Kundeservice, hverdager 8-17:  22 41 69 10
Din handlekurv

Hjem
Pakkereiser
Hotell
Leiebil
Utflukter
Firmaturer og Gruppereiser
Om Island
Om Vulkanreiser
Startside for Pakkereiser
Fly og hotell
Weekendturer
Fly og leiebil
Bilferie
Rundreiser med guide
Ridereiser
Vinterreiser
Ukereiser
Familiereiser
Skreddersydde reiser
Kontakt oss
Vi hjelper deg med å bestille og planlegge din islandsreise. Du er alltid velkommen til å kontakte oss!
Vil du at vi
skal kontakte deg?
Navn:
E-post:
Telefonnummer:
Beskjed:

Send

Det islandske høylandet,
7 netter


Det karrige islandske høylandet kalles gjerne «Europas siste villmark». Denne reisen tar deg med langs de urgamle strekningene over høylandet, Kjölur og inn til Landmannalaugar, veier som sjelden ser biler. Dere får oppleve steder som ligger veldig avsides til, og som er omgitt av variert og storslått natur. Selve reisen er en utfordring og en opplevelse i seg selv, hvor dere krysser isbre-bekker uten broer. Velkommen til Island!Avganger: 25. juni - 09. september.

Direktefly: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager og perioder. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.
sida1 Kundevurdering: 4,2 sida2
Les kundevurderinger

I pakken inngår:
 • Fly tur/retur Island inkl. skatter og bagasje.
 • Overnatting 7 netter inkl. frokost.
 • Leiebil under hele besøket på Island, inkl. ubegrenset kjørelengde og lav egenandel (CDW/kasko).
 • Detaljert veibeskrivelse over deres reiserute.
 • Detaljert veikart over Island (1:500 000).
 • Servicenummer på Island.
 • Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
 • Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.

Tilleggsvalg:
 • Overnattingsstandard - Velg mellom alternativ hvor rommene har felles dusj/wc eller privat dusj/wc.
 • Leiebil - Pakken bygger på leiebil Suzuki Jimny 4WD. Ved bestilling finnes muligheter for oppgradering til andre biltyper mot et tillegg.
 • Inngang til Den blå lagune (må bestilles i god tid, men kan kun bestilles 5-6 måneder frem i tid).
 • Avbestillingsforsikring.

Utgifter som betales på stedet:
 • For henting av leiebil på Keflavik flyplass - Flyplassgebyr på ca. 300 NOK (betales når bilen hentes).
 • Bensinprisene på Island er omtrent som i Norge.
 • Alle leiebiler bestilles per døgn, det vil si at hvis du henter bilen kl. 17:00 må den senest everes tilbake kl. 17:00 på tilbakeleveringsdagen, ellers påløper ett døgns leie.
Bestilling
Islandske høylandet, 7 netter

fra 13.440,-

15. mai - 09. sep

BESTILL
 

Om våre priser
Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), losji og leiebil. Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer.


 

 

Beskrivelse dag for dag
Dag 1 | Den blå lagune - Reykjavik

Velkommen til Island! Når dere lander på Keflavik flyplass, henter dere leiebilen. En perfekt start på islandsoppholdet er å kjøre direkte fra flyplassen til et avslappende bad i den berømte Blå lagunen (OBS! ingangsbilett må bestilles på forhånd), en oase midt i et lavafelt utenfor Reykjavik. Her kan man nyte det varme (36–39°C) og mineralrike vannet hele året.

 

Den blå lagune er et utendørsbad som får vannet sitt direkte fra geotermiske kilder som er opp mot 2000 meter dype. Det finnes også en innendørs lagune, en geotermisk badstue og en flott restaurant på området. Det er dessuten mulig å bestille en kortere massasjebehandling. Etter et forfriskende bad kjører dere videre til Reykjavik for første overnatting. Det blir anledning til å utforske Reykjavik på egen hånd i løpet av dagen/kvelden, avhengig av hvilket fly dere kommer med.

 

Dag 2 | Borgarfjördur – Thingvellir – Laugarvatn

Dere starter rundturen med å kjøre langs vei nr. 1 til Borgarnes og det nyåpnede museet Settlement Center, som er vel verd et besøk. Herfra fortsetter dere til Islands største varmekilde Deildartunguhver og tettstedet Reykholt, hvor den berømte skalden Snorre Sturlason bodde og ble tatt av dage på 1200-tallet. Det er en utstilling om ham i Snorrastofa, i samme bygning som den nye kirken, og ved siden av den kan man se det varme badet som er blitt bevart fra hans tid. I Borgarfjördur-området kan dere oppleve naturfenomenet Hraunfossar, som er en av Vest -Islands største severdigheter. Der strømmer klart kildevann ut fra et lavafelt og ned i elven Hvítá. Et steinkast lenger oppe ligger Barnafoss, «barnas foss», som ifølge legenden fikk navnet sitt etter at to barn druknet i vannmassene.


Dere drar videre gjennom et unikt, karrig landskap langs to isbreer mot nasjonalparken Thingvellir og den gamle tingplassen Thingvellir, hvor vi anbefaler en rusletur nedenfor kontinentalkløften Almannagjá, «tingmennenes ravine». Ved turistsenteret som ligger ved siden av, kan dere lære mer om områdets interessante historie og geologi før dere fortsetter i retning Laugarvatn, hvor dere overnatter.

 

Thingvellir
Dag 3 | Geysir/Gullfoss – Kjölur – Skagafjörður – Akureyri

Dagen starter med et besøk i det verdensberømte geotermiske området Geysir hvor den mest aktive av geysirene, Strokkur, har regelmessige utbrudd hvert femte minutt. Like i nærheten av Geysir-området ligger majestetiske Gullfoss, den «gylne» fossen, kanskje den mest kjente av Islands vakre fossefall. Derfra fortsetter dere langs høylandsruten Kjölur, som ligger mellom to av Islands største isbreer, Langjökull og Hofsjökull. Tidligere var denne strekningen en viktig forbindelse mellom Sør- og Nord-Island, men med tiden har området blitt stadig mer karrig. I dag er Kjölur et åpent ørkenlandskap som i ytterkantene avgrenses av fjell og isbreer.

 

Halvveis over høylandet kommer dere til jordvarmeområdet Hveravellir, som er en oase i ødemarken. Her kan dere stoppe og ta en rusletur blant de varme kildene og nyte et herlig bad i det naturlig tempererte vannet før dere fortsetter nordover. På vei fra Skagafjørdur-området mot tettstedet Varmahlíd kan dere besøke museet Glaumbær, som er en av få bevarte tradisjonelle islandske torvgårder. I Vidimýri like sør for tettstedet ligger det en torvkirke som også er verdt et stopp. Derfra følger dere vei 1 til dere kommer til Akureyri, hvor dere overnatter i området.

 

Akureyri
Dag 4 | Akureyri – Mývatn/Husavík

Fra Akureyri passerer dere Godafoss på vei til innsjøen Mývatn. Mývatn er et utrolig spennende område – bruk gjerne en ekstra time for å rekke å se alt. Her er det fantastiske vulkanformasjoner, geotermisk aktivitet og et rikt fugleliv. Start med å utforske de vulkanlignende kratrene ved Skútustadir og gå deretter gjennom en labyrint av merkelige lavaformasjoner ved Dimmuborgir.

 

Besøk Námaskard, hvor varm vanndamp strømmer ut gjennom sprekker i bakken. Gå deretter videre til Krafla-området, se krateret Viti og spaser til vulkanområdet Leirhnjúkur som hadde en serie utbrudd mellom 1975 og 1984. Avslutt dagen med å dra til Mývatn og opplev naturbad som minner om Den blå lagune. Nattens innkvartering blir i området Mývatn/Húsavík.

 

Mývatn
Dag 5 | Tjörnes – Dettifoss – Östkusten

Start dagen med å kjøre til den sjarmerende fiskerlandsbyen Húsavik. Húsavik har blitt Islands viktigste område for hvalsafari, så her kan dere bli med på en spennende hvalsafariutflukt! Fortsett deretter langs Tjørnes lange kystlinje til Ásbyrgi, en hesteskoformet kløft som ifølge sagnet er et hovavtrykk fra Odins åttebente hest Sleipner.

 

Kjør sørover til dere kommer til basaltformasjonene ved Hljóðaklettar. Basalt er en magmatisk bergart av vulkansk opprinnelse som utgjør 70 % av jordens overflate. Fortsett ferden til Islands mektigste foss, Dettifoss, som har et imponerende fall på 44 meter. Etter dette praktfulle synet fortsetter dere østover gjennom «månelandskap» til dere kommer til Islands vakre østkyst. Dere kan velge å kjøre gjennom tunnelen til Fáskrúdsfjordur eller å ta den eldre veien langs kysten for å nyte det vakre landskapet. Overnattning i området rundt Östfjordarna.

 

Ásbyrgi
Dag 6 | Höfn - Skaftafell - Kirkjubæjarklaustur

Dere fortsetter langs kysten og passerer små fiskerlandsbyer som Djúpivogur. Kystlandskapet skifter ansikt og går over til bratte fjellsider og dype fjorder, hvor søylelignende formasjoner avtegner seg som skulpturer mot himmelen. For å komme til Egilsstadir velger dere enten «fjordrunden» og passerer fiskerlandsbyer som Berufjördur, Breiddalsvík, Stödvarfjördur, Fáskrúdsfjördur og Reydarfjördur – eller hovedveien over høyfjellspasset Breiddalsheidi. Dere kjører gjennom tunnelen i Almannaskarð og kommer til Høfn, som ligger ved isbreen Vatnajökull, Europas største isbre med Islands høyeste fjelltopp Hvannadalshnúkur (2119 meter over havet).

 

Hrauneyjar

Her får dere oppleve utrolig vakker natur med frodig vegetasjon og sotsvarte bretunger side om side med isbreen. Ved foten av Vatnajøkull ligger isbrelagunen Jökulsárlón. Her flyter det isfjell som har løsnet fra breen, og hele panoramaet er som tatt ut av et eventyr. I isbretungene viser den tusenårige ismassen fram sin rene, klarblå farge. Fra lagunen renner en ca. kilometer lang elv ut i Atlanterhavet. Vi anbefaler også at dere besøker Skaftafell nasjonalpark, en oase omgitt av isbreer og svarte sandstrender, før dere fortsetter til tettstedet Kirkjubæjarklaustur, hvor dere overnatter i området.

 

Vatnajøkull
Dag 7 | Klaustur - Landmannalaugar - Reykjavik

Denne dagen bærer det av sted til Landmannalaugar, som ofte kalles høylandets perle. Like før dere kommer til Landmannalaugar, må dere krysse en elv uten bro. Utforsk deretter det fantastiske landskapet med lavafelter og fargerike fjell. Ta et deilig bad i en varm kilde eller utforsk Landmannalaugar til fots (se informasjon om fotturer i området ved Landmannalaugars fjellstuer).

 

Deretter drar dere mot Kirkjubæjarklaustur gjennom lavafeltet Eldhraun, som ble dannet i 1783–84 under et av verdens største vulkanutbrudd i historisk tid. Underveis støter dere på den gigantiske vulkansprekken Eldgjá. Der kan dere spasere til Ófærufoss, en tur som tar omtrent halvannen time. Fortsett videre til Reykjavik, hvor dere overnatter.

 

Landmannalaugar
Dag 8 | Hjemreise
Hjemreise enten tidlig på morgenen eller på ettermiddagen. Dere kjører selv fra Reykjavik til Keflavik (ca. 45 min.) og leverer bilen på Keflavik flyplass i forbindelse med hjemreisen.

Reykjavik
Standard overnatting

Det finnes to typer standard på overnatting å velge mellom på våre reiser. 

MERK! Ved bestilling av flere rom må samtlige rom være av samme standard. 

 

Omkring en uke etter bestillingen er gjennomført får du detaljerte opplysninger om hvilken type overnatting som er blitt reservert i din bestilling. Dette sendes ut sammen med reiserute, omkring 14 dager før avreise. Om dere vil ha disse opplysninger før er dere velkommen til å kontakte oss.

Rom med privat dusj/wc
Overnatting på anerkjente 3-stjerners hotell eller bedre gjestehus. Alle overnattingssteder serverer frokost og mange har en egen restaurant, hvorav noen også har en bar. Hotellene tilbyr vanligvis en à la carte-meny. De fleste overnattingsstedenestedene har wifi.

Rommene har privat wc og dusj eller badekar. Sengene er oppredde og rommene er innredet med garderobe, stoler, bord, telefon, radio og tv.


Rom med delt dusj/wc
Her bor du i gjestehus, på bondegårder og enklere hotell. Alle overnattingsstedene serverer frokost. Gjestehus har vanligvis et felles oppholdsrom og ofte en liten restaurant/bar. Hotellene har ofte en egen restaurant som vanligvis tilbyr en à la carte meny. De fleste overnattingsstedene tilbyr wifi.

Rommene er utstyrt med servant, men har ikke egen dusj/wc. Dusj og wc deles med andre gjester. Sengene er oppredde og rommene er vanligvis innredet med garderobe, stoler og bord.


 

 

Om leiebilene

Gir
Suzuki Grand Vitara 4WD 5 4 (2+2) 5 (5+0) Manuella
Toyota Land Cruiser 4WD 5 6 (3+3) 5 (5+0) Automat
Land Rover 4WD 5 * 9 (9+0) Manuella


Vulkan Reiser AS startet år 2000 og stiller statlig reisegaranti gjennom Reisegarantifondet.
Om Vulkan Reiser | Min side | Sitekart
© Vulkan Reiser AS - Webmaster: Ulf Nordström