Ridning, island, landmannalaugar
Häst, island, islandshäst
Ridning, vatten, island, islandshäst
Ridning, island
Ridning, island
Ridning, landmannalaugar
Landmannalaugar, natur, island

Landmannalaugar

7 Netter fra 33 400,-

Juni - August
7 Netter
fra 33 400,-

jun - aug   fra 33 400,-

Søk reise

For å bestille, ta kontakt med våre selgere: 22 41 69 20


Turen starter fra gården Fellsmúli nedenfor vulkanen Hekla, og tar dere mot Landmannalaugar, en dal i det islandske høylandet som er best kjent for sine fargerike fjell, langstrakte lavafelt og naturlige varme kilder. Dere rir over høylandet langs vulkanen Hekla til dere ankommer Landmannagrotten. Her samlet islandske bønder sine dyr under den tradisjonelle saueinnsamlingen før de bygget ordentlige innhegninger. 
Deretter går turen videre til Landmannalaugar. Et høydepunkt på turen er å bade i den varme elven! Turen fortsetter deretter vestover mot Dyngjuskarð, et fantastisk vakkert område på veien mot sjøen Hrauneyjarlón før dere til sist ankommer Hrauneyjar hvor dere tilbringer natten. Turen avsluttes på gården Fellsmúli.

Avganger 2024: Juni - August; utvalgte avganger.

Direktefly: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager og perioder. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.


Generell informasjon om rideturer
Informasjon om vanskelighetsgrader på rideturene, hva du må pakke og mye annen nødvendig informasjon finner du her: Mer informasjon

Inkludert og tilvalg

Inkludert i pakken:

Fly t/r til Island inkl. skatter og bagasje.
Overnatting 6 netter i soveposelosji under ridreisen
Overnatting 1 natt på utvalgte hotell i Reykjavík.
Ridning i 6 dager. Dagsetapper på 18 - 43 km (4 - 9 timers ridning)
Helpensjon under rideturen (frokost, lunsj og middag). Ikke middag siste kvelden.
Transport til og fra Reykjavik, i forbindelse med rideturen.
Turene guides på engelsk/skandinavisk.
Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.

Tilvalg:

Transfer til/fra flyplassen til Reykjavik.
Ev. ekstranetter i Reykjavik etter rideturen (kontakt oss).
Avbestillingsforsikring.

Om våre priser:

Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), hotell og aktiviteter.
Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer.

høydepunkter:

Vulkanen Hekla Bad i de varme kildene i Landmannalaugar Þjófafoss

Beskrivelse dag for dag

Day Dag 1

Ankomst til Keflavík - transfer til Reykjavik - Hveragerdi

Dag 1

Programmet starter på kvelden. Turdeltagere som ankommer Island samme dag, tar flybussen fra flyplassen til busstasjonen BSI i Reykjavik. Du ønskes velkommen enten på busstasjonen eller på ditt hotell/gjestehus i Reykjavik mellom kl. 17:30 og 18:00. Dere kjøres til gården Vellir i Hveragerði, hvor det er tid til å slappe litt av og bli innkvartert før middagen serveres på Hotell Eldhestar. Under middagen blir dere bedre kjent før vi får en detaljert presentasjon av turen og de kommende dagene.  

Day Dag 2

Fellsmuli - Rjúpnavellir

Dag 2

Dere kjøres i bil fra Hveragerdi til gården Eyvindarmúli hvor rideturen starter. Dere rir østover i området Fljótshlid, kjent fra Njals saga og krysser elven Gilsá og rir mot fjellet Einhyrningur. Fjellet er formet som en enhjørning og har en karakteristisk klippe som ser ut som et horn i hodet på et troll. Natten tilbringes i en fjellhytte.

18 km, 4 timer

Day Dag 3

Rjúpnavellir - Landmannahellir

Dag 3

Fra Rjúpnavellir fortsetter rideturen langs elven Ytri-Rangá til dere kan krysse elven ved Fossabrekkur. Derfra går turen mot Áfangagil hvor innbyggerne har samlet inn sine får og sauer siden 1880. Mot nordøst rir dere på veien Dómadalsvegur til dere når fjellene Langasáta og Rauðufossafjöll. Derfra fortsetter turen videre til Landmannahellir, et fredelig sted i Friðland að Fjallabaki.

37 km, 7-8 timer

Day Dag 4

Landmannahellir - Landmannalaugar - Landmannahellir

Dag 4

I dag besøker dere Landmannalaugar, en dal i høylandet som er mest kjent for sine vakre fjell og varme kilder, noe som har gitt dalen sitt navn. Et høydepunkt er å bade i de varme kildene før dere vender tilbake mot Landmannahellir og igjen nyter synet av det fargerike landskapet.

36 km, 8-9 timer 
 

Day Dag 5

Landmannahellir - Þóristunga

Dag 5

Dagens ridetur starter vest for fjellet Loðmundur. Derfra følger dere veien mot Dyngjuskarð og fjorden Bjallavaði. Dette området har en eksepsjonell natur, og det er spesielt å oppleve det fra hesteryggen. Turen fortsetter i nordvestlig retning mot sjøen Hrauneyjarlón og Þóristunga hvor det blir overnatting. 

36 km, 7-8 timer

Day Dag 6

Þóristunga - Rjúpnavellir

Dag 6

Dere fortsetter gjennom Landmannalaugar hvor fjellene rundt de varme kildene er spesielt vakre. Rideturen fortsetter til Landmannahellir langs svarte sandveier. Dere rir omkranset av vakre fargerike fjell og daler. 

 43 km, 8-9 timer

Day Dag 7

Rjúpnavellir - Fellsmuli

Dag 7

Siste ridedag starter i retning fjellet Búrfell, der det sies at det før i tiden bodde et troll. Etter noen kilometer i lavalandskap, møtes dere av flott utsikt over Þjófafoss (tyvenes fossefall), og dere blir fortalt noen historier om fossen. Turen fortsetter på en sandete ridevei gjennom skogen ved Skarð, og deretter avsluttes turen der den startet, på gården Fellsmuli, fortsatt med flott utsikt over Hekla. På Fellsmúli venter en buss fra Eldhestar som kjører gruppen tilbake til Vellir, og etter litt forfriskninger, videre til Reykjavik. Natten i Reykjavik.

30 km, 6-7 timer

Day Dag 8

Transfer til Keflavík - Hjemreise

Ni tar flygbussen till Keflavík flygplats på egen hand eller fortsätter resan på Island.

*Var god observera att middagen sista kvällen (dag 7) ej är inkluderad.

VI HJELPER DEG MED REISEN DIN

Staff

Sara Kristinsson

[email protected]