bilresa, västra, island
blå lagunen, island
kerid, island
gullfoss, island
gejser, island
thingvellir, island
kirkjufell, sydkusten, island
hraunfoss, island
harpa, reykjavik, island
reykjavik, sommar, island
solfur, reykjavik, island

Vest Island med Snaefellsnes

4-5 Netter fra 8 700,-

Mai - September
4-5 Netter
fra 8 700,-

01. aug - 30. sep  fra 8 700,-

Bestill

På Vest-Island kan dere i tillegg til å oppdage deler av Islands rike historie også oppleve det vidunderlig vakre og karrige landskapet. Med egen leiebil kan dere på egen hånd oppdage utstillinger, små kulinariske overraskelser og fascinerende naturopplevelser med majestetiske fosser, varme kilder, svarte lavastrender og vidstrakte isbreer. Dette er en fullpakket reise for dere som på kort tid vil oppleve et fascinerende og varierende landskap.

Avganger 2023: April - Oktober, daglig

Direktefly: Oslo (alle dager), og fra Bergen på utvalgte dager og perioder. Korresponderende fly kan bestilles fra andre steder i Norge.


Total Kjørelengde: 950 km (50-300 km/dag).

høydepunkter:

Besøk Snæfellsnes-halvøya
Bad i Den blå lagune
Den gylne Sirkel

Inkludert og tilvalg

Inkludert i pakken:

Fly t/r Island inkl. skatter og bagasje.
Overnatting 4/5 netter inkl. frokost.
Leiebil under hele besøket på Island, inkl. ubegrenset kjørelengde og lav egenandel (CDW).
Omfattende PDF med tips om attraksjoner rundt Island.
Nødnummer på Island, døgnet rundt.
Personlig service fra vårt kunnskapsrike personale.
Reisen beskyttes av den statlige reisegarantien.

Tilvalg:

Overnattingsstandard - Velg mellom alternativ der rommene har felles dusj/wc eller privat dusj/wc.
Pakken bygger på leiebil Hyundai I10 (5-dørs). Ved bestilling finnes muligheter for oppgradering til andre biltyper mot et tillegg.
Inngang til Den blå lagune (må bestilles i god tid).
Avbestillingsforsikring.
Klimakompensasjon for flyreise.

Betales på stedet:

Bensinprisene på Island er omtrent som i Norge.

Om våre priser:

Prisene våre gjelder per person, og går ut ifra overnatting som en del av et dobbeltrom. Vår pakkepriser settes alltid sammen av de beste tilgjengelige prisene på flybilletter (hvor det er oppgitt), losji og leiebil.
Ettersom prisene varierer med sesong og i hvor stor grad våre tilbud er bestilt, kan det ofte være lønnsomt å sammenligne priser på forskjellige datoer.

DEL EVENTYRET DITT MED OSS!

Del dine opplevelser av reisen til Island med oss!
@vulkantravelgroup | #vulkantravelgroup

 

Beskrivelse dag for dag

Day
Dag 1

Ankomst til Island - Bad i Den blå lagune - Reykjavík

blå lagunen, island

Dere lander på Keflavík flyplass med morgen- eller ettermiddagsflyet. Leiebilen hentes ut på flyplassen. En perfekt start på islandsbesøket er et avslappende bad i den berømte Blå lagunen. Lagunen ligger som en oase midt i et lavafelt utenfor Reykjavík. Her kan dere nyte det varme (36–39 grader) og mineralrike vannet uansett årstid. Den blå lagune er et utendørsbad som får vannet sitt direkte fra geotermiske kilder på en dybde av hele 2000 meter. 

Med nye krefter etter det forfriskende badet kjører dere så videre til Reykjavík. Dere har anledning til å utforske Reykjavík på egen hånd i løpet av dagen/kvelden, avhengig av hvilket fly dere kommer med. 

Day
Dag 2

Reykjavík - Geysir – Gullfoss – Thingvellír – Borgarnes

gullfoss, island

I løpet av dagen kommer dere til å besøke noen av de mest interessante og velkjente severdigheter på Island. På veien til den såkalte gyldne sirkelen anbefaler vi at dere gjør et stopp ved vulkankrateret Kerið og den historiske plassen Skálholt. Deretter fortsetter dere mot det verdensberømte geotermiske området Geysir hvor Strokkur, den mest aktive av geysirene, har regelmessige utbrudd hvert femte minutt. I nærheten av Geysirområdet finner dere den majestetiske Gullfoss, det ”gyldne” fossefallet, som regnes som det aller vakreste på Island. Neste stopp langs veien er Thingvellirs Nasjonalpark. Et område som er både historisk interessant og har en fascinerende geologi.

På vei mot nattens innkvartering i Borgarnesområdet kan dere velge å kjøre rundt viken eller ta tunnelen under fjorden Hvalfjødur. Under andre verdenskrig hadde de allierte en viktig flåtebase ved fjorden og der finnes nå en hvalfangststasjon. Overnatting skjer i området rundt byen  Borgarnes.

Day
Dag 3

Borgarnes - Snæfellsnes

kirkjufell, sydkusten, island

I dag følger dere vei 54 fra Borgarnes til Snæfellsnes-halvøyen. Vel fremme i Snæfellsnes får dere øye på det eventyrlige Eldborg krateret (til venstre for vei 54). Deretter kan dere stoppe ved Gerdubergs basaltsøyler, øst for vei 54 i nærheten av Ytri Raudamelur. Snæfellsnes-halvøyen er et naturlig underverk og er kjent for Snæfell-breen som tårner over området. 

Ta til høyre ved Vegamót og følg vei 55 til Stykkishólmur, en sjarmerende by med perfekt beliggenhet ved Breidafjördur-fjorden. Stopp gjerne på gården Bjarnarhöfn som ligger ved sjøen, ikke langt fra Stykkishólmur. Dette er en av de få gårdene på Island som tilbereder hai, og her kan besøkende komme innom og få lære om haifiske rundt Island og selv smake på hai (åpent hele året). 

Underveis på reisen lands halvøyens nordlige kyst, vil dere støte på flere typiske islandske fiskevær som Grundarfjördur, Olafsvik og Hellissandur. Snæfellsnes-halvøyen er et naturlig underverk og er kjent for Snæfell-breen som tårner over området. Når dere følger vei 574 anbefaler vi et stopp ved den gamle forlatte fiskestasjonen Djúpalónssandur. Her kan dere også gå en tur ned til Dritvík, den svarte sandstranden som ligger i nærheten. Neste stopp er Arnarstapi, et vakkert fiskevær med en unik naturlig havn hvor dere kan se basaltsøyler i alle mulige former og størrelser. I Arnarstapi er det også mulig å ta en oppfriskende gåtur ned til sjøen.

Følg den sørlige kysten mot Búdir, som tidligere var en handelshavn. Her kan dere beundre en vakker trekirke som omringes av et fantastisk lavafelt. Det blir overnatting på Snæfellsnes-halvøyen. 

Day
Dag 4

Snaefellsnes - Reykholt - Snorrastofa - Hraunfossar - Reykjavík

hraunfoss, island

Snæfellsneshalvøyen er en naturperle mest kjent for den mektige isbreen som tårner seg opp på den vestre delen. Dagens rute går langs kysten i nord, der dere passerer typiske islandske fiskebyer. I byen Hellisandur, finnes et sjarmerende sjøfartsmuseum som anbefales å besøke. Siden dere har rundet halvøyens vestre odde anbefaler vi at dere tar et stopp i det forlatte fiskeværet Drítvík for en forfriskende spasertur ned til stranden. Dere kan også spasere til den svarte sandstranden Djúpalónssandur i nærheten. Deretter fortsetter ferden til den lille fiskebyen Arnarstapi og den fine naturhavnen som innrammes av basaltkolonner i ulike former og størrelser. I byen kan dere booke en tur med snøscooter oppe på isbreen Snæfellsjøkull.

Kjør videre til den tidligere handelsplassen Búdir, hvor det ligger en vakker trekirke innbygd i et lavafelt. Kjør så tilbake til Borgarnes hvor dere kan besøke den nye bosettingsutstillingen og lære mer om hvordan Island ble befolket og om landets unike litterære arv. Følg kunstveien langs halvøyen tilbake til Reykjavik for overnattning.

Day
Dag 5

Hjemreise (4n) eller ekstra dag i Reykjavík

solfur, reykjavik, island

Hjemreise enten tidlig på morgenen eller på ettermiddagen. Dere kjører fra Reykjavik til Keflavik (ca. 45 min.) og leverer bilen på Keflaviks flyplass i forbindelse med hjemreisen. 

De av dere som har valgt å forlenge reisen med en ekstra natt får tid til å utforske verdens nordligste hovedstad. Rusle rundt i byen blant restauranter, kaféer og hyggelige shoppinggater. For de kulturinteresserte finnes det mange museer i byen. Om det er interesse kan dere benytte kvelden i en koselig pub eller på et gyngende dansegulv. Reykjavik er kjent for sitt heftige natteliv.  

Day
Dag 6

Hjemreise (5n)

Hjemreise skjer enten tidlig om morgenen eller på ettermiddagen. Dere kjører fra Reykjavik til Keflavik flyplass (ca. 45 min.) eller tar flybussen fra hotellet i god tid før avreise til Norge.

Leiebiler

HL
Antall dører
Personer
Vesker
Girkasse
Hyundai i10
Hyundai i10
highland: Nei
5 doors
4 persons
1 luggage
Manuel transmission
Toyota Yaris Sedan
Toyota Yaris Sedan
highland: Nei
5 doors
4 persons
2 luggage
Automat/Manuell transmission
Skoda Octavia Sedan
Skoda Octavia Sedan
highland: Nei
5 doors
5 persons
3 luggage
Automat/Manuell transmission
Skoda Octavia Station Wagon
Skoda Octavia Station Wagon
highland: Nei
3 doors
2 persons
2 luggage
Manuel transmission
Dacia Duster 4WD
Dacia Duster 4WD
highland: Nei
5 doors
4 persons
4 luggage
Manuel transmission
Ford Galaxy
Ford Galaxy
highland: Nei
5 doors
7 persons
2 luggage
Manuel transmission
Toyota Land Cruiser GX 4WD
Toyota Land Cruiser GX 4WD
highland: Ja
5 doors
5 persons
5 luggage
Automat transmission

Overnattingsstandard

Det finnes to typer standard på overnatting å velge mellom på våre reiser. MERK! Ved bestilling av flere rom må samtlige rom være av samme standard.

Rom med delt dusj/wc

Without

Her bor du i gjestehus, på bondegårder og enklere hotell. Alle overnattingsstedene serverer frokost. Gjestehus har vanligvis et felles oppholdsrom og ofte en liten restaurant/bar. Hotellene har ofte en egen restaurant som vanligvis tilbyr en à la carte meny. De fleste overnattingsstedene tilbyr wifi. 

Rommene er utstyrt med servant, men har ikke egen dusj/wc. Dusj og wc deles med andre gjester. Sengene er oppredde og rommene er vanligvis innredet med garderobe, stoler og bord.

    

Rom med privat dusj/wc

With

Overnatting på anerkjente 3-stjerners hotell eller bedre gjestehus. Alle overnattingssteder serverer frokost og mange har en egen restaurant, hvorav noen også har en bar. Hotellene tilbyr vanligvis en à la carte-meny. De fleste overnattingsstedenestedene har wifi. 

Rommene har privat wc og dusj eller badekar. Sengene er oppredde og rommene er innredet med garderobe, stoler, bord, telefon, radio og tv.

VI HJELPER DEG MED REISEN DIN