Kundeservice, hverdager 8-17:  22 41 69 10
Din handlekurv

Hjem
Pakkereiser
Hotell
Leiebil
Utflukter
Firmaturer og Gruppereiser
Om Island
Om Vulkanreiser
Startside for Firmaturer og Gruppereiser
Destinasjon: Reykjavik
Våre tjenester
Forespørsel
Kontakt oss
Kontakt våre prosjektledere for å diskutere ideer til arrangementet
Vil du at vi
skal kontakte deg?
Navn:
E-post:
Telefonnummer:
Beskjed:

Send

Vanlige spørsmål om Reykjavik og Island

Pass og visum

Norske (nordiske) statsborgere behøver ikke pass for å reise til Island, men man må kunne vise frem gyldig legitimasjon med bilde. Island er med i Schengen. Hvis du har en annen nasjonalitet eller statsborgerskap som ikke er nordisk, må du selv sjekke med den Islandske ambassaden om du behøver pass eller visum.
Valuta og veksling
Valuta kan med fordel veksles på Island. Det er ikke så vanlig med vekslingskontorer, isteden veksler man direkte i banken. På flyplassen er det to banker, en like før passkontrollen i tredje etasje og en etter bagasjeutleveringen. Disse bankene er alltid åpne i forbindelse med ankommende fly. Det er også mulig å å ta ut kontanter i minibankene som finnes på Island. De vanligste kredittkortene kan benyttes på Island. Vær oppmerksom på at American Express ikke forekommer i større utstrekning.
Hvor lang tid tar det fra Keflavik flyplass til Reykjavik?
Keflavik internasjonale flyplass ligger 48 km fra Reykjavik.
Det går busstransfer til Reykjavik i forbindelse med hver ankomst og avgang. Reisen mellom Keflavik og Reykjavik tar omtrent 45-50 minutter. Ved noen ankomster/avganger er det mulighet for å velge en transfer som går via det berømte badet Den blå lagune (tid 2,5-3 timer, inklusiv bad).
Tax-free och duty free shopping

Pass gjerne på å handle tax-free ved ankomst til Island. Du kan ta med deg 1 liter sprit, 1 liter vin, samt 200 sigaretter eller 250 g av annen type tobakk. Samme kvoter gjelder ved innreise til Norge fra Island. Vær dog oppmerksom på at det ikke er tillatt å innføre mer enn enkeltstående esker snus til Island - en hel rull med snus stoppes ofte i tollen.

 
Reisende som handler for mer en 6000 ISK i samme butikk på Island, kan ved utreise få tilbakebetalt moms på produktene (inntil 15 % av kjøpesummen). Be om en tax-free kvittering når du handler, som du viser frem sammen med uåpnet pakning på flyplassen, der du får tilbakebetalt momsen. For mer informasjon se: www.icetourist.is.

Åpningstider

Butikker

man-fre kl. 10.00- 18.00, lør kl. 10.00-14.00. Kjøpesentrene holder åpent lengre
på lørdager og søndager. Om sommeren holder en del butikker stengt på lørdager.

 

Matbutikker

De fleste matbutikker har åpent man-fre kl. 10.00-18.30, lør kl. 10.00-18.00,  søn kl. 11.00-17.00.

Det finns også matbutikker/dagligvare som har nattåpent i Reykjavik.

 

Banker

man-fre kl. 10.00-16.00.

 

Restauranter, kafeer, barer

Åpent mellom kl. 10.00-01.00 hele uken.

 

Nattklubber

Ukedager åpent til kl. 01.00. Helger åpent til kl. 05.00.

 

Elektrisitet
220 volt og to hull akkurat som i Norge.
Telefoni
Det finns tre GSM-operatører på Island. GSM- nettet dekker Reykjavik-området og de sydøstre delene av øya, så vel som samfunn med mer enn 200 innbyggere. Islandsk kontantkort for GSM-operatører kan for eksempel kjøpes på bensinstasjoner i hele landet. Telefon finnes på hotellet, mens telefonkiosker er uvanlig. Landskoden til Island er 354.
Internett
Internett er utbrett på Island og finns tilgjengelig på de fleste større hotell. I Reykjavik finnes også flere internettkafeer der det koster omkring 35 kr for en halvtime. På mange offentlige plasser, f.eks. kafeer finnes tilgang til trådløst internett.
Været på Island

Island har et mildt klima takket være Golfstrømmen. Dere kommer mest sannsynlig til å oppleve varierende vær under deres opphold på Island og været skifter fort. Islendingene pleier å si "Liker du ikke været, så bare vent 15 minutter".

 

Gjennomsnittstemperaturen ligger på litt over 11°C om sommeren. I Norge er det cirka 15°C. Gjennomsnittstemperaturen i den kjøligste perioden jan– feb ligger på cirka 0°C.

                      J        F      M       A      M       J       J          A       S      O      N       D
Temperatur   -0,4    0,1    0,9    2,9    6,5    9,4    11,1    10,6    7,9    4,6    1,7    0,2
Nedbør           86     74     75     56     42     44     50       61       70     87     82     84

Hvordan skal jeg kle meg?
Høst, vinter og vår bør du ta med deg lette fleece-/ ullplagg, en genser eller kofte, vind- og regntøy samt kraftige sko.  Om du skal tilbringe tid i Reykjavik kan det være bra å ha med litt finere klær til middager og utforsking av nattelivet. Islendingene er motebevisste og kler seg ofte med stil.
Husk å ta med badetøy! En populær fornøyelse både blant turister og islendingene er å bade i de varme kildene og badehusene som finns på Island. Gå ikke glipp av sjansen til å oppleve dette!
Hvordan er maten på Island?
Maten er av verdensklasse med friske råvarer som holder en høy standard. Spesielt fisk og lam er populære retter som man ikke burde gå glipp av. Det er ofte mulig å velge vegetarisk og laktosefri mat, men det er ikke så vanlig.
Vulkan Reiser AS startet år 2000 og stiller statlig reisegaranti gjennom Reisegarantifondet.
Om Vulkan Reiser | Min side | Sitekart
© Vulkan Reiser AS - Webmaster: Ulf Nordström