Ridning, island, islandshäst, häst, thorsmörk
Ridning, island, islandshäst, häst, thorsmörk
Ridning, island, islandshäst, häst, glaciär, thorsmörk
Ridning, island, islandshäst, häst, thorsmörk
Ridning, island, islandshäst, häst, thorsmörk
Ridning, island, islandshäst, häst, glacier
Ridning, island, islandshäst, häst, thorsmörk
Ridning, island, islandshäst, häst, thorsmörk
Ridning, island, islandshäst, häst, thorsmörk

Thórsmörk

5 Netter fra 23 650,-

Mai - September
5 Netter
fra 23 650,-

mai - jul   fra 23 650,- 

aug - sep   fra 25 000,-

Søk reise

For å bestille, ta kontakt med våre selgere: 22 41 69 20


Rideturen går gjennom dalen Thórsmörk, et av Islands vakreste steder, som en gang ble helliggjort til ære for guden Tor. Her forenes den grønne skogen med nærheten til isbreene Myrdalsjökull og Eyjafjallajökull. Turen til den mektige kløften Stakkholtsgjá blir også en uforglemmelig opplevelse. Ri langs den svarte sandstranden på Islands Sørkyst og kom ett på en av Islands største fossefall, Seljalandsfoss. Turen egner seg for de som vil ri en kortere tur, men likevel vil oppleve mange sider av Islands varierte natur.

Denne turen har en frittgående hesteflokk. Opplev mangfoldet av den islandske hesten i sine naturlige omgivelser, langt fra sivilisasjonen, og hvordan islenderne reiste i gamle dager med en flokk frittløpende hester. Hver rytter får sjansen til å prøve mellom 10 og 15 ulike hester, noe som vil utvikle rideferdighetene. Mer detaljert informasjon om reisen finner du under dagsbeskrivelsen lenger ned på siden.

Avganger 2024: Mai - September; utvalgte avganger.

Direktefly: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager og perioder. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge


Generell informasjon om rideturer
Informasjon om vanskelighetsgrader på rideturene, hva du må pakke og mye annen nødvendig informasjon finner du her: Mer informasjon

 

Inkludert og tilvalg

Inkludert i pakken:

Fly t/r Island inkl. skatter og bagasje.
En natt på Eldhestars gjestehus, og tre netter i fjellstue (soveposeovernatting).
1 natt på hotell i Reykjavik.
Riding 4 dager - 90 km. Dagsetapper på 20-35 km (4-6,5 tim).
Under rideturen inngår helpensjon (frokost, lunsj og middag), middag siste kvelden inngår ikke.
Transport til og fra Reykjavik, i forbindelse med rideturen.
Turene guides på engelsk/skandinavisk.
Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.

Tilvalg:

Transfers til/fra flyplassen til Reykjavík.
Avbestillingsforsikring.

Om våre priser:

Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), hotell og aktiviteter.
Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer.

høydepunkter:

Mektige Stakkholtsgjá Isbreen Eyjafjallajökull Thórsmörk
Loader

Anmeldelser

Overall opinion
<% Summary.Rating | roundRating %> <% Summary.RatingCount %> anmeldelser

Shows <% reviewsToDisplay.length %> of <% TotalNrReviews %> comments

<% review.Title %>

<% review.Body | truncate %>

<% review.ScoreList.Score[0].Rating %> out of <% review.ScoreList.Score[0].RatingMax %>

"<% review.Body %>"

Recommended by <% review.Signature %> anonymous Not recommended by <% review.Signature %> anonymous
Created <% review.Completed | toLocaleDate %>

Beskrivelse dag for dag

Day Dag 1

Ankomst til Keflavík - Reykjavík - Elhestars gård Vellir

Dag 1

Turen starter på kvelden. Turdeltagere som ankommer Island samme dag tar flybussen fra flyplassen til busstasjonen BSI i Reykjavik. Vi møter opp og ønsker dere velkommen på busstasjonen eller ved overnattingsstedet i Reykjavik mellom kl 17.30 og 18.00. Derfra kjører vi dere med til gården vår, Vellir i Hveragerði. Her innkvarteres dere i vårt nye gjestehus. En hyggelig middag serveres på Hotell Eldhestar, hvor alle kan lære hverandre å kjenne. Kvelden avsluttes med en detaljert presentasjon av turen som venter.

Day Dag 2

Hveragerdi – Torfastaðir

Dag 2

Turdeltakerne kjøres med buss til gården Torfastaðir i Fljótshlið på Sør-Island hvor rideturen begynner. Etter å ha gjort dere kjent med hestene rir dere til elven Markarfljót, hvor turen fortsetter langs den gamle elvebredden til steinen Dímon, som er kjent fra Njåls Saga. Dagens etappe avsluttes med å ri over den gamle broen over Markarfljót. Natten tilbringes på Stóra- Mörk/ Ásgarður. Avstanden vi sykler denne dagen er 22-25 km og tar 4 timer.

Day Dag 3

Stóra-mörk - Thórsmörk

Dag 3

Idag rir dere fra gården Stóra- Mörk i retning Thórsmörk, og fortsetter langs elven Markarfljót under isbreen Eyjafjallajökulls stupbratte sider. Ridestien tar dere videre over et par mindre elver og senere langs med Krossá, en elv med fossende fjellvann fra isbreene. Til slutt kommer dere fram til Thórsmörk, en vakker, uberørt dal som er helliggjort til ære for guden Tor (med hammeren). Dalen omringes av de tre isbreene Eyjafjallajökull, Tindfjallajökull og Mýrdalsjökull. Her overnatter dere i en fjellhytte i Básum. På kvelden kan dere nyte alt det den vidstrakte dalen har å tilby; et uforglemmelig landskap av bjørkeskog, juv, grotter og kraftige fosser. Avstanden vi sykler denne dagen er 25 km og tar 5-6 timer.


 
Day Dag 4

Thórsmörk - Stóra-mörk

Dag 4

Start dagen med å besøke alvenes kirke før dere fortsetter til den mektige kløften Stakkholtsgjá, en opplevelse som blir et minne for livet. Etter dette snur dere og rir langs vår tidligere rute over heia Hamragarðaheiði og tilbake til gården Stóra- Mörk hvor hestene blir over natten. Dere overnatter på Stóra- Mörk/ Ásgarður. Avstanden vi sykler denne dagen er 30 km og tar 7 timer.

Day Dag 5

Stóra-mörk - Torfastaðir

Dag 5

Første delen av dagens etappe går på fine stier i området rundt Markarfljót. En gammel vei gir dere muligheten til å oppleve det vakre området Fljótshlið. På tilbakeveien passerer dere gården hvor en av Islands mest kjente vikinger, Gunnar á Hlíðarendi, levde frem til sin død. Rundt kl 15 leverer dere hestene og kjører tilbake til Vellir, og etter litt forfriskninger videre inn til Reykjavik. Strekningen vi rir denne dagen, er 25 km og tar fem timer.

Day Dag 6

Hjemreise

Frokost på hotellet. Hvis du valgte å kjøpe flybussoverføring, hentes du på hotellet av en overføringsbuss som kjører deg til flyplassen. Eller du kan kjøpe flybussoverføring på stedet. 

 

Vi hjelper deg med reisen din

Staff

Sara Kristinsson

[email protected]