Ridning, kjölur, island, islandshäst
Ridning, kjölur, island, islandshäst
Ridning, kjölur, island, islandshäst
Ridning, kjölur, glaciär, island, islandshäst
Ridning, kjölur, glaciär, island, islandshäst
Ridning, kjölur, island, islandshäst
Ridning, kjölur, island, islandshäst
Ridning, kjölur, glaciär, island, islandshäst

Kjölur

7 Netter fra 33 700,-

Juni - August
7 Netter
fra 33 700,-

jun - aug   fra 33 700,-

Søk reise

Dere følger den gamle rideveien Kjölur som i mer enn 1000 år har vært en link mellom Sør- og Nord-Island. Dens historie er sammenvevd med landets. Naturens skjønnhet her rører alle som er så heldige å få oppleve området,. 
Dere får oppleve en blanding av kjente steder som Gullfoss og Geysir, villmark, isbreer, ødemark og varme kilder. Ved Hveravellir venter de varme kildene på dere, som en etterlengtet oase midt i ødemarken. En av de mest kjente fredløse personene som tidligere holdt til her, var Fjalla-Eyvindur. Dere fortsetter turen nordover fra Hveravellir og Islands nordland tar imot dere med mange vakre og grønne daler.

Avganger 2024: Juni - August;

Direktefly: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager og perioder. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.


Generell informasjon om rideturer
Informasjon om vanskelighetsgrader på rideturene, hva du må pakke og mye annen nødvendig informasjon finner du her: Mer informasjon

Inkludert og tilvalg

Inkludert i pakken:

Fly t/r Island inkl. skatter og bagasje.
1 natt på Eldhestars gjestehus og 5 netter i fjellhytte (overnatting av soveposelosji).
1 natt på utvalgte hotell i Reykjavik.
Ridning 6 dager. Dagsetapper på 25 - 45 km (4 - 9 timers ridning).
Under rideturen inngår helpensjon (frokost, lunsj og middag), middag siste kvelden inngår ikke.
Transport til og fra Reykjavik, i forbindelse med rideturen.
Turene guides på engelsk/skandinavisk.
Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien

Tilvalg:

Transfer til/fra flyplassen til Reykjavik.
Avbestillingsforsikring.
Ekstra netter i Reykjavik efter ridturens slut.
Klimakompensasjon for flyreise.

Om våre priser:

Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), hotell og aktiviteter.
Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer.

høydepunkter:

Geysir og Gullfoss Hveravellir med varme kilder Isbreene Hofsjökull og Langjökull

Beskrivelse dag for dag

Day Dag 1

Ankomst til Keflavík - transfer til Reykjavík - Hveragerdi

Dag 1

Etter ankomst med fly til Keflavik, tar du flybuss til BSI hvor du møter en representant fra Eldhestar utenfor flybussterminalen. Det blir transfer kl 17.30–18.00 til gården Vellir rett utenfor tettstedet Hveragerði. Overnatting i hytter. Etter middagen går vi gjennom den kommende rideturen og prater om islandshesten, dens egenskaper og ulike gangarter.

Day Dag 2

Hveragerði - Torfastaðir - Geysir

Dag 2

Dere kjøres til gården Torfastaðir i det vakre området Biskupstungur. Dere rir på myke stier til vi kommer frem til en elv som krysses flere ganger. På kvelden kommer dere frem til Geysir hvor det blir overnatting på gjestgiveriet. I løpet av kvelden få dere ta en nærmere titt på de varme kildene ved Geysir og det ” gylne” fossefallet Gullfoss.

20 km, 4 timer. 

Day Dag 3

Geysir - Fremstaver

Dag 3

Etter å ha badet i de varme bassengene ved Geysir, fortsetter turen mot fjellene. Et stykke ovenfor Gullfoss starter ørkenen, dekket av sand og stein. Dere rir langs elven Sandá, som tidligere kunne være et vanskelig hinder, til det ble bygget broer på 70- og 80-tallet. Ruten følger elven Hvítá vestover til dere kommer til fjellet Bláfjell, som reiser seg 1160 meter over havet og gir en flott utsikt over Kjölur. Denne dagen har dere isbreene Eyjafjallajökull og Hofsjökull, og vulkanen Hekla på høyre side. På venstre side ser dere fjellet Hlöðufell og isbreen Langjökull. Dere sover sør for Bláfell i fjellhytta Fremstaver.

35 km, 7 timer. 

Day Dag 4

Fremstaver - Árbúðir

Dag 4

Idag fortsetter dere nordover langs østsiden av Bláfell. Etter å ha passert broen over Hvítá ser dere fossefallet Ábóta, og her begynner Kjölur. Kjölur er den eldste opprinnelige veien mellom Sør- og Nord-Island. Innbyggerne i Skagafjörður og Eyjafjörður benyttet denne veien når de skulle til Alltinget i gamle dager. Den er for det meste flat og ligger 600-700 meter over havet. Øst for Hvítá reiser isbreene Hofsjökull og Langjökull seg mot vest. Mellom dem reiser det seg noen fjell og det mest kjente av dem er Kerlingarfjöll, sørvest for Hofsjökull, og som ofte blir omtalt som Kjölurs stolthet. Nå gjenstår kun en siste etappe for dagen, og det er veien opp langs med elven Svartá til Árbúðir, som også er soveplass denne natta.

40 km, 8 timer. 

Day Dag 5

Árbúðir-Hveravellir

Dag 5

I dag er det grunn til å være spesielt fornøyd, siden kvelden kommer til by på varmt bad i varmtvannsområdet Hveravellir. Først rir dere mot fjellkjeden Hrefnubúðir. Mellom Hrefnubúðir og innsjøen Hvítárvatn er det et åpent gressområde som heter Hvítárnes. Området bytter utseende og karakter når den grønne blomsten Fifa, frem mot sommeren, blir hvit og frøene blåser avsted. Tidligere var det mye gress på Kjölur, men nå er det sjeldent å se, unntatt i Tyvenes Dal, Thjófadalur, som dere rir gjennom senere på dagen. 

Dere fortsetter nå østover langs elven mot Kjalfell og lavaområdet Kjalhraun. Navnet Kjölur er omdiskutert. Noen tror at det kommer av fjellkjeden Kili i Norge, andre tror at det kommer av at fjellet Kjalfell ser ut som en båt som ligger opp ned, dvs. med kjølen opp. Vest for Kjalhraun går vi gjennom en trang kløft og kommer inn i Tyvenes Dal. Dalen er formet som en sirkel og godt skjult av fjell. I dalen må vi være forsiktige, ettersom naturen er meget sårbar. 

Fra dalen rir vi over en liten åskam, som kalles Thröskuldur, og derfra følger vi en fin, myk ridesti til Hveravellir. Strekningen vi rir denne dagen, er 40 km lang og tar åtte timer.

Day Dag 6

Hveravellir - Áfangi

Dag 6

Rideturen i dag er kortere, og det gir muligheten til å nyte og ta inn den spesielt vakre naturen ved Hveravellir før dere saler på hestene og kommer dere av gårde. Hveravellir er et av landets største varmtvannsområder, og mange av kildene er kjente for sin fargeprakt. Før i tiden var dette et tilholdssted for fredløse. Sør for varmtvannsområdet besøker dere en ruin som heter Eyvindarkofi, hvor den lagløse Fjalla-Eyvindur hadde sitt skjulested. Når dere fortsetter nordover fra Hveravellir rir dere over elven Seydisá og følger myke rideveier forbi fjellene Sandkúlufell, Hanskafell og Sauðafell.

28 km, 5-6 timer. 

Day Dag 7

Áfangi – Blöndudalur

Dag 7

Dere fortsetter nordover på Eyvindarstaðaheiði på vei mot bebyggelsen på Nord-Island. Bak dere ligger fjellene og rundt dere ligger isbreene. På høyre side ligger den store innsjøen Blöndulón, som er formet av vannkraften fra Blanda. Dere rir på myke stier og fjellveier til dere kommer til den grønne dalen Blöndudalur og er målet nådd. Dere blir kjørt tilbake til Reykjavik. Natten i Reykjavik.

30 km, 5 timer. 

Day Dag 8

Transfer til Keflavík - Hjemreise

Du tar bussen til Keflavík flyplass på egen hånd eller fortsetter reisen på Island. 

*Vær oppmerksom på at middagen den siste kvelden (dag 7) ikke er inkludert.

VI HJELPER DEG MED REISEN DIN