Ridning, islandshäst, island
Ridning, island, islandshäst, häst
Ridning, island, islandshäst
Ridning, island, islandshäst, häst
Ridning, island, islandshäst
Ridning, island, islandshäst
Ridning, island, islandshäst, häst
Island, geysir
Island, gullfoss

Gullkorn i Sør

8 Netter fra 32 850,-

Juni - August
8 Netter
fra 32 850,-
Søk reise

For å bestille, ta kontakt med våre selgere: 22 41 69 20


Denne turen byr på variert ridning i en rikt varierende natur og tar dere med til de fleste av Sør-Islands severdigheter. Mystiske, og for mange ukjente, veier leder dere til Marardalur, hestenes dal, som ligger gjemt bak forunderlige klippeformasjoner. Via myke gresstier kommer dere fram til den like vakre sjøen Thingvallavatn. Dere besøker den urgamle tingsplassen, som en gang ble formet av stivnet lava. Ferden går videre til de sprutene varme kildene ved Geysir, og en utflukt til det mektige fossefallet Gullfoss. Deretter rir dere oppover høylandet, hvor dere får nyte utsikten over isbreen Langjökull. Etter ridning over vidstrakte lavafelt når dere Thjórsá – Islands lengste elv. Dere besøker Thjófafoss, tyvenes foss. På slingrende stier gjennom den lave tette bjørkeskogen når dere foten av Hekla, den aktive vulkanen som er blitt beskrevet som jordens inngang til helvete. Dere rir langs vulkanens fot og nærmer dere turens sluttpunkt – gården Fellsmúli.

Avganger 2024: Juni - august.

Direktefly: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager og perioder. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.


Generell informasjon om rideturer
Informasjon om vanskelighetsgrader på rideturene, hva du må pakke og mye annen nødvendig informasjon finner du her: Mer informasjon

 

Inkludert og tilvalg

Inkludert i pakken:

Fly t/r Island inkl. skatter og bagasje.
Overnatting 7 netter i soveposelosji
1 natt på hotell i Reykjavik.
Ridning 7 dager. Dagsetapper på 20 - 45 km (5 - 9 timers ridning).
Under rideturen inngår helpensjon (frokost, lunsj og middag), middag siste kvelden inngår ikke.
Transport til og fra Reykjavik, i forbindelse med rideturen.
Turene guides på engelsk/skandinavisk.
Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.

Tilvalg:

Transfer til/fra flyplassen til Reykjavik.
Avbestillingsforsikring.

Om våre priser:

Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), hotell og aktiviteter.
Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer.

høydepunkter:

Geysir og Gullfoss Thingvellir Vulkanen Hekla
Loader

Anmeldelser

Overall opinion
<% Summary.Rating | roundRating %> <% Summary.RatingCount %> anmeldelser

Shows <% reviewsToDisplay.length %> of <% TotalNrReviews %> comments

<% review.Title %>

<% review.Body | truncate %>

<% review.ScoreList.Score[0].Rating %> out of <% review.ScoreList.Score[0].RatingMax %>

"<% review.Body %>"

Recommended by <% review.Signature %> anonymous Not recommended by <% review.Signature %> anonymous
Created <% review.Completed | toLocaleDate %>

Beskrivelse dag for dag

Day Dag 1

Ankomst til Keflavík - transfer til Reykjavik - Hveragerdi

Dag 1

Etter ankomst med fly til Keflavik flyplass, tar du flybuss til BSI hvor du møter en representant fra Eldhestar utenfor flybussterminalen. Transfer kl. 17.30– 18.00 til Hveragerði. Overnatting i hytter eller gjestgiveri. Etter middagen gås det gjennom den kommende rideturen og prater om islandshesten, dens egenskaper og ulike gangarter.

Day Dag 2

Hveragerði - Kolvidarhóll

Dag 2

Etter at dere har blitt kjent med hestene, tar dere en tur langs den gamle rideveien vest for Hellisplatået. Dere rir langs vulkanen Hengill til dere kommer frem til Kolvidarhóll, en gammel rasteplass fra århundrer tilbake som er kjent for at det spøker. Overnatting i hytte på gården Vellir.

21 km, 4–5 timer. 

Day Dag 3

Kolviðarhóll - Marardalur - Thingvellir

Dag 3

Fortsetter turen nordover nedenfor fjellene Húsmúli og Hengill, frem til den trange åpningen til Marardalur, Hestenes dal. Siden rir dere over fjellovergangen Dyrfjöll som har en vakker utsikt over innsjøen Thingvallavatn og nasjonalparken. Dere følger den gamle stien langs sjøens vestre strand til Thingvellir, hvor dere overnatter på Skógarhólar, er en gammel rasteplass for hestefolk. På kvelden besøker dere de historiske plassene; Almannakløften, Lovberget, Drænkningspölen og fossefallet Öxaráfoss.

35 km, 7–8 timer. 

Day Dag 4

Thingvellir - Laugarvatn - Geysir - Gullfoss

Dag 4

Idag rir dere gjennom den lave bjørkeskogen i nasjonalparken. På veien passerer dere den gamle gården Skógarkot. Ri videre over heien Lyngdalsheiði som leder frem til Laugardalsvellir, hvor hester fremdeles beiter fritt på sommeren. Grotten Laugardalshellir var bebodd helt inn på 1900-tallet. Vel fremme ved Laugarvatn, kjører dere bil til Geysir hvor dere overnatter på gjestgiveriet. På kvelden tar dere en titt på de varme kildene ved Geysir og det ”gylne” fossefallet Gullfoss, (hesteflokken blir drevet til Geysir i løpet av kvelden).

35 km, 7–8 timer. 

Day Dag 5

Geysir - Hreppar - Helgaskáli

Dag 5

Fra Geysir rir dere mot sørøst gjennom høylandet Hreppar, tvers gjennom og over de mange dalene og elvene som renner i sørvestlig retning mot lavlandet. Overnatting i fjellhytta Helgaskáli.

35 km, 7–8 timer. 

Day Dag 6

Helgaskáli - Háifoss - Hólaskógur

Dag 6

Dere rir nå østover og krysser elvene Stóra-Laxá og Fossá. Det blir også besøk til Háifoss, et 122 meter høyt fossefall. Fra Hólaskógur har dere en flott utsikt mot vulkanen Hekla, og naturen utenfor hytten er både særpreget og fascinerende.

25 km, 5 timer. 

Day Dag 7

Hólaskógur - Rjúpnavellir

Dag 7

Nå går turen tillbake mot Rjúpnavellir. Vi begynner med å ri østover over lavaen til vi kommer fram til Áfangagil. Herfra følger vi en gammel vei som fører oss til fjellet Búrfell og videre til Rjúpnavellir. 35 km, 7-8 timer.

 

Day Dag 8

Rjúpnavellir – Fellsmúli – Reykjavík

Dag 8

Den siste ridedagen går i retning fjellet Búrfell, der det i gamle dager bodde et troll. Etter noen kilometer med lavaørken møtes vi av en praktfull utsikt overe þjófafoss (tyvenes foss) og får høre noen historier om ting som har skjedd ved fossen. Turen fortsetter på en sandete ridesti gjennom skogen ved Skarð, og deretter avslutter vi turen der vi startet, på gården Fellsmuli, der vi fortsatt har fantastisk utsikt over Hekla. På fellsmúli venter en buss fra Eldhestar som vil kjøre gruppen tilbake til Vellir, og etter litt forfriskninger videre inn til Reykjavik. Deltagerne vil ta flybussen til Keflavík flypass på egenhånd eller fortsette reisen på Island. 30 km, 6-7 timer. 

 

 

Day Dag 9

Transfer til Keflavík - Hjemreise

Du tar bussen til Keflavík flyplass på egen hånd eller fortsetter reisen på Island.

*Obs! Annenhver tur går i motsatt retning.

*Vær oppmerksom på at middagen den siste kvelden (dag 8) ikke er inkludert.

VI HJELPER DEG MED REISEN DIN

Staff

Sara Kristinsson

[email protected]