Kundeservice, hverdager 8-17:  22 41 69 10
Din handlekurv

Hjem
Pakkereiser
Hotell
Leiebil
Utflukter
Firmaturer og Gruppereiser
Om Island
Om Vulkanreiser
Startside for Pakkereiser
Fly og hotell
Weekendturer
Fly og leiebil
Bilferie
Rundreiser med guide
Ridereiser
Vinterreiser
Ukereiser
Familiereiser
Skreddersydde reiser
Kontakt oss
Vi hjelper deg med å bestille og planlegge din islandsreise. Du er alltid velkommen til å kontakte oss!
Vil du at vi
skal kontakte deg?
Navn:
E-post:
Telefonnummer:
Beskjed:

Send

Island på en uke med guide

En komplett ukesreise som tar dere med til noen av Islands mest kjente klassiske severdigheter. Opplev fascinerende natur, spennende historie og avslappende geotermisk bad i Den blå lagune. Dere bor komfortabelt i Reykjavik og gjør dagsutflukter som blir guidet av dyktige islandske guider. I løpet av reisen blir det godt med tid til å oppdage Reykjavik og ta del i alt den vakre byens har å by på. Dette er en av våre mest populære reiser om sommeren.Avganger 2019-2020: april - oktober, hver onsdag.

Direktefly: Oslo (alle dager) og fra Bergen på utvalgte dager og perioder. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.

sida1 Kundevurdering: 4,6 sida2
Les våre kundevurderinger


I pakken inngår:

 • Fly tur/retur Island inkl. skatter og bagasje.
 • 7 netter på hotell i Reykjavik.
 • Frokost er inkludert hvor det er spesifisert.
 • Guidede turer på skandinavisk med en kunnskapsrik islandsk guide.
 • Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
 • Ankomsttransfer til hotellet i Reykjavik.
 • Hvalsafari (3 tim).
 • Byrundtur i Reykjavik og bad i Den blå lagune inkl. entré (6,5 tim, guide).
 • Den gylne sirkelen (8 tim, guide).
 • Sørkysten inkl. entré til Skogar musuem (10 tim, guide).
 • Transfer fra hotell til flyplassen ved hjemreise.
 • Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
 • Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.

 • Tilleggsvalg:

 • På valgfrie dager velg mellom: leiebil, rideturer, superjeepturer, fotturer og mer..
 • Avbestillingsforsikring.

Bestilling
Island på en uke med guide, 7 netter

fra 12.255,-
fra 11.025,-
fra 13.110,-

02. okt - 23. okt
01. apr - 13. mai
20. mai - 23. sep

BESTILL
 

Om våre priser
Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), hotell og aktiviteter. Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer.

 

 

Beskrivelse dag før dag

Onsdag | Velkommen til Island!

Ankomst til Island på formiddagen eller ettermiddagen. Ved ankomst tar dere flybussen til hotellet i Reykjavik. Kvelden er fri til å bli kjent med Reykjavik på egen hånd.

Torsdag morgen | Hvalsafari
Det er få steder hvor den ville naturen er mer tilgjengelig enn på Island. Om morgenen utforsker vi det åpne havet. Langs hele sørvestkysten av Island lever mange forskjellige arter av delfiner og hvaler, og man kan betrakte deres grasiøse hopp og spektakulære dykk.
 
Ettermiddagen er fri til egne aktiviteter. Pass på å få tid til litt shopping eller besøk noen av byens mange badehus. Hvorfor ikke prøve badehuset i Laugardalur som også har en fin Spaavdeling, Laugar SPA.  
Hvalsafari
Fredag | Byrundtur i Reykjavik og Den Blå Lagune

Frokost på hotellet. Dere hentes på hotellet for en rundtur i Reykjavik, hvor dere sammen med en dyktig guide blir kjent med byen og får innblikk i byens historie og de største severdighetene.

Vi utforsker Reykjaviks historiske og moderne steder, og noen av utfluktens høydepunkter er Perlan, Hallgrímskirken, Reykjavik havn og sentrum, og det nye konferanse- og konserthuset Harpa.

Reykjavik

Etter byrundture besøker vi den verdensberømte Blå lagune, som ligger midt i et lavafelt rett utenfor Reykjavik. Den blå lagune er et spa- og badeanlegg med veltemperert geotermisk vann året rundt. Vannet har en unik blanding av mineraler, silica/kvarts og alger, noe som gir vannet den turkise fargen. Vannet har en velgjørende effekt på huden, men et besøk til Den blå lagune er minst like velgjørende for sjelen. Dere returnerer til Reykjavik ca. 18.30. Kvelden er fri til egen disposisjon.

Den blå lagune
Lørdag | Den gylne sirkel

Frokost på hotellet. Henting på hotellet for en tur til Den gylne sirkel, som rommer noen av de største severdighetene på Island. Reisen går fra Reykjavik over høylandet Hellisheiði mot landsbyen Hveragerði for dagens første stopp. Landsbyen er kjent for sine mange veksthus som blir varmet opp av jordvarme.

Neste stopp er det geotermiske Geysir-området med sine varme kilder og Islands mest aktive geysir, Strokkur. Med sine regelmessige utbrudd hvert femte minutt får dere flere muligheter til å oppleve kildens majestetiske vannkaskade som slenges opp mot himmelen. Dere får kjenne jordens indre krefter rett under føttene når dere vandrer rundt blant boblende leirpytter og dampende underjordiske kilder.

Strokkur ved Geysir

I nærheten av Geysir finner dere storslåtte Gullfoss, ”det gylne fossefallet” som ofte regnes for Islands aller vakreste. Fossen faller i to etapper og det er mulig å komme tett innpå de enorme vannmassene som kaster seg over stupet og ned i ravinen.

Neste stopp på turen er den vakre nasjonalparken Thingvellir. Her ble det islandske Alltinget, verdens eldste parlament, samlet allerede på 900-tallet. Island ligger midt på sprekken mellom den europeiske og amerikanske kontinentalplaten, og i Thingvellir blir forkastningen som dannes når de to kontinentene sakte glir fra hverandre, svært tydelig. Etter dette fortsetter dere tilbake til Reykjavik. Tilbake i Reykjavik cirka 17.00. Kvelden er fri til egen disposisjon.

Thingvellir
Søndag | Reykjavik på egen hånd

Dagen er fri til å utforske Reykjavik på egen hånd. Ta gjerne en spasertur gjennom sentrale Reykjavik for å kjenne på byens puls, samle alt av inntrykk over en kopp kaffe på en av byens mange kafeer eller besøk det velkjente og importerende konserthuset Harpen. Island er en øy med lang historie og her er det mye å se. På kvelden finnes det også mye å gjøre. Liker du å danse blir du ikke skuffet! Reykjavik har et bredt tilbud av nattklubber hvor dansingen fortsetter ut i de små timer.

Det er også mulig å velge enda flere utflukter og aktiviteter. Velg mellom rideturer på islandshest, hvalsafari, fotturer, rafting eller snorkling m.m. Disse utfluktene er åpne for andre reisende og guides på engelsk.

Reykjavik
Mandag | Sørkysten

 Vår guide henter dere ved overnattingsstedet deres i Reykjavik. Turen tar dere først til Seljalandsfoss, et høyt og smalt fossefall som kaster seg ut fra Vest-Eyjafjölls klipper. Ved foten av klippene ligger en sti som dere kan følge inn gjennom tåken av vanndråper, til en grotte bak fossefallet.

Deretter går turen mot et av Islands mest imponerende fossefall: 60 meter høye Skógafoss. I nærheten av Skógafoss ligger landsbyen Skógar hvor dere blant annet besøker museet. I seks i historiske bygninger og tre museumsbygninger vises 15 000 gjenstander frem, hvor alle er laget av lokale håndverkere.

Fra Skógar fortsetter reisen til Vík, Islands sørligste samfunn. Landsbyen ligger mellom fjellet Reynisfjall og den islandske sørkysten, og landskapet er velkjent for sin skjønnhet. Det finnes et rikt fugleliv ved Víks spektakulære svarte lavastrand og her hekker blant annet terner og lundefugl. Utenfor kysten reiser tre basaltklipper seg 66 meter opp fra havet: Skessudrangar, Landdrangar og Langhamrar. Ifølge islandsk folketro er klippene troll som skulle dra båtene sine ut til havet, men ble gjort til stein da de ble truffet av solens første stråler ved daggry.

Vest for Vík ligger den 120 meter høye odden Dyrhólaey som tidligere var en vulkansk øy. Odden hviler på en uvanlig bueform som har gitt den sitt navn. Dyrhólaey kommer fra den karakteristiske dørformasjonen (dør-hullet) i fjellet. Herfra kan dere se den store isbreen Mýrdalsjökull, og under sommermånedene hekker lundefugl på klippene.
Tirsdag | Reykjavik på egen hånd

Dagen er fri til å utforske Reykjavik på egen hånd. Ta gjerne en spasertur gjennom sentrale Reykjavik for å kjenne på byens puls, samle alt av inntrykk over en kopp kaffe på en av byens mange kafeer eller besøk det velkjente og importerende konserthuset Harpen. Island er en øy med lang historie og her er det mye å se. På kvelden finnes det også mye å gjøre. Liker du å danse blir du ikke skuffet! Reykjavik har et bredt tilbud av nattklubber hvor dansingen fortsetter ut i de små timer.

Det er også mulig å velge enda flere utflukter og aktiviteter. Velg mellom rideturer på islandshest, hvalsafari, fotturer, rafting eller snorkling m.m. Disse utfluktene er åpne for andre reisende og guides på engelsk.

Reykjavik
Onsdag | Hjemreise

Frokost på hotellet. Hjemreise på morgenen. Dere blir hentet av transferbussen på hotellet i forbindelse med flyets avgang. 
 

 Eksempel på utflukter og aktiviteter som kan legges til på Søndag og Tirsdag:

Vulkan Reiser AS startet år 2000 og stiller statlig reisegaranti gjennom Reisegarantifondet.
Om Vulkan Reiser | Min side | Sitekart
© Vulkan Reiser AS - Webmaster: Ulf Nordström