Kjør superjeepen selv! - Thorsmörk & Eyjafjallajökull
Kjør superjeepen selv! - Thorsmörk & Eyjafjallajökull
Kjør superjeepen selv! - Thorsmörk & Eyjafjallajökull
Kjør superjeepen selv! - Thorsmörk & Eyjafjallajökull
Kjør superjeepen selv! - Thorsmörk & Eyjafjallajökull
Kjør superjeepen selv! - Thorsmörk & Eyjafjallajökull

Kjør superjeepen selv! - Thorsmörk & Eyjafjallajökull

11 timer fra 8 560,-

Denne turen med superjeep tar dere til den pittoreske dalen Thorsmörk som er et anerkjent reisemål for alle naturelskere. Her ønskes du velkommen av grønne daler, bekker, isbreelver og en rik flora. Opplev en kjøretur på fjellveier, gjennom trange fjellpass og elvekryssinger.

På morgenen plukkes dere opp på hotellet og tas med til bilutleien hvor dere får instruksjoner og henter en superjeep. Start utflukten med å kjøre ut fra Reykjavík og over Hellisheidi platået til Hveragerdi. Om det er fint vær, anbefaler vi at dere velger ”1000 River Road” som er en fjellvei som tar dere over det vakre geotermiske området Hengill.

Etter omtrent en times kjøring i lavlandet, kommer dere frem til eventyrlige Seljalandsfoss som er en av Islands mest kjente fossefall. Følg stien for å nyte synet ut fra baksiden av fossen, men vær forsiktig, steinene kan være våte og glatte.

Off-road-eventyret starter for alvor etter stoppet ved Seljalandsfoss. Kjør nordover fra fossen og inn i dalen Thorsmörk. På veien mot breen Gígjökulls utløp ved Eyjafjallajökull krysser dere noen elver. Gígjökull var tidligere en mye større isbre enn i dag og utløpet dannet en isbrelagune. I forbindelse med vulkanutbruddet i 2010 endret vannføringen seg dramatisk, og lagunen ble vasket bort.

Veien blir mer utfordrende ettersom dere tar dere dypere inn i dalen, og dere krysser flere bruer og elver. Etter kryssingen av den mektige elven Kossá kommer dere frem til Húsadalur. Her finnes det et informasjonssenter som har en restaurant og som gjerne tipser om flotte stier for korte turer i området. På veien til Básar ligger Stakkholtgjá som er en smal kløft. Grip muligheten til å vandre langs kløften til en foss som ligger skult i enden.

Etter noen timer i fantastiske Thórsmörk vender dere nesen tilbake til hovedvei 1. Hvis dere har tid anbefaler vi å ta en avstikker til Skógafoss og gå en tur på den svarte stranden nedenfor fossen.

Besøkte plasser: Reykjavík - Seljalandsfoss – Þórsmörk – Skógafoss – Black Beach - Reykjavík

Inkludert og tilvalg

Inkludert:

 • Henting og avlevering i Reykjavik
 • Brosjyre med en detaljert reiserute
 • Super CDW-forsikring

Tilvalg:

 • Bestille en instruktør
 • Full tank med diesel på forhånd

Ikke inkludert:

Detaljer:

 • Avganger : April - November
 • Avgangstid : 08:00.
 • Krav : Gyldig førerkort kreves for å få kjøre/leie en bil og minstealderen er 25 år.
 • Vanskelighetsgrad : A confident driver is recommended
 • Produktkode : K05
 • Annen informasjon : Bilen er en ISAK 4x4 modifisert Land Rover Defender med 38-tommers dekk, kompressor, VHF langdistanseradio, snorkel og alle andre tilbehør som kan tenkes behøves for å ta seg dypt in i det islandske høylandet. I bilen er det er plass til 7 personer uten bagasje og instruktør.

Utstyr og klær

 • Kle dere i varme og behagelige klær og ha gode tursko. Ta med regnjakke og bukse samt hansker og lue.