södra och västra island
blå lagunen, island
seljalandsfoss, island
lavastrand, reynisdrangar, island
sydkusten, island
sydkusten, island
jökulsarlon, island
sydkusten, vik, island
gejser, island
thingvellir, island
hraunfoss, island
snaefellsnes, island
kirkjufell, island
austurvollur, reykjavik, sommar, island
reykjavik, sommar, island

Sør- og Vest-Island med Nordlys

7 Netter fra 12 400,-

Oktober - Mars
7 Netter
fra 12 400,-

jan - mar   fra 12 400,-

okt - des   fra -

 

Søk reise

Nyhet!

På denne reisen til Sør- og Vest-Island får dere oppleve magisk natur med ville, spektakulære fosser, kullsvarte lavastrender og frodig vegetasjon. Foruten det pittoreske miljøet får dere bli med på en historisk reise som starter langt tilbake i tid. Disse urørte naturperlene er som hentet ut av en eventyrbok og blir til minner for livet.

Avganger 2024: 

januar - mars; daglig.

oktober - desember; daglig 

Direktefly: Fra Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager og perioder. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.


Total kjørelengde: 1650 km (50-300 km/dag).

Inkludert og tilvalg

Inkludert i pakken:

Fly tur/retur Island inkl. skatter og bagasje
Overnatting 7 netter inkl. frokost
Leiebil under hele besøket på Island, inkl. ubegrenset kjørelengde og lav egenandel (CDW/kasko)
Omfattende PDF med tips om attraksjoner rundt Island
Nødnummer på Island, døgnet rundt
Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale
Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien

Tilvalg:

Leiebil - Pakken bygger på leiebil Suzuki Jimny 4WD. Ved bestilling finnes muligheter for oppgradering til andre biltyper mot et tillegg
Inngang til Den blå lagune (må bestilles i god tid, men kan kun bestilles 5-6 måneder frem i tid)
Avbestillingsforsikring

Betales på stedet:

Bensinprisene på Island er omtrent som i Norge.

Om våre priser:

Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), hotell og leiebil.
Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer.

høydepunkter:

Fossefallet Seljandsfoss Svarte lavastrender ved Reynisfjara Snæfellsnes-halvøya

Beskrivelse dag for dag

Day Dag 1

ANKOMST TIL ISLAND - SKY LAGOON - REYKJAVIK

blå lagunen, island

Hjertelig velkommen til Island, en øy som byr på naturskjønnheter selv i sine kjølige vintermåneder. Etter at dere har hentet leiebilen, starter deres eventyr med et besøk til Sky Lagoon, bare en kort kjøretur fra flyplassen. Dette nyeste tilskuddet blant Islands geotermiske spaanlegg gir en unik opplevelse hvor dere kan slappe av i den varme, mineralrike poolen med en uslåelig utsikt over Atlanterhavet. Den imponerende 75 meter lange infinitypoolen gir følelsen av å smelte sammen med havet.

Ikke gå glipp av den unike 7-trinns ritualen, en prosess designet for å maksimere deres velvære. Ritualen inkluderer en kald dusj, badstue, dampbad, kaldt bad, isgrotte, skrubb og avslutningsvis en avslappende dukkert i lagunen.

Planlegg for et besøk som varer mellom 1,5 til 3 timer, men dere er velkomne til å nyte opp til 5 timer for å virkelig kunne slappe av og nyte opplevelsen. Husk å pakke med badetøy og badesko, og følg den viktige tradisjonen med en dusj uten såpe før badet. Inngangsbillett er ikke inkludert, men kan enkelt legges til ved bestilling. Vær oppmerksom på at Sky Lagoon har en aldersgrense på 12 år.

Etter det avslappende badet i Sky Lagoon er det tid for å dra til Reykjavík. Resten av dagen og kvelden er deres å fylle med egne oppdagelser. Ta en tur gjennom de sjarmerende smugene, dykk ned i historien på fascinerende museer, eller nyt unike suvenirer og deilige delikatesser. Avslutt deres første dag på Island med en middag på en av Reykjavíks koselige restauranter.

Day Dag 2

Reykjavík - Hella/Hvolsvöllur – Kirkjubæjarklaustur

seljalandsfoss, island

Spis frokost på hotellet før dere tar veien sørover. Dere følger vei nr 1 og passerer Hveragerdi, Selfoss og Hella. Øst for Hvolsvöllur kommer dere til fossene Seljandsfoss og Skógafoss, to severdigheter dere ikke burde gå glipp av. Ved Skógar ligger et museum som gir et historisk innblikk i islendernes liv gjennom tidene og opp til samtiden. I løpet av dagen kan dere også uforske bredtungen Solheimasökull og Dyrhólaeys fugleklipper, hvor tusenvis av sjøfugler hekker. Den mest fargerike er lundefuglen. 

De svarte sandstrendene på den sørlige kysten er godt kjent, og man kan ta seg en spasertur på stranden Reynishverfi eller på stranden i den lille byen Vík. Husk å være forsiktig når dere ferdes nær vannet - de store bølgene kan lett svøpe en uoppmerksom person til havs! Etter Vík krysser dere først den svarte sandørkenen Mýrdalssandur og senere det enorme lavafeltet Eldhraun (ildlava), som ble formet under det store vulkanutbruddet i 1783. Etterpå kommer dere til Kirkjubæjarklaustur, en liten by som ligger i vakre omgivelser. Her kan dere stoppe å ta en titt på de såkalte ”kirkegulvet” som ligger rett utenfor byen og er forunderlige formasjoner av basaltklipper som likner et fliselagt gulv. Overnatting i eller nært Kirkjubæjarklaustur.

Day Dag 3

Kirkjubæjarklaustur - Vatnajökull – Kirkjubæjarklaustur – Vik

lavastrand, reynisdrangar, island

Start dag 3 med å kjøre over til regionen ved foten av breen Vatnajökull. På veien vestover kan dere stanse ved Dverghamrar, et belte med basaltsøyler som ligger noen kilometer fra Kirkjubæjarklaustur. Fortsett østover over Skeidarásandur utsiktsplass, med flott utsikt over Europas største bred, Vatnajökull.


Etter denne vidstrakte ørkenen når dere Skaftafell nasjonalpark, et vakkert område ved foten av Vatnajökullbreen som er kjent for sin unike natur og overflødige grønne frodighet – en oase mellom den svarte ørkenen og breen. Her kan dere velge mellom en mengde fotturer, for eksempel gjennom parken til den vakre Svartifossen eller til kanten av bretungen Skaftafell. Lengre øst kommer dere til den spektakulære bre-lagunen Jökulsárlon. Enorme isblokker brytes fra breen Vatnajökull og flyter rundt i lagunen. Her kan dere ta en 30 – 40 minutters båttur mellom isbergene. Kjør senere tilbake via Kirkjubæjarklaustur til Vík. Overnatting i eller nært Vík.

Day Dag 4

Vík - Hekla – Geysir – Laugarvatn

gejser, island

I dag besøker dere noen av Islands mest kjente og interessante steder. Dagen starter med å kjøre vestover mot Hella, for så å kjøre nordover. Veien tar dere til Islands mest kjente vulkan, Hekla, som har hatt mange store utbrudd. På middelalderen kaltes Hekla ”døren til helvete”. Nær Burefell kraftstasjon ligger en interessant rekonstruksjon av vikinggården Stöng (Thjodveldosbaer), som ble ødelagt i et stort vulkanutbrudd i 1104. Det vakre fossefallet Hjalparfoss ligger også i nærheten. 

Lengre sørover svinger dere av mot enda en interessant plass, Skálholt. Her ble Islands første bispesete grunnlagt på 1200-talet og Skálholt var det viktigste senteret for kultur på Island gjennom mange århundrer. I dag er den nye, vakre kirken i Skálholt verdt et besøk. Fortsett så til det berømte geotermiske området Geysir hvor Strokkur er den mest aktive geysiren. Den har utbrudd hvert 5 – 10 minutt og sender en søyle av varmt vann og damp 20 meter opp i lufta. Omlag 10 km lengre bort ligger Gullfoss, det ”gylne fossefallet”, som imponerer der det faller ned i en dyp ravine. Overnatting i Laugarvatnområdet.

Day Dag 5

Laugarvatn – Thingvellir – Borgarnes

hraunfoss, island

Thingvellir Nasjonalpark er et interessant område både fra historisk og geografisk perspektiv. Her møttes det islandske Alltinget, verdens eldste parlament, allerede på 900-tallet. Island ligger midt på sprekken mellom de europeiske og amerikanske kontinentalplatene, og i Thingvellir blir forkastningen som dannes når de to kontinentene sakte glir fra hverandre svært tydelig. Vi anbefaler en spasertur i Almannagjásprekken. 

Etter stoppet i Thingvellir kjører dere videre til Hvalfjördur som var en viktig havn for de allierte under andre verdenskrig, for siden å fortsette mot Reykholt. I dette området kan dere først besøke den varme kilden Deildartunguhver (den største varme kilden på Island når det kommer til vannmenge per sekund). Kjør deretter mot Reykholt hvor den kjente 1200-tallforfatteren Snorri Sturlasson bodde. I Reykholt kan man fortsatt se varmvannsbassenget som ble brukt til å bade i på middelalderen, og man kan besøke den permanente utstillingen dedikert til Snorri Sturlassons liv og virke i Snorristofa. Rundt 20 km øst for Reykholt kan dere besøke det fantastiske fossefallet Hraunfossar, hvor vannet tumler ut av lavaen ned i elven under, og også Barnafoss. Etter å ha besøkt fossene kjører dere omtrent 1 km tilbake til Borgarnes, hvor det nyåpnede nybyggermuseet er verdt et besøk. Overnatting i Borgarnesområdet.

Day Dag 6

Borgarnes - Borgarfjördur – Snæfellsnes

snaefellsnes, island

Spis en styrkende frokost på hotellet før dere begir dere ut til Snæfellsneshalvøyen og det bildeskjønne Eldborgkrateret. Vi anbefaler at dere besøker Gerduberg basaltsøyler, som ligger øst for vei 54 nært ”Ytri-Raudamelur”. Snæfellsneshalvøyen er en naturperle kjent for Snæfellsbreen som tårner over området. Følg sørkysten mot Búdir som før i tiden var en handelshavn og hvor det ligger en vakker trekirke omgitt av et fantastisk lavafelt. Arnarstapi er et vakkert fiskevær med en unik naturhavn som har basaltsøyler i alle størrelser og formasjoner. I Arnarstapi er det mulig å ta seg en forfriksende gåtur ned til havet og å bestille snøscooterturer på Snæfellsbreen. 

Når dere kjører lengre ut på halvøyen anbefaler vi en spasertur ned til Djúpalónssandurs, en fiskestasjon som nå er forlatt. Dere kan også gå ned til Dritvik, den svarte sandstranden like ved. På den nordlige kysten ligger mange typisk islandske fiskevær som Hellisandur, Olafsvik og Grundarfjördur. I Hellissandurbyen ligger et sjarmerende sjøhistorisk museum. Om dere har tid kan dere stoppe ved Bjarnarhöfngården, som ligger ved vannet ikke langt fra Stykkisholmur. Her oppdrettes hai, og man kan lære mer om haifiske rundt på Island, og til og med få smake på denne delikatessen. Overnatting på nordre del av halvøyen.

Day Dag 7

Snæfellsnes – Reykjavík

reykjavik, sommar, island

I dag drar dere tilbake til Borgarnes og Reykjavik. Vi anbefaler at dere tar tunnelen under Hvalafjördur tilbake til Reykjavik. Bruk formiddagen og kvelden til å utforske verdens nordligste hovedstad. 

Rusle rundt blant restauranter, kafeer og koselige shoppinggater. For de kulturinteresserte finns det godt med museum å velge mellom, og om det er interesse for det kan dere bruke kvelden på en koselig pub eller et gyngende dansegulv. Reykajvik er kjent for sitt hete natteliv.

Day Dag 8

Hjemreise

Hjemreise enten tidlig på morgenen eller ettermiddagen. Dere kjører selv fra Reykjavik til Keflavik flyplass (ca. 45 min.) og leverer bilen der i forbindelse med flyavgang.

Leiebiler

HL
Antall dører
Personer
Vesker
Girkasse
Hyundai i10
Hyundai i10
highland: Nei
5 doors
4 persons
1 luggage
Manuel transmission
Toyota Yaris Sedan
Toyota Yaris Sedan
highland: Nei
5 doors
4 persons
2 luggage
Automat/Manuell transmission
Skoda Octavia Sedan
Skoda Octavia Sedan
highland: Nei
5 doors
5 persons
3 luggage
Automat/Manuell transmission
Skoda Octavia Station Wagon
Skoda Octavia Station Wagon
highland: Nei
3 doors
2 persons
2 luggage
Manuel transmission
Dacia Duster 4WD
Dacia Duster 4WD
highland: Nei
5 doors
4 persons
4 luggage
Manuel transmission
Ford Galaxy
Ford Galaxy
highland: Nei
5 doors
7 persons
2 luggage
Manuel transmission
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Toyota Land Cruiser GX 4WD
highland: Ja
5 doors
5 persons
5 luggage
Automat transmission

 Overnattingsstandard

På denne reise bor du i rom med privat dusj/wc.

Rom med privat dusj/wc

With

Overnatting på anerkjente 3-stjerners hotell eller bedre gjestehus. Alle overnattingssteder serverer frokost og mange har en egen restaurant, hvorav noen også har en bar. Hotellene tilbyr vanligvis en à la carte-meny. De fleste overnattingsstedenestedene har wifi. 

Rommene har privat wc og dusj eller badekar. Sengene er oppredde og rommene er innredet med garderobe, stoler, bord, telefon, radio og tv.

VI HJELPER DEG MED REISEN DIN

Staff

Sara Kristinsson

[email protected]