Islandshester på Island
Ridning, islandshäst, häst, island
Kleifarvatn, ridning, island, lava, islandshäst, häst
Ridning, island, lava, islandshäst
Ridning, island, lava, islandshäst
Ridning, island, islandshäst
blå lagunen, island

Krýsuvík og Den blå lagune

5 Netter fra 23 550,-

Juni - August
5 Netter
fra 23 550,-

jun - aug   fra 23 550,-

Søk reise

Turen byr på storslagne utsikter. Først over Sør-Island og isbreene, senere over området Reykjanes, Reykjavik og helt til Snæfellsneshalvøya. Dere rir fra Vellir langs Islands største elv Ölfusá, ned til kysten hvor dere besøker en av landets mest sagnomsuste kirker, Strandarkirken. Fra Strandarkirken rir dere på sandstranden og fortsetter videre til Krýsuvík, et fargerikt høyvarmeområde som står i kontrast til sandsletterene og lavafeltene som ellers kjennetegner området. Under turen besøker dere også Den blå lagune og nyter et bad i det spesielle geotermiske vannet.

Avganger 2024: Juni - august; utvalgte avganger. 

Direktefly: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager og perioder. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.


Generell informasjon om rideturer
Informasjon om vanskelighetsgrader på rideturene, hva du må pakke og mye annen nødvendig informasjon finner du her: Mer informasjon

 

Inkludert og tilvalg

Inkludert i pakken:

Fly t/r Island inkl. skatter og bagasje.
Boende 4 netter i soveposelosji i fjällstuga/ Elhestars gjestehus.
1 natt på hotell i Reykjavik.
Ridning 4 dager. Dagsetapper på 20 - 40 km (4 - 8 timers ridning).
Entre til Den blå lagune.
Under rideturen inngår helpensjon (frokost, lunsj og middag), middag siste kvelden inngår ikke.
Transport til og fra Reykjavik, i forbindelse med rideturen.
Turene guides på engelsk/skandinavisk.
Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.

Tilvalg:

Transfer til/fra flyplassen til Reykjavik.
Ekstra netter i Reykjavik etter ridturens slut (kontakt oss).
Avbestillingsforsikring.

Om våre priser:

Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), hotell og aktiviteter.
Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer.

høydepunkter:

Krýsuvík Kleifarvatn Den blå lagune

Beskrivelse dag for dag

Day Dag 1

Ankomst til Keflavík - transfer til Reykjavik - Hveragerdi

Dag 1

Dere ankommer Keflavik flyplass og tar bussen til Reykjavíi (BSI), hvor dere blir de møtt av representanter fra Eldhestar kl 17.30–18.00. Deretter venter videre transport til vår gård Vellir som ligger i nærheten av Hveragerði. Der blir dere innlosjert i hytter og gjestgiverier. Første kvelden spiser alle middag sammen og Eldhestar forteller om de kommende dagene.  

Day Dag 2

Hveragerdi - Hlidarendi

Dag 2

Dagen starter med å bli kjent med hestene i paddocken. Etter lunsj rir dere fra Vellir over grønne enger i fuglereservatet Ölfusás delta. Turen fortsetter siden på stranden nær fiskerlandsbyen Thorlakshöfn. Dere forlater hestene på gården Hliðarendi og overnatter selv på Vellir.

22 km, 4–5 timer. 

Day Dag 3

Hlidarendi – Krýsuvík, Blå Lagunen

Dag 3

Begi dere videre sørover og stopp for et besøk i Strandarkirkja. Denne kirken ligger ved stranden og har en egen spesiell historie. Dere fortsetter et stykke på stranden for deretter å ri oppover mot fjellene. Ri mellom kontraster av fjell, lava og hav. Rett før dere kommer frem til Krýsuvík, passerer dere den grønne innsjøen Grænavatn. I Krýsuvík møtes dere av dampende hete kilder og fargerike fjell. Overnatt i det gammeldagse hyggelige huset Ísólfsskáli helt nede ved stranden.

40 km, 8 timer. 

Day Dag 4

Krýsuvík - Ísólfsskáli

Dag 4

Dere begynner dagen med et besøk på fuglefjellet Krýsuvíkurberg. Dere får dere se mange forskjellige typer fugler, f.eks. lundefugl. Etterpå rir dere over fjellene til Vigdísarvellir som er en grønn oase mellom fjellene og hvor det en gang lå tre bondegårder. Derfra følger dere den gamle veien mellom lavaområdene som leder ned til kysten igjen. Dere overnatter i Ísólfsskáli igjen, denne gangen sammen med hestene. 2

5 km, 5 timer. 

Day Dag 5

Ísólfsskáli - Krókamýri

Dag 5

Siste dagen byr på en blanding av alt det som karakteriserer turen. Start ved stranden og ri opp i fjellene. Den gamle veien fører mellom lavaområder og grønne enger, før dere klatrer opp på et fjell og får nyte en vakker utsikt over Islands sørvestre odde. Dere rir deretter ned igjen og forlater hestene i Krókamýri. Etterpå kjøres dere til Den blå lagune hvor dere bader i det blå vannet som er en blanding av varmt kildevann og havvann. Dere er tilbake i Reykjavik rundt kl 18.00 og nattens overnatting skjer på et på gjestgiveri.

20 km, 4 timer. 

Day Dag 6

Transfer til Keflavík – Hjemreise

Du tar bussen til Keflavík flyplass på egen hånd eller fortsetter reisen på Island.

*Vær oppmerksom på at middagen den siste kvelden (dag 5) ikke er inkludert.

VI HJELPER DEG MED REISEN DIN

Staff

Sara Kristinsson

[email protected]