ATV & Hvalsafari (09:00/7-8 tim) (H02)
ATV & Hvalsafari (09:00/7-8 tim) (H02)
ATV & Hvalsafari (09:00/7-8 tim) (H02)
ATV & Hvalsafari (09:00/7-8 tim) (H02)
ATV & Hvalsafari (09:00/7-8 tim) (H02)
ATV & Hvalsafari (09:00/7-8 tim) (H02)
ATV & Hvalsafari (09:00/7-8 tim) (H02)

ATV & Hvalsafari (09:00/7-8 tim) (H02)

Bli med på et firehjulingseventyr i den islandske villmarken og nyt landets urørte kystlinje på hvalsafari.

Del 1: ATV-kjøring på Island
Turen starter med henting ved hotellet før vi tar deg med til ATV-leiren rett utenfor Reykjavík sentrum, hvor instruktørene ønsker dere velkommen. Før eventyret starter gir en ekspert en sikkerhetsgjennomgang og instruksjoner om hvordan en toseters firehjuling skal kjøres. Firehjulingene er helautomatiske og enkle å kjøre, selv om du er nybegynner. Ta på deg kjeledress, hjelm og hansker som lånes ut til deg. Kjør en kort prøvetur før du drar avgårde bak guiden.

Eventyret starter langs en asfaltert vei, forbi vakre innsjøer og åskammer. Etter en stund på tur svinger dere av og fortsetter inn på en fjellvei som leder opp til toppen av fjellet Úlfarsfell. Kjenn hvordan adrenalinet pumper når du dunder oppover fjellet. Vel på toppen kan du nyte en flott utsikt over det majestetiske fjellet Esja, Blue Mountains, Reykjavík og området rundt som blant annet inkluderer bukten Faxafloi, halvøyen Reykjanes og det geotermiske området Hengill. Om været er klart kan du til og med se Snæfellsjökull i horisonten. Hopp tilbake på firehjulingen og ta inn hvert minutt av den spennende turen ned fra fjellet. Det er et ordentlig adrenalinkick.

Del 2: Hvalsafari
En times kjøretur tilbake til leiren og buss videre til Reykjavík for å dra på hvalsafari er neste punkt på programmet. Du har tid til å traske litt omkring i Reykjavíks gamle havn og ta en kjapp lunsj (ikke inkludert) på en av kafeene eller restaurantene før hvalsafarien starter.

Etter lunsj går dere om bord i hvalsafaribåten og om du ønsker kan du ta på deg kjeledressen som tilbys. Slå deg ned på dekk eller i hytta og nyt turen i bukten Faxaflói. Underveis forteller guiden fascinerende fakta om hvaler, sjøfugler og lundefugler som lever i området. Hold utkikk etter bardehval, knølhval, niser og kvitnos. Husk å stå klar med kameraet for å fange flotte øyeblikk. Om du mot formodning ikke får se hvaler eller delfiner, får du en gratisbillett til en ny tur.

Etter omtrent tre timer på sjøen avsluttes utflukten i Reykjavíks havn.

Inngår: Henting ved overnattingssted i Reykjavík. En times kjøretur på firehjuling. Utstyr som hjelm, hansker og kjeledress. 3 timers hvalsafari. Guidning på engelsk.

Lengde: 7-8 timer (1 times kjøring).
Vanskelighetsgrad: Lett, 2 av 5.
Aldersgrense: Passasjerer må være minimum 6 år.
Barnepriser: 6-12 år: 50%.

Krav/Spesifikke forkunnskaper: Gyldig førerkort kreves for å få kjøre firehjuling.

Øvrig informasjon: Ta med behagelige, gjerne robuste, sko. Lunsj er ikke inkludert, men vi gjør et lunsjstopp.

Inkludert og tilvalg