også gjøre et stopp ved Bjarnarhöfn hvor dere finner et haimuseum.

Kjør videre og oppdag typiske islandske fiskevær langs halvøyens nordlige kyst. Halvøyen er kjent for sin natur hvor Snæfell-breen spiller hovedrollen. På veien er det vel verdt tiden å legge inn et stopp ved den forlatte fiskestasjonen Djúpalónssandur og fiskeværet Arnarstapi med sin naturlige havn med basaltformasjoner. Forsett videre til Búdir hvor det ligger en vakker trekirke omgitt av et fantastisk lavafelt. Det blir overnatting på Snæfellsnes-halvøyen. 

Day Dag 10

Snaefellsnes – Hraunfossar - Reykjavík

solfar, reykjavik

I dag følger dere vei 54 på Snæfellsnes-halvøyen til Borgarnes. Gjør et stopp ved Gerdubergs basaltformasjoner øst for vei 54, i nærheten av Ytri Raudamelur, eller gå en tur i det eventyrlige Eldborg-krateret. Vel fremme i Borgarnes anbefaler vi et besøk til museet; The Settlement Center.

Deretter kan dere fortsette turen fra Borgarnes til Reykholt, eller dra direkte til Reykjavik. Dersom dere velger veien mot Reykholt kan dere besøke Deildartunguhver, som er Islands kraftigste varmtvannskilde. Dra så videre til Reykholt hvor den mektige islandske dikteren Snorre Sturlason levde og ble drept på 1200-tallet. I Snorrastofa finnes det en permanent utstilling om hans virke. Omtrent 20 km øst for Reykholt finner dere naturfenomenet Hraunfossar som er verdt et besøk. Her strømmer klart kildevann ut fra et lavafelt og ned i elven Hvítá. 
Et steinkast oppover langs elven ligger Barnafoss som ofte omtales som ”barnas fossefall” og som ifølge legenden ble oppkalt etter to barn som druknet i vannmassene. Fra Barnafoss vender dere nesen tilbake mot Borgarnes og deretter videre mot Reykjavik. Det blir overnatting i Reykjavik. 

Day Dag 11

Hjemreise

Frokost på hotellet. Hjemreise enten tidlig på morgenen eller på ettermiddagen. Dere kjører fra Reykjavik til Keflavik (ca. 45 min.) og leverer bilen på Keflavik flyplass i forbindelse med hjemreisen.

Leiebiler

HL
Antall dører
Personer
Vesker
Girkasse
Hyundai i10
Hyundai i10
highland: Nei
5 doors
4 persons
1 luggage
Manuel transmission
Toyota Yaris Sedan
Toyota Yaris Sedan
highland: Nei
5 doors
4 persons
2 luggage
Automat/Manuell transmission
Skoda Octavia Sedan
Skoda Octavia Sedan
highland: Nei
5 doors
5 persons
3 luggage
Automat/Manuell transmission
Skoda Octavia Station Wagon 4WD
Skoda Octavia Station 4WD
highland: Nei
5 doors
5 persons
5 luggage
Automat/Manuell transmission
Dacia Duster 4WD
Dacia Duster 4WD
highland: Nei
5 doors
4 persons
4 luggage
Manuel transmission
Ford Galaxy
Ford Galaxy
highland: Nei
5 doors
7 persons
2 luggage
Manuel transmission
Toyota Landcruiser 4WD
Toyota Landcruiser 4WD
highland: Ja
5 doors
5 persons
4 luggage
Automat transmission

Overnattingsstandard

Det finnes to typer standard på overnatting å velge mellom på våre reiser. MERK! Ved bestilling av flere rom må samtlige rom være av samme standard. 

Rom med delt dusj/wc

Without

Her bor du i gjestehus, på bondegårder og enklere hotell. Alle overnattingsstedene serverer frokost. Gjestehus har vanligvis et felles oppholdsrom og ofte en liten restaurant/bar. Hotellene har ofte en egen restaurant som vanligvis tilbyr en à la carte meny. De fleste overnattingsstedene tilbyr wifi.

Rommene er utstyrt med servant, men har ikke egen dusj/wc. Dusj og wc deles med andre gjester. Sengene er oppredde og rommene er vanligvis innredet med garderobe, stoler og bord.

    

Rom med privat dusj/wc

With

Overnatting på anerkjente 3-stjerners hotell eller bedre gjestehus. Alle overnattingssteder serverer frokost og mange har en egen restaurant, hvorav noen også har en bar. Hotellene tilbyr vanligvis en à la carte-meny. De fleste overnattingsstedenestedene har wifi.

Rommene har privat wc og dusj eller badekar. Sengene er oppredde og rommene er innredet med garderobe, stoler, bord, telefon, radio og TV.

Vi hjelper deg med reisen din