Kirkjufjell northern lights iceland

Nordlysferier 2024

Dine valg: Nordlysferie x <% slider.settings.value[0] %> to <% slider.settings.value[1] %> nights x <% monthsNames[item] %> x <% filterRanger.regions[item] %> x <% filterRanger.types[item] %> x <% filterRanger.interests[item] %> x
Fjern filtre

<% tempItems %> reiser funnet reise funnet

Sortering:
Loading

Nordlys og geotermisk bad på Island.

Nordlys på Island 

Hver vinter besøker tusenvis av mennesker Island i håp om å få se det magiske nordlyset. Øyas beliggenhet nær polarsirkelen gir mildere vær sammenlignet med de skandinaviske nabolandene, noe som gjør Island til et av de beste stedene for å se nordlyset. I tillegg har Island så mye mer å tilby, noe som bidrar til en fantastisk ferie. Du kan blant annet oppleve lavafelt, fossefall, fjell, isbreer, varme kilder og vulkaner.

Skreddersy din nordlysferie 

Uansett om du velger å tilbringe en weekend i Reykjavik eller leier en bil for å utforske Islands, har du gode muligheter for å oppleve nordlyset.

Nordlys-turer på Island.

Delta på en guidet tur

Bor du i Reykjavik, har du flere guidede turer å velge mellom. Med mange års erfaring og lokal ekspertise om de beste stedene, kan de ta seg av all planlegging, slik at du kan slappe av og bare nyte opplevelsen. Perfekt for deg som ønsker en bekymringsfri opplevelse.

Nordlys over Jökulsárlón, Islandsk isbre

Se nordlyset på egen hånd

Søker du mer spenning og eventyr i ferien din, kan du leie en bil og selv dra på jakt etter nordlyset. Med våre leiebilpakker får du fly, overnatting, leiebil og en detaljert reiseplan utformet av våre Island eksperter. For den beste opplevelsen anbefaler vi at du gjør litt research på forhånd for å finne de beste stedene for å oppleve nordlyset.

Privat nordlystur på Island.

Book en privat tur

Ønsker du en mer personlig opplevelse og større sjanse for å se nordlyset, vil vi anbefale at du bestiller en privat tur. Da har du muligheten til å velge blant de beste hotellene, tilbringe mer tid på dine favorittsteder, og få tilgang til mindre kjente og mer avsidesliggende steder der de større guidede turene ikke besøker.

Nordlys på Island.

De beste tipsene for å se nordlyset

Hvordan skal du gå frem for å øke sjansene for å se nordlyset på Island? Blant annet trenger du en mørk og klar natt, tålmodighet og litt flaks. Selv om du kan se nordlyset fra hovedstaden Reykjavik, er sjansen større om du drar til områder med mindre kunstig belysning. Noen populære steder er Kirkjufell eller Jökulsárlón Glacier Lagoon. Noen foretrekker også Blue Lagoon, Thingvellir, Stokkness og sørkysten. Spør gjerne lokalbefolkningen, da de kan dele sine favorittsteder for nordlyset. Gjør deg selv en tjeneste og hold deg oppdatert med værmeldingen, og for å øke sjansene ytterligere kan du bestille en guidet tur. De lokale ekspertene vil ta deg til de mest lovende plassene samtidig som de deler sin kunnskap om dette fortryllende fenomenet. Hvis himmelen er klar, og prognosen viser høy aktivitet for nordlyset, vil du sannsynligvis få muligheten til å oppleve det magiske lyset. Noen ganger må du imidlertid være litt tålmodig og gi det litt tid. Vi lover at det er verdt å vente på.

Nordlystur på Island

Guidede turer

Du kan prøve å finne nordlyset selv, men det kan være praktisk å bestille en guidet tur. De lokale guidene er kjent med de beste stedene som har minimal kunstig belysning, noe som kan øke sjansene dine for å se nordlyset. Dersom nordlyset ikke viser seg den kvelden du er ute på den guidede turen, gir arrangørene ofte deg muligheten til å delta på turen neste kveld i stedet. Vær oppmerksom på at en ny tur vanligvis ikke tilbys dersom du har bestilt en kombinasjonstur som inkluderer nordlysjakt og en annen aktivitet eller besøk på andre steder.

Par som observerer nordlyset

Hva er nordlyset?

Den vitenskapelige forklaringen bak dette naturlige spektakulære fenomenet er utrolig fascinerende. Gigantiske solflammer eller solstormer som oppstår på solen, befinner seg 150 millioner kilometer unna, sender ladede partikler mot jordens atmosfære. Etter omtrent 40 timer når disse partiklene jordens magnetiske skjold, og blir dirigert mot et ovalformet område rundt den magnetiske nordpolen. Når de når den øvre atmosfæren, kolliderer elektroner med atomer og molekyler, og dette skaper det vakre nordlyset. De resulterende fargene kan variere avhengig av hvilke gasspartikler som kolliderer: grønn, rosa, gul, blå, rød og fiolett.

Jente nordlys Island

Ideell tid for å se nordlyset

For å øke sjansen for å se nordlyset, bør du besøke Island i de månedene med lengst mørke timer, som vanligvis varer fra september til mars. Nordlyset er vanligvis ikke synlig i løpet av våren og sommermånedene.  De beste månedene for å se nordlyset på Island er vanligvis oktober, november, desember, januar og februar. Dette skyldes at nettene er lenger, noe som gir den beste muligheten for å se dette naturlige fenomenet. Dette medfører også at temperaturen ofte ligger under null, så vær forberedt med flere lag varme klær, siden det av og til kan ta tid før nordlyset viser seg.

Nordlys ved Kirkjufell, Island

Planlegg din drømmereise

Til slutt er det dine egne personlige preferanser som skaper den perfekte reisen til Island. Uansett om du velger å besøke Island om vinteren for å utforske det urørte vinterlandskapet eller om høsten for å beundre høstens farger, er Island et magisk sted for å oppleve nordlyset. Husk at nordlyset er et naturlig fenomen, og noe de lokale guidene ikke kan garantere. Muligheten for å se nordlys påvirkes av faktorer som værforhold, solaktivitet og kunstig lys. Selv i de anbefalte månedene fra september til mars, er det alltid best å sjekke prognosen og være forberedt på eventuelle skuffelser, da nordlyset aldri kan garanteres.

Isbre vandring på Island

Vinteraktiviteter på Island

Å se det magiske nordlyset som danser over himmelen er bare en av mange aktiviteter du kan oppleve på Island om høsten og vinteren. Kombiner gjerne nordlys-reisen med andre fantastiske severdigheter som Island har å by på.  Du kan blant annet dra på snøscootertur, gå på isbrevandring, eller hvorfor ikke slappe av i det varme vannet i Den blå lagune? Andre populære aktiviteter er å utforske isgrotter, snorkle mellom de tektoniske platene i Silfra Sjøen, ri på islandshester, og utforske den kjente gylne sirkelen.  Med så mange severdigheter og aktiviteter er mulighetene uendelige.

Jakt på varme kilder

Hva skal du pakke? 

Når du skal pakke for å dra ut og lete etter nordlys er det viktig å være forberedt på kaldt vær. Det arktiske klimaet kan være uforutsigbart, spesielt i løpet av høst-og vintermånedene. Pakk med varmt ullundertøy, isolerte jakker, vanntette ytterlag og varme sokker. Husk å pakke vinterstøvler, brodder eller issko. Å kle seg i flere lag er nøkkelen til å holde seg varm. På denne måten kan du også enkelt tilpasse klærne etter temperaturen. Du kan fjerne et lag hvis du blir for varm, eller legge til et lag hvis du føler deg kald.

6 gode grunner til å velge Island for din nordlystur

Northern lights Icon

Mørke netter

På grunn av Islands nærhet til polarsirkelen, gir vintrene tilstrekkelig mørke kvelder og netter som garanterer at du kan se nordlys.

Ikon stars

Mangfold

I tillegg til nordlys, finnes det et bredt spekter av severdigheter og aktiviteter du kan utforske.

Ikon stars

Tilgjengelighet

Uansett hvilken tid på året det er har du muligheten til å besøke de populære severdighetene som Gullfoss, nasjonalparken Thingvellir og Geysir.

Ikon cuisine

Kulinarisk paradis 

Opplev den islandske kulturen og dens verden av ekstraordinær matlaging.

Ikon calendar

Perfekte forhold

På Island finner du åpne landskap uten kunstig belysning som skaper optimale forhold for å se nordlys.

Ikon calendar

Korte avstander

Du trenger ikke å dra langt fra Reykjavik for å finne det perfekte stedet for nordlys.

Vi hjelper deg med dine nordlys ferier